Техпідтримка 24×7 | +380 44 583-5-583 | support@tucha.ua

Крок за кроком до оптимізації бізнесу: все про аудит хмарної ефективності

  1. Головна
  2. Блог
  3. Хмари для бізнесу
  4. Крок за кроком до оптимізації бізнесу: все про аудит хмарної ефективності
Категорії

У попередній статті ми розглянули основні ознаки того, що бізнесу час переходити у хмари та як цьому може посприяти аудит хмарної ефективності. Наразі розглянемо докладніше кожну зі складових аудиту. Це допоможе проаналізувати ефективність поточної ІТ-інфраструктури та оцінити потенційні вигоди від впровадження хмарних технологій в роботу.

Аудит буде корисним для будь-якого бізнесу, незалежно від його розміру та галузі — роздрібна торгівля, фінанси, виробництво, ІТ, медицина тощо. Завдяки аудиту ви дізнаєтесь, як підвищити продуктивність роботи та знизити витрати завдяки переходу компанії у хмари.

Крок 1. Оцінка поточної ІТ-інфраструктури.
Крок 1. Оцінка поточної ІТ-інфраструктури.

Перший етап — це детальна оцінка поточної ІТ-інфраструктури компанії. Чи забезпечує вона потреби бізнесу? Що можна покращити? Проаналізуйте, як саме організований процес:

  • Власні сервери надають повний контроль над ІТ-інфраструктурою, проте потребують значних витрат на обладнання, його підтримку та оновлення.
  • Хмарні сервіси надають бізнесу гнучкість і масштабованість, та завжди є можливості для оптимізації витрат.
  • Гібридний підхід, який поєднує власні сервери та хмарні технології, часто буває більш складним в управлінні та вимагає для цього багато часу й зусиль.

Чому це важливо. Оцінка поточної ІТ-інфраструктури — це перший крок для виявлення можливостей оптимізації. Він допоможе зрозуміти, завдяки чому можна скоротити витрати та забезпечити бізнесу більшу гнучкість.

Крок 2. Визначення основних викликів бізнесу.
Крок 2. Визначення основних викликів бізнесу.

На цьому етапі важливо з’ясувати, з якими ключовими викликами зустрічається бізнес у контексті ІТ-інфраструктури:

  • Високі витрати на ІТ-інфраструктуру можуть бути наслідком використання застарілого обладнання або неефективного розподілу ресурсів.
  • Складність масштабування ресурсів нерідко стримує бізнес у зростанні та щоразу потребує нових вкладень коштів в закупівлю обладнання.
  • Недостатній рівень безпеки даних ставить під загрозу конфіденційність і цілісність інформації, що може призвести до значних втрат і нашкодити репутації компанії. 
  • Низька продуктивність працівників нерідко буває пов’язана з неефективною організацією ІТ-інфраструктури або обмеженнями, що виникають через необхідність працювати виключно в офісі.
  • Складність інтеграції систем часто уповільнює обробку даних і викликає проблему з об’єднанням різних систем в єдину інфраструктуру.

Чому це важливо. Визначення основних викликів дозволяє виявити конкретні аспекти, які потребують вдосконалення, та зосередитися на вирішенні цих проблем за допомогою хмарних технологій.

Крок 3. Визначення пріоритетів при впровадженні нових технологій.
Крок 3. Визначення пріоритетів при впровадженні нових технологій.

Після того, як ви з’ясували основні виклики, час розставити пріоритети при впровадженні нових ІТ-рішень. Які з цих переваг є найбільш вагомими для вашого бізнесу:

  • Зниження витрат на утримання ІТ-інфраструктури? Заміна власних серверів орендованими віртуальними машинами допоможе заощадити кошти на обладнанні. 
  • Підвищити продуктивність працівників? У хмарах можна створити єдине середовище для зручної взаємодії команди, що дозволить спільно працювати над проєктами, навіть віддалено.
  • Посилення рівня безпеки даних? Хмарні рішення допоможуть надійно розмістити інформацію та посилити її безпеку завдяки спеціальним інструментам захисту даних.
  • Масштабованість та гнучкість ресурсів? Віртуальні сервери дозволять легко змінювати конфігурації сервера відповідно до потреб та без переплат за надлишкові ресурси.
  • Легка інтеграція з наявними системами? У хмарах можна розмістити програмні продукти з різними інтеграціями та оптимізувати процеси обробки даних.

Чому це важливо. Визначення пріоритетів дозволяє зосередитися на критичних аспектах, що сприяють покращенню роботи компанії, ефективному розподілу ресурсів та бюджету компанії.

Крок 4. Аналіз використання хмарних технологій в бізнесі.
Крок 4. Аналіз використання хмарних технологій в бізнесі.

Наступний крок — це оцінка рівня залученості хмарних технологій у вашій компанії:

  • Якщо ви активно користуєтеся хмарними сервісами, завжди є можливість розглянути варіанти оптимізації їх використання.
  • Якщо ваш бізнес частково залучає хмари для вирішення деяких окремих задач, варто подумати над тим, як ще можна залучити ці технології для інших робочих процесів.
  • Якщо ви поки не використовуєте хмарні технології, але розглядаєте таку можливість,  почніть з аналізу бізнес-процесів, які можна перенести у хмари.

Чому це важливо. Оцінка поточного рівня використання хмар дозволяє зрозуміти, де саме хмарні рішення принесуть найбільшу користь та які дії для їх впровадження можна зробити вже зараз.

Крок 5. Оцінка очікуваних вигод від впровадження хмарних рішень.
Крок 5. Оцінка очікуваних вигод від впровадження хмарних рішень.

На цьому етапі важливо проаналізувати, які вигоди ви очікуєте від впровадження хмарних технологій:

  • Скорочення витрат на обладнання та технічну підтримку актуальне для підприємств, які прагнуть оптимізувати бюджети та вивільнити ресурси для більш важливих задач.
  • Підвищення продуктивності працівників зазвичай є важливим для розподілених команд або для компаній, де фахівці працюють віддалено.
  • Посилення безпеки та захисту даних особливо важливе для компаній, які працюють з конфіденційною інформацією та прагнуть зменшити ризик її втрати.
  • Підвищення гнучкості та масштабованості бізнесу є актуальними вигодами для компаній, що активно розвиваються або потреби в ресурсах яких часто змінюються.

Чому це важливо. Визначення конкретних очікуваних вигод від хмарних технологій допоможе чітко розуміти, як саме вони вплинуть на розвиток вашого бізнесу.

Що далі

На основі отриманих результатів експерти Tucha розроблять персональні рекомендації, які допоможуть підвищити ефективність роботи, зменшити витрати та забезпечити гнучкість для подальшого розвитку.

Підсумок

Хмарні технології — це не лише про користь для бізнесу, а й про конкурентну перевагу. Аудит хмарної ефективності допоможе кожній компанії, незалежно від розміру та галузі діяльності, знайти рішення для покращення роботи та посилення безпеки.

Зробіть перший крок до нових можливостей! Пройдіть аудит хмарної ефективності, і ми радо проконсультуємо та допоможемо отримати максимум переваг від хмарних рішень для бізнесу. 

Поділитися:
Статті по темі

Хмарні технології надають бізнесу гнучкість і мобільність, які складно досягти завдяки використанню локальної ІТ-інфраструктури. Та перш ніж організувати роботу у хмарах, важливо з’ясувати, чи готовий ваш бізнес до таких змін. Пройдіть безкоштовний аудит хмарної ефективності, для того щоб оцінити потенційні переваги хмар саме для вашого бізнесу. Далі розглянемо головні ознаки того, що для вашої компанії настав час переходити у хмари.

Друзі, ми завжди раді ділитися корисними інструментами, які допоможуть вашому бізнесу працювати більш ефективно. Серед них, наприклад, комплексна телефонізація. Так, ми спільно з компанією Stream Telecom, що надає сервіс віртуальної АТС, підготували статтю про можливості IP-телефонії для бізнесу та переваги її розміщення у хмарах. 

Інтернет-торгівля швидко поширюється світом. Вже понад 70% покупців надають перевагу онлайн-магазинам. Чималою мірою успіх e-shop залежить від швидкості завантаження сайту...

Аптечний бізнес в Україні — один із найбільш динамічних у своєму розвитку. Кількість торговельних точок постійно зростає: наразі їх нараховується...

Українська нафтогазова галузь зараз має певні системні проблеми, які зменшують її ефективність. В галузі ІТ — це застаріле обладнання, недостатнє ...

Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись