Що потрібно знати при реєстрації доменного імені?

  1. Головна
  2. Блог
  3. Техпідтримка
  4. Що потрібно знати при реєстрації доменного імені?
Категорії

Як корабель назвеш, так він і попливе. Грамотно підібраний домен стане вашою візитною карткою і неслабим маркетинговим ходом. Крім того, доменне ім'я безпосередньо впливає на індексацію сайту пошуковими системами. Загалом, тема цікава, так що давайте розбиратися.

Сьогодні ми підготували для вас п'ять ключових покрокових порад про те, як правильно підійти до покупки доменного імені, щоб отримати від цього максимальну користь.

1. Виберіть ім'я

Назва повинна бути яскравим і бити точно в ціль. Незайвим буде побудувати його навколо ключового слова. Головне, без фанатизму — цілі ключові запити використовувати не потрібно, так як можна домогтися зворотного ефекту і уславитися серед пошукових машин спамером. Якщо у вашому домені кілька слів, пишіть їх через дефіс, а не разом, це теж благодатно відіб'ється на відносинах з пошуковими роботами.

2. Визначтеся з доменною зоною

Ми пропонуємо нашим клієнтам близько 400 доменних зон, серед них:

  • міжнародні (наприклад, .com);
  • національні (наприклад, .ua, .укр) - реєстрація в зоні .ua вимагає наявності відповідної торгової марки;
  • регіональні (наприклад, .kyiv.ua, .lg.ua);
  • тематичні (наприклад, .biz, .info).

Якщо потрібна екзотика, теж можемо вирішити. А ще на нашому сайті ви можете дізнатися, чи вільний той чи інший домен з найпоширеніших зон. Для цього увійдіть в калькулятор і виберіть пункт Додати доменні імена. Або просто зв'яжіться з нами — підкажемо.

3. Перевірте скелети в шафі

Те, що ви зареєстрували доменне ім'я, ще не означає, що в минулому його ніхто не використовував. Погана доменна історія може істотно вплинути на індексацію сайту. Тому перед покупкою домена не полінуйтеся перевірити незаплямованість його репутації, сервісів для цього в інтернеті вистачає.

4. Подбайте про SSL-сертифікат

Хоча протокольний «хвостик» формально і не є частиною домену, візуально він може зіпсувати все перше враження про ресурс. Як відомо, з початку 2017 року сайти на http потрапили в немилість до Google, і багато сайтовладельцев поспішили прикрутити SSL-сертифікати. Мудре рішення, радимо наслідувати їхній приклад. А якщо потрібна предметна консультація або допомога в реєстрації і додаванні SSL, звертайтеся за консультацією.

5. Виберіть надійного постачальника

Останній і, мабуть, найважливіший крок — вибрати постачальника, на якого можна покластися. Ми пропонуємо рішення не тільки з питання реєстрації домену, але і весь комплекс робіт по розміщенню вашого сайту або навіть цілої ІТ-інфраструктури вашого бізнесу в хмарі.

Дотримуючись наших нескладних рекомендацій, ви не промахнетеся при виборі доменного імені для свого сайту. А якщо вам потрібна грамотна консультація з питань веб-розміщення як невеликих, так і масштабних проектів, звертайтеся до нас 24/7.

Поділитися:
Статті по темі

Ми переглянули тонну порад від досвідчених сайтовласників і підібрали для вас топ рекомендацій про те, як підкорити серця відвідувачів сайту з першого погляду

Захистити свій VPS від DDoS-атак не так складно, достатньо знати та застосовувати деякі правила. Ми підготували декілька таких рекомендацій і сподіваємося, що вони вам дійсно допоможуть!

Реселінг хостингу — це спосіб перепродажу хмарного хостингу, що передбачає оренду сервера у хмарного провайдера для подальшого розміщення на ньому вебпроєктів своїх клієнтів на комерційній основі. Послуга корисна для користувачів, які бажають пропонувати замовникам комплексне рішення та заробляти на наданні хостингу без великих інвестицій у власну ІТ-інфраструктуру. У статті наводимо більше інформації про особливості опції, а також ділимося практичним досвідом реселера, який допоможе дізнатися про переваги та недоліки послуги.

Швидке завантаження сайту, його безперебійна робота та здатність витримувати великі напливи відвідувачів важливі для будь-якого ресурсу, незалежно від того, на базі якої CMS він працює, — WordPress, Joomla, OpenCart, Drupal або будь-якій іншій. Досягти високих показників продуктивності, окрім іншого, допоможе якісний хмарний хостинг. Розповідаємо, скільки коштує розміщення сайту на базі популярних CMS у хмарі від Tucha , як перенести дані та які переваги у надійності та зручності ви гарантовано отримаєте. 

Наш партнер, веб-студія «Червоний хамелеон», підготував корисну статтю про те, на що варто звертати увагу при виборі хостингу для веб-сайтів на базі платформи «Бітрікс: Управління сайтом». У статті детально розібрані мінімальні та рекомендовані параметри сервера, представлені наші рекомендації як хостинг-провайдера і роздуми партнера як розробника сайтів. 

Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись