«Чому саме Tucha?». Про назву компанії

  1. Головна
  2. Блог
  3. Нові статті
  4. «Чому саме Tucha?». Про назву компанії
Категорії

Було це ще у 2012 році. Саме тоді двоє молодих підприємців подумали, що мають мало клопоту, і вирішили створити першу на той час в Україні компанію, яка буде надавати хмарну ІТ-інфраструктуру. І назвали нову компанію Tucha. Відтоді цей хмарний провайдер успішно вирішує купу хмарних задач і допомагає сотням українських і закордонних компаній працювати стабільно та безпечно. А от питання щодо назви отримують наші герої і досі: «Чому саме Tucha? А чому не Hmara, Khmara тощо? А чи ви, часом, не з Ростова?». Ніт. Тож розповідаємо про підґрунтя, на якому виникла назва вашого улюбленого провайдера хмарних рішень.

Про назву компанії

Повернемося у більш давні часи, коли поняття «хмарні технології» лише виникало у світі. Випало це приблизно на 2006 рік. В Україні цей термін потроху почав входити в ужиток близько 2008 року. Отож на час заснування компанії існувало вже чимало галузевих термінів, наприклад: «хмара», «у хмарі», «обчислювальна хмара», «хмарні обчислення» тощо. Отож можна було б і Хмарою назватися, але хотілося небанальності і експресії.

Тому, коли настав час обирати назву провайдера, наші герої вирішили керуватися такими принципами: вона має виразно свідчити про рід діяльності, водночас бути нетривіальною і яскравою та мати українські корені. Влучним для цього словом вони відзначили «туча». На ньому і зупинилися. Звісно, були певні сумніви, бо для багатьох людей «туча» має конотації не лише «сильний», «потужний» і т.д., а й «похмурий», «непривітний» тощо. Але вирішили, що впораються з цим за допомогою життєрадісного дизайну та видатного сервісу. А оскільки одразу планували, що сервісами провайдера користуватимуться компанії не лише в Україні, але і поза її межами, вирішили транслітерувати українське слово латиницею. Так на українському та міжнародному просторі з’явилася Tucha.

Щодо українського походження назви було здійснено невеличку пошукову кампанію. З’ясувалося, що тлумачні словники української мови таке слово містять. Для прикладу, воно є в одинадцятитомному «Словнику української мови», який трактує його значення як «густа темна хмара, яка приносить дощ, град, сніг». Та з виникненням новітніх технологій (і створенням нашої компанії) слово набуло ще одного, нового значення. 

Також слово зустрічається у творах письменників, яким вже аж ніяк не закинеш неправильну мовну орієнтацію. Ось до прикладу вірш Лесі Українки «Вже сонечко в море сіда...». Вірш було написано ще наприкінці ХІХ століття. У поезії є такий абзац: 

На хвилях зелених тремтять
Червонії іскри блискучі
І ясним огнем миготять,
Мов блискавка з темної тучі.

 

Ось така проста історія, друзі.

Команда Tucha завжди готова допомогти вам організувати надійну роботу бізнесу, додатково захистити програми і дані та забезпечити зручну взємодію з ними з будь-якого куточка світу. Звертайтеся 24×7 за найкращими рішеннями для своєї задачі. І, будьте певні, це повністю відповідатиме принципу «Свій до свого по своє».
 

Поділитися:
Статті по темі

Цінним досвідом потрібно ділитися, особливо — досвідом успішного використання хмарних сервісів. Почнемо з досвіду компаній, чиї товари і послуги на слуху по всьому світу. Поговоримо про тих, хто впровадив хмарні технології (або планує це зробити) і вигідно використовує своє хмарне перевага над конкурентами.

Інтернет-торгівля швидко поширюється світом. Вже понад 70% покупців надають перевагу онлайн-магазинам. Чималою мірою успіх e-shop залежить від швидкості завантаження сайту...

Аптечний бізнес в Україні — один із найбільш динамічних у своєму розвитку. Кількість торговельних точок постійно зростає: наразі їх нараховується...

Українська нафтогазова галузь зараз має певні системні проблеми, які зменшують її ефективність. В галузі ІТ — це застаріле обладнання, недостатнє ...

Переваги перенесення робочих даних у хмару

Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись