Реселінг хостингу: як стати постачальником хмарних послуг для своїх клієнтів

  1. Головна
  2. Блог
  3. Хмари для бізнесу
  4. Реселінг хостингу: як стати постачальником хмарних послуг для своїх клієнтів
Категорії

Реселінг хостингу — це спосіб перепродажу хмарного хостингу, що передбачає оренду сервера у хмарного провайдера для подальшого розміщення на ньому вебпроєктів своїх клієнтів на комерційній основі. Послуга корисна для користувачів, які бажають пропонувати замовникам комплексне рішення та заробляти на наданні хостингу без великих інвестицій у власну ІТ-інфраструктуру. У статті наводимо більше інформації про особливості опції, а також ділимося практичним досвідом реселера, який допоможе дізнатися про переваги та недоліки послуги.

Коротко про рішення
Коротко про рішення

Реселінг дозволяє користувачам стати постачальниками хмарних сервісів, перепродаючи послуги з хостингу від хмарного провайдера своїм клієнтам під власним брендом та за самостійно встановленою вартістю. 

Важливим аспектом є розмежування зон відповідальності хмарного провайдера та реселера. Забезпечення стабільної роботи сервера та вирішення всіх можливих негараздів, що пов’язані з роботою дата-центру, — ці задачі знаходяться на боці хмарного провайдера. У зоні відповідальності безпосередньо реселера — комунікація зі своїми клієнтами, самостійна обробка їх звернень та надання технічної допомоги у межах своїх повноважень.

Щодо можливостей облікових записів реселерів, вони обмежені тими функціями, що безпосередньо потрібні для роботи з файлами сайту, DNS-записами, базами даних, поштовим сервером, які працюють на хостингу. Тобто можливості реселера майже такі ж, як і у будь-якого іншого користувача хостингу. Але при цьому реселер може створювати нові облікові записи користувачів, призначати їм обмеження у вигляді готових пакетів послуг (за кількістю дискових ГБ, сайтів, трафіку тощо) і має можливість входити до панелі керування під обліковими записами цих користувачів. Така функція стає у пригоді, коли у користувачів виникають складнощі з роботою на сервері та потрібна допомога.

Інші операції з адмініструванням сервера або розширеними налаштуваннями сервісів віддаленої машини належать до сфери відповідальності хмарного провайдера. 

Для кого може бути корисно

Опцією реселінгу можуть скористатися фахівці будь-якого напряму діяльності, однак найчастіше вона корисна розробникам сайтів і вебзастосунків. Досвідом з нами поділився партнер Кирило Коваленко, засновник компанії Planet-IT, який вже понад 7 років є реселером хмарного хостингу від Tucha. Компанія партнера спеціалізується на ІТ-аутсорсингу: від обслуговування комп’ютерів, ремонту електроніки до вирішення задач з програмування та розробки мобільних застосунків. 

За досвідом Кирила, клієнти, які користуються його послугами як реселера, належать до різних напрямів діяльності. Серед замовників є архітектори, аграрні підприємства, виробники одягу, страхові компанії, медичні клініки, психологічні центри тощо. Також є інтернет-магазини, зокрема з продажу телевізійного обладнання та одягу. Можливість надання клієнтам хостингу безпосередньо у компанії Planet-IT дозволяє партнеру пропонувати одразу комплекс послуг — розробку сайтів та розміщення їх у хмарі. Замовники при цьому отримують готове рішення, де за створення вебпроєктів та їх подальшу роботу відповідає одна і та ж компанія. 

Клієнту зручно, коли все знаходиться в єдиному місці та відмінно працює. Адже ми завжди обираємо найкращий варіант для замовника

Кирило Коваленко, Planet-IT

Переваги реселінгу

Одна з основних функцій реселінгу — це отримання реселером фінансового прибутку через продаж послуг і самостійне встановлення їх вартості. Завдяки відсутності значних початкових інвестицій в ІТ-обладнання можна швидко почати надання послуг від свого імені, а у разі потреби надалі швидко масштабувати ресурси.

Можливість доповнити власні послуги та продукти хмарним хостингом дозволяє реселеру пропонувати комплексне рішення, як-то створення вебпроєкту та одразу розміщення його на надійних хмарних серверах. Таким чином, реселінг допомагає розширити можливості бізнесу реселера, оскільки надає змогу пропонувати клієнтам ще одну послугу — хостинг вебпроєктів у хмарі. 

Також, якщо відповідально підійти до вибору хмарного провайдера, реселер отримує якісну технічну підтримку для своїх клієнтів, які знаходяться на реселінгу. На прикладі нашого партнера можна переконатися в тому, які переваги в роботі надає зважений вибір постачальника хмарних послуг: «Якщо у клієнтів є питання щодо хостингу, фахівці служби техпідтримки Tucha завжди готові відповісти та надати допомогу клієнту, і в цьому є значний плюс та спрощення роботи для мене як реселера», — підсумовує Кирило Коваленко.

Недоліки рішення

Разом з можливостями, які надає користувачам реселінг хостингу, рішення також має недоліки та ризики, про які варто дізнатися ще до початку діяльності. Якщо до вибору хмарного провайдера підійти не надто ретельно, дані клієнтів на реселінгу можуть втратитись, потрапити до рук сторонніх осіб або стати недоступними. Негаразди у роботі постачальника сповна впливатимуть на якість сервісу, який отримують клієнти реселера. Тож це вкотре підтверджує: до вибору хмарного провайдера слід поставитись з особливою увагою.

Водночас перепродаж хостингу також передбачає розуміння реселером багатьох технічних питань і належного досвіду у нього для вирішення задач клієнтів. Тому надання якісної та оперативної техпідтримки потребує від реселера чимало часу та зусиль. Якщо ж запитам замовників не приділяти належної уваги, вже зовсім скоро вони можуть вибрати інших постачальників, адже конкуренція у цій сфері — висока.

Крім цього, на плечі реселера лягають фінансові зобов’язання перед хмарним провайдером та пов’язані з цим ризики. Скажімо, якщо замовник на реселінгу вчасно не оплачує користування послугами, вирішувати це питання з клієнтом має безпосередньо реселер. При цьому оплата за оренду сервера провайдеру все одно залишається на плечах реселера.

Як стати реселером

Якщо ви все ж вирішили стати реселером, передусім необхідно вибрати надійного хмарного провайдера, який надає можливість користувачам стати реселерами хостингу. Особливу увагу слід приділити надійності дата-центрів, де розміщуються потужності провайдера, та якості надання технічної підтримки. Також на сервері провайдера має бути передбачена функція реселінгу, встановлене необхідне програмне забезпечення та налаштований пакет з панеллю керування хостингом. 

Отже, після вибору хмарного провайдера та оренди у нього хостингу з відповідною опцією реселер створює окремі облікові записи для клієнтів, яким надаватиме послуги. Надалі клієнти розміщують у хмарі власні вебпроєкти або застосунки та у визначені терміни (щодня, щомісяця або щороку) оплачують користування хостингом. У свою чергу, реселер оплачує оренду хмарного хостингу безпосередньо провайдеру. 

Опція «Реселер» від Tucha

Можливість перепродавати хмарні послуги доступна клієнтам на базі TuchaHosting — сервісу для стабільного та швидкого хостингу вебсайтів і пошти у хмарі. Потужності shared-хостингу розміщуються в дата-центрах як в Україні, так і поза її межами (переважно у Німеччині), кожен з яких відповідає рівню захищеності Tier 3 і вище. Гарантована доступність послуг в обох випадках складає 99,9%. Більше про сервіс TuchaHosting та його можливості ми писали в спеціальній статті.

Опція «Реселер» діє у тарифних планах 10, 25, 50, 100 ГБ і більше. Щодо переваг, вона знімає обмеження на кількість включених до тарифного плану доменів, зокрема піддоменів та субдоменів, а також дозволяє створювати окремі облікові записи для всіх клієнтів та керувати ними. 

Вартість користування послугою для реселерів складає 5 євро/місяць. Оплата здійснюється у гривнях за курсом НБУ на перше число поточного місяця, а засади співпраці з нами регламентовані Публічним договором (офертою).

Підсумок

Реселінг є зручним рішенням для тих користувачів, які бажають пропонувати своїм клієнтам комплексний сервіс на базі власних послуг та отримувати прибуток завдяки перепродажу хмарного хостингу.

Якщо ви бажаєте стати реселером або у вас виникли додаткові запитання щодо опції на базі сервісу TuchaHosting, телефонуйте нам за номером +380 44 583-5-583 або пишіть на адресу поштової скриньки sales@tucha.ua. Завжди радо допоможемо!

Поділитися:
Статті по темі

Швидке завантаження сайту, його безперебійна робота та здатність витримувати великі напливи відвідувачів важливі для будь-якого ресурсу, незалежно від того, на базі якої CMS він працює, — WordPress, Joomla, OpenCart, Drupal або будь-якій іншій. Досягти високих показників продуктивності, окрім іншого, допоможе якісний хмарний хостинг. Розповідаємо, скільки коштує розміщення сайту на базі популярних CMS у хмарі від Tucha , як перенести дані та які переваги у надійності та зручності ви гарантовано отримаєте. 

Наш партнер, веб-студія «Червоний хамелеон», підготував корисну статтю про те, на що варто звертати увагу при виборі хостингу для веб-сайтів на базі платформи «Бітрікс: Управління сайтом». У статті детально розібрані мінімальні та рекомендовані параметри сервера, представлені наші рекомендації як хостинг-провайдера і роздуми партнера як розробника сайтів. 

Як корабель назвеш, так він і попливе. Грамотно підібраний домен стане вашою візитною карткою і неслабим маркетинговим ходом. Крім того, доменне ім'я безпосередньо впливає на індексацію сайту пошуковими системами. Загалом, тема цікава, так що давайте розбиратися...

Ми переглянули тонну порад від досвідчених сайтовласників і підібрали для вас топ рекомендацій про те, як підкорити серця відвідувачів сайту з першого погляду

Чим же відрізняються між собою різні види хостингу, в чому їх переваги і недоліки і, нарешті, як вибрати краще рішення для конкретного завдання? Давайте розберемося...

Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись