Блог

  1. Головна
  2. Блог
head-img-1
Категорії

Безпека інформації — важливе питання сьогодення. Як захистити свої дані? Які практики впроваджують в роботу компанії та що рекомендують робити своїм клієнтам? Обговорили актуальну тему з нашим давнім і надійним партнером Сергієм Басовим, технічним директором ТОВ «ТСПС». 

Ця замітка присвячена налаштуванню RDP-клієнта Microsoft Remote Desktop для macOS, завдяки якому ви можете налаштувати просте підключення до віддаленого робочого столу

Привіт, друзі! Розповімо про наш активний день, проведений на Великому Річному Семінарі, 17 січня. Тоді команда Tucha долучилась до масштабної події для того, щоб розкрити ще більше карт про користь хмар для ведення бухгалтерії та кадрового обліку.

Як посилити безпеку зберігання даних? Питання, що не лише не втрачає актуальність, а набуває все більшого значення: загроз стає більше, а хакери — ще досвідченішими. Проте й інформаційна просвіта серед користувачів зростає, до чого ми також активно долучаємось.

Навіть в умовах, коли світ сповнений інформацією з відповідями на будь-які запитання, міграція бізнесу у хмари не завжди відбувається гладко. У статті розглянемо п'ять поширених помилок, які можуть виникнути під час переходу у хмари, а головне — поділимось рекомендаціями щодо того, як одразу зробити правильні кроки до надійної роботи у хмарах.

Відповідаємо на часте запитання від клієнтів: як просто здійснити оплату через міжнародну електронну платіжну систему PayPal або за допомогою класичних банківських переказів Bank Transfer. Ці способи будуть корисними для замовників, які оплачують хмарні послуги з-за кордону.

Наша команда невпинно працює над тим, аби хмарні послуги відповідали очікуванням клієнтів, а робота із сервісами була простою та зрозумілою. Зокрема це стосується й оплати послуг. У цій статті пропонуємо ознайомитися з усіма доступними способами, серед яких кожен клієнт зможе підібрати найбільш зручний і швидкий для себе варіант.

Вимоги до швидкості хмарних обчислень постійно зростають. Цьому сприяють масова потреба в організації віддаленої роботи та використання програмного забезпечення, яке стає все складнішим. При цьому важливим критерієм залишається доступна вартість послуг. Рішенням, яке відповідає сьогоденним вимогам до хмарних ресурсів та переваги якого вже встигли оцінити клієнти Tucha, є сервіс TuchaBit+. Розповідаємо детальніше про його особливості, тарифікацію та принципи масштабування.

Продовжуємо знайомитися з потужними можливостями сервісу TuchaKube та особливостями її роботи. У попередній статті ми писали про те, як виникла ідея створити платформу для автоматизації CI/CD-процесів, хостингу додатків та їх даних у хмарі контейнерів, а також з чого вона складається та які задачі вирішує. Наразі розповідаємо та показуємо, як саме працює інноваційне рішення.

Поки що не придумали нічого більш надійного для роботи сайтів, ніж розміщення їх у хмарах. Та як організувати хмарний хостинг і що для цього потрібно? З чого почати та на які важливі аспекти звернути увагу? Ми регулярно отримуємо такі запити від клієнтів і допомагаємо швидше зорієнтуватися у вирішенні цієї задачі за допомогою розгорнутих матеріалів у блозі Tucha. А наразі зібрали всі корисні статті в одній, аби під рукою завжди був покроковий гайд. Користуйтеся!

Вибору хостингу для бухгалтерських програм і даних слід приділяти підвищену увагу. Вони містять конфіденційну інформацію, а тому особливо потребують захисту від втрат, втручань і потраплянь до рук сторонніх осіб, і водночас — наявності безперебійного підключення для співробітників, яким надано доступ. Усім цим вимогам відповідає хостинг бухгалтерії на віртуальних серверах від Tucha.

Винесення бухгалтерії на віртуальні сервери є одним з найчастіших запитів до команди Tucha. Та нерідко перед тим, як прийняти рішення про перенесення програм і даних у хмари, у клієнтів виникає низка питань:

Одні з популярних програмних продуктів, для хостингу яких корисні хмари, — це CRM- та ERP-системи. Сьогодні чи не кожна компанія вже працює або планує впровадження такого рішення, аби систематизувати роботу з клієнтами. Для того щоб CRM-ERP-системи працювали безперебійно, а фахівці мали до них стабільний доступ, рекомендуємо розміщувати програмні продукти у хмарах. Читайте далі, щоб дізнатися, які вигоди отримає бізнес завдяки хмарному хостингу та як організувати роботу платформ на віртуальних серверах від Tucha.

Laravel є популярним open source фреймворком для створення сайтів. Широке застосування програмного продукту обумовлюють переваги, які відрізняють його від CMS. Та для того, аби отримати максимум користі від роботи з вебпроєктами на базі платформи, потрібен надійний хостинг. Забезпечити його під силу віддаленим серверам від Tucha — як виділеним віртуальним, так і фізичним. Розповідаємо, які переваги отримає бізнес завдяки розміщенню вебсайтів на Laravel у наших хмарах.

Продовжуємо серію матеріалів про впровадження та хостинг альтернативних CRM-систем. Особливості бельгійської CRM-ERP-платформи Odoo ми обговорювали в інтерв’ю з Олександром Возним, виконавчим директором компанії DevLab. Наразі разом з партнером маємо досвід реалізації спільного проєкту — розгортання віртуального сервера для хостингу системи у хмарах. На конкретному прикладі вирішили розповісти, як усе відбувається. Стаття буде корисною, якщо ви замислюєтесь над інтеграцією нової CRM-системи або заміни поточної, але вагаєтесь у прийнятті рішення.

Завантажуйте чек-лист — практичний та корисний інструмент, що допоможе зробити зважений вибір. Обов'язково ставте питання з переліку потенційним постачальникам, позначайте відповіді в таблиці та вибирайте найкращий варіант за найважливішими для вас критеріями.

Навіть в умовах, коли світ сповнений інформацією з відповідями на будь-які запитання, міграція бізнесу у хмари не завжди відбувається гладко. У статті розглянемо п'ять поширених помилок, які можуть виникнути під час переходу у хмари, а головне — поділимось рекомендаціями щодо того, як одразу зробити правильні кроки до надійної роботи у хмарах.

Реселінг хостингу — це спосіб перепродажу хмарного хостингу, що передбачає оренду сервера у хмарного провайдера для подальшого розміщення на ньому вебпроєктів своїх клієнтів на комерційній основі. Послуга корисна для користувачів, які бажають пропонувати замовникам комплексне рішення та заробляти на наданні хостингу без великих інвестицій у власну ІТ-інфраструктуру. У статті наводимо більше інформації про особливості опції, а також ділимося практичним досвідом реселера, який допоможе дізнатися про переваги та недоліки послуги.

Завдяки хмарним технологіям є можливість організувати роботу таким чином, щоб мати доступ до необхідних програм і даних навіть під час відсутності електропостачання. Розповідаємо докладніше, як це зробити за декілька кроків.

Для безпечної роботи все більше компаній довіряють зберігання програм і даних хмарам. І це обґрунтовано, адже віддалене розміщення суттєво знижує ризики втрати або пошкодження інформації. Водночас є інструменти, які допомагають додатково посилити захист даних на випадок форс-мажорів. Наприклад, якщо до офісу дістануться «розбійники», що полюють за важливими даними. Аби убезпечити інформацію від потрапляння до рук сторонніх осіб, рекомендуємо заздалегідь налаштувати механізм тривожної кнопки. Розповідаємо, як він працює та в чому користь.

Що робити одразу після купівлі хмари? Де отримати реквізити доступу, як підключитися до віртуального сервера та перенести на нього необхідні програми і дані? Ці та інші схожі питання можуть виникнути, якщо ви вперше замовили віртуальну машину і тільки починаєте роботу у хмарі. 

Ця замітка присвячена налаштуванню RDP-клієнта Microsoft Remote Desktop для macOS, завдяки якому ви можете налаштувати просте підключення до віддаленого робочого столу

[UPD] Доповнили статтю інформацією з відповідями на часті запитання від клієнтів про типи ліцензій термінального доступу — «на пристрій» та «на користувача».

Винесення робочих даних у хмару та налаштування віддаленого доступу до них — задача з підвищеним попитом. Якщо замовнику потрібна машина на базі операційної системи Microsoft Windows Server і підключення до віддаленого робочого столу трьом і більше користувачам, значить, йому потрібен і спеціальний програмний продукт для цього — Microsoft Remote Desktop Services (RDS). У статті розповідаємо про головні особливості користування ліцензією: для чого вона потрібна, які можливості надає, як користуватися продуктом та скільки це коштує.

При роботі користувачів на віртуальних серверах важливим аспектом є правильне завершення робочого сеансу. Від цього значно залежить безпека і цілісність даних, а також продуктивність роботи самого сервера. У статті розглянемо докладніше, що слід зробити перед виходом з сервера, як коректно завершити сеанс та яких ризиків це допоможе уникнути надалі. 

Власників сайтів на базі CMS «Bitrix: Управління сайтом» спіткала чергова пригода — масове зараження та злами вебресурсів. І це — далеко не перший та не єдиний випадок у досвіді роботи з CMS, зокрема влітку минулого року вже була масова хвиля зламів. Наразі ж вона не просто повторилася, а стала ще більш інтенсивною. Якщо ви і досі продовжуєте працювати з платформою, розповімо про те, що відбувається, та як діяти.

Виконати блокування або видалення можна всього за декілька простих кроків, і в цій інструкції покажемо, як це зробити.

Потреба заблокувати доступ конкретному користувачу, що працює на віртуальному сервері на базі операційної системи Windows, або ж видалити його обліковий запис взагалі може виникнути з різних причин. Скажімо, у випадку завершення роботи фахівця над проєктом або звільнення штатного співробітника з компанії.

Для того щоб з’ясувати, на чиєму боці виникає помилка, насамперед ми рекомендуємо виконати трасування маршруту та пінг проміжних вузлів. Простий спосіб зробити це — залучити спеціальні інструменти. У статті розглянемо один з найбільш зручних, на наш погляд, застосунків для виявлення місця обриву з’єднання із сервером — Ping Tracer.

У попередній статті про панель керування вебхостингом DirectAdmin ми робили загальний огляд системи та її призначення. Нині зосередимося докладніше безпосередньо на функціях програмного продукту та алгоритмі дій, який зазвичай потрібно зробити користувачу при роботі з панеллю.

У цій публікації ми хотіли б розглянути DirectAdmin — систему з відкритим API від канадських розробників JBMC Software. Розповідаємо та наочно показуємо, які головні функції має панель та як з нею працювати. Тож сподіваємося, що ті клієнти, які ще не наважилися на те, щоб позбутися ще одного російського програмного продукту, після ознайомлення з цим матеріалом матимуть можливість переконатися в тому, що DirectAdmin дійсно є гідною альтернативою тим засобам, які вони використовують наразі.

Підключення до віддаленого робочого столу — один з найбільш частих запитів під час організації дистанційної роботи. Покроково та наочно показуємо, як підключитися до віддаленого робочого столу за допомогою RDP-клієнта, що встановлений на всіх операційних системах Windows від версії XP і вище. 

Було це ще у 2012 році. Саме тоді двоє молодих підприємців подумали, що мають мало клопоту, і вирішили створити першу на той час в Україні компанію, яка буде надавати хмарну ІТ-інфраструктуру. І назвали нову компанію Tucha. Відтоді цей хмарний провайдер успішно вирішує купу хмарних задач і допомагає сотням українських і закордонних компаній працювати стабільно та безпечно...

Як формуються рахунок та акт виконаних робіт, коли здійснювати оплату, який алгоритм дій при наступному здійсненні платежів. Наводимо короткий інструктаж, якщо ви щойно стали нашим клієнтом.

Безпека інформації — важливе питання сьогодення. Як захистити свої дані? Які практики впроваджують в роботу компанії та що рекомендують робити своїм клієнтам? Обговорили актуальну тему з нашим давнім і надійним партнером Сергієм Басовим, технічним директором ТОВ «ТСПС». 

Як посилити безпеку зберігання даних? Питання, що не лише не втрачає актуальність, а набуває все більшого значення: загроз стає більше, а хакери — ще досвідченішими. Проте й інформаційна просвіта серед користувачів зростає, до чого ми також активно долучаємось.

Про виклики та можливості, які приніс 2023 рік, — відверто, практично і виключно на основі власного досвіду партнерів Tucha. А головне — дуже корисно!

Нещодавно ми провели онлайн-зустріч з Аллою Петриченко, засновницею української платформи для створення інтернет-магазинів Shop-Express. В інтерв’ю партнерка розповіла про те, які виклики постали перед її командою впродовж повномасштабної війни, як компанії вдалося обернути їх собі на користь та в чому головні переваги використання хмарних рішень для бізнесу.

З компанією Uniqid та її засновницею Юлією Павловою, що з міста Львів, наша співпраця триває досить давно. Команда партнерів спеціалізується на проведенні інформаційно-тематичних заходів, супроводі та автоматизації спеціалізованого програмного забезпечення, наданні правових, юридичних, бухгалтерських консультацій та інших поширених послуг.

Запрошую на курси для тих, хто бажає опанувати професію DevOps-інженера. Курс розраховано на тих, хто вже трішечки вміє в лінукси (щонайменше вже може підняти базове LAMP-оточення для роботи якогось умовного Wordpress) і бажає опановувати навички оркестрації хмар контейнерів, автоматизації розгортання середовищ і додатків, автоматизації CI/CD-процесів, забезпечення безперервності роботи вебзастосунків, масштабування, кластеризації і «хмаризації» онлайн-сервісів тощо

Зі свого боку ми забезпечимо все для того, щоб інфраструктура, якою ви користуєтеся, повною мірою сприяла ефективності роботи вашого бізнесу, а потік відвідувачів нашого закладу забезпечував постійне зростання обсягів реалізації товарів у вашому магазині

З листів до служби техпідтримки Tucha народжуються справжні статті. Так, нещодавно до нас звернувся клієнт із запитом роз’яснити, що відбувається при з'єднаннях всередині VPN-тунелю між офісом користувача та середовищем у хмарі, а також при з’єднаннях поза VPN-тунелем. Тож увесь текст, наведений нижче, — це реальний лист, який ми надіслали одному з клієнтів у відповідь на його запитання. Звісно, змінили IP-адреси, аби не деанонімізувати клієнта. Але, так, служба технічної підтримки Tucha справді славиться своїми розгорнутими відповідями та змістовними листами. :-)

Розповімо вам прохолодну історію про те, як «треті особи» намагалися перешкодити роботі наших клієнтів і як ця проблема була вирішена ...

Мене звати Володимир Мельник, і я технічний директор Tucha. Хочу поділитися деякими спостереженнями та висновками, які я зробив впродовж цього...

Друзі, якщо хтось досі продовжує платити за хостинг вебсайтів парамілітарних, волонтерських та інших громадських організацій, які працюють на перемогу України, негайно припиніть витрачати кошти!

Привіт, друзі! Розповімо про наш активний день, проведений на Великому Річному Семінарі, 17 січня. Тоді команда Tucha долучилась до масштабної події для того, щоб розкрити ще більше карт про користь хмар для ведення бухгалтерії та кадрового обліку.

У вівторок, 3 жовтня, у Києві відбулась масштабна подія — Великий Квартальний Семінар від 7eminar.com! Захід зібрав велику кількість учасників, які бажали дізнатися про останні новини в галузі податків та обліку, а також отримати цінні поради від експертів бухгалтерської та кадрової справ.

28 жовтня розпочинається новий потік онлайн-курсів з DevOps-практик в обмін на донати для війська. Заняття проводить Володимир Мельник, технічний директор та співзасновник Tucha. Долучайтеся!

Технічний директор і співзасновник Tucha Володимир Мельник анонсує набір слухачів до нової групи онлайн-курсу з DevOps-інженерії в обмін на донати ЗСУ! Навчання третього потоку розпочнеться вже 20 травня.

Наше сьогодення — це важка боротьба на фронті, яку підтримує тил. І невтомна праця в тилу, можливість якої забезпечує фронт. Важливо триматися пліч-о-пліч, єднатися, допомагати, переборовши втому, та бути вдячними тим, хто зупиняє морок.

Бажаємо кожному, хоч де він зараз є, сил та витримки у новому році. Бережімо себе, підтримуймо близьких та докладаймо кожен зі свого боку максимум зусиль, щоб зрештою перемогти.

І нехай якнайшвидше здійсниться наша спільна велика мрія про безпечне та мирне життя у вільній Україні.

З Днем Незалежності, Україно! Воля та єдність — наша сила, і тільки разом ми здатні до перемог. Продовжуємо відвойовувати те, що по праву належить нам. Допомагаємо та дякуємо тим, хто віч-на-віч веде битву з ворогом, за можливість жити у суверенній країні нам і нашим нащадкам.Слава Україні! Героям Слава!

20 липня Tucha виповнюється 18 років! І хоча вкотре День народження зустрічаємо в непростих умовах, але головне є незмінним: навіть у мінливі часи поруч з нами залишаєтесь ви — наші клієнти, партнери, друзі компанії.

Цьогоріч свято вкотре проходить для нас не так, як мріяли. Та, попри все, пам’ятаймо: ми, українці, є головною підтримкою один для одного. І сьогодні як ніколи потрібна наша згуртованість, людяність, витримка.

З прийдешнім Новим роком, друзі!

Триває надскладний час для українців. Але він неодмінно мине, і на зміну йому прийдуть мирне життя, відбудова, засвоєння досвіду та нові можливості. Нехай 2023 рік принесе омріяну перемогу. Головне — бережімо себе та рідних і докладаймося до боротьби кожен на своєму місці. Тримаємося разом, дякуємо всім, хто виборює краще майбутнє позамежною ціною, допомагаємо та все здолаємо.

Діє

Оплатити хмарні сервіси Tucha одразу на 12 місяців та отримати фіксований курс гривні на поточному рівні впродовж року.

Завершено

Акційна пропозиція для замовлення віртуальних серверів на базі сервісу TuchaHost!

Діє

Купуйте вигідно - використовуйте промокод, щоб отримати знижку. Тестуйте наші сервіси 7 днів безкоштовно

Завершено

Сумуєте за Чорною п’ятницею? В переддень новорічних свят у нас для вас є дещо краще! Для всіх нових клієнтів, які оплатили користування сервісами Tucha у грудні 2019 року на термін 12 місяців, тарифікація послуг почнеться з 1 січня 2020 року. Чим раніше підключаєтеся, тим більше днів отримуєте в подарунок! 

Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись