Хмари в e-commerce. Усі за і за

  1. Головна
  2. Блог
  3. Хмари для бізнесу
  4. Хмари в e-commerce. Усі за і за
Категорії

Щороку кількість інтернет-продажів в Україні збільшується в середньому на 30%. Клієнти у сфері e-commerce складають 31% від загального обсягу покупців, що дорівнює 6,9 млн осіб. При цьому кожен п'ятий українець надає перевагу купівлі товарів в інтернеті. Така популярність інтернет-магазинів серед покупців цілком обґрунтована: це зручно, швидко і легко.

Для власників e-shop — це вигідний бізнес. А з появою хмарних технологій створювати та організовувати онлайн-магазини стало ще простіше. У хмарній інфраструктурі ваш сайт працює стабільно і швидко, а ви обмежуєтесь мінімальними вкладеннями в ІТ-обладнання. Чим ще корисні хмари в e-commerce?

Чому клієнтів приваблюють онлайн-магазини

Те, що кількість інтернет-магазинів і онлайн-покупців впевнено зростає, — цілком зрозуміло. Для клієнтів переваги онлайн-магазинів перед звичайними очевидні:

  • Ціни в інтернет-магазинах нижчі, ніж у реальних торгових точках, тому що власникам не потрібно платити за оренду приміщень.
  • Вибір товару в інтернет-магазинах набагато більший, ніж на вітринах звичайних магазинів. Навіщо покупцю купувати те, що доводиться, якщо він може зайти в інтернет і вибрати те, що бажає?
  • Швидка, часто безкоштовна доставка. А все завдяки логістиці, що стрімко розвивається (і якій, до речі, теж допомагають хмари. :)
  • Економія часу і можливість замовити товар у будь-який час, не прив'язуючись до графіка роботи магазину.
Вигоди інтернет-магазинів для їх власників

E-shop вигідний не тільки для покупців, але і для його власника. :) І ось чому:

  1. Економія коштів на оренді приміщення. Часто під час оренди додається необхідність ремонту, облаштування магазину, закупівлі вітрин тощо. Це вимагає суттєвих витрат, які особливо відчутні для бізнесу на початковому етапі.
  2. Широка аудиторія клієнтів. Кількість потенційних покупців не обмежується мешканцями вулиці, району або міста. Клієнт може бути як із сусіднього будинку, так і жити на іншому континенті.
  3. Ефективна реклама вашого магазину. Що ефективніше: розмістити банер десь на вулиці або зробити те ж саме на величезних просторах інтернету? Для онлайн-бізнесу доступні контекстна реклама, SEO-просування, e-mail розсилка, просування у соціальних мережах...
  4. Можливість автоматизації процесу продажів. Коли ваш бізнес набере обертів, можна спростити рутинний процес і зосередитися на більш важливих речах. Автоматизація зменшить кількість помилок співробітників, знизить навантаження на бухгалтерію і дозволить ретельніше вести облік товарів. У цьому допоможуть, наприклад, спеціальні продукти (1С, CRM), автовигрузка товарів, сервіси для контролю завдань співробітникам (наприклад, Бітрікс24) і багато іншого.
Що слід знати перед відкриттям інтернет-магазину

Для стабільної роботи e-shop необхідне якісне обладнання. Недостатньо потужні ресурси будуть гальмувати роботу сайту, що відобразиться на кількості продажів.

За статистикою, середній час завантаження сторінки сайту сегмента e-commerce становить 6,7 секунд. При цьому ті сайти, швидкість завантаження яких понад 6,7 секунд, продають у 9 разів менше, ніж їх більш швидкі конкуренти! А ось бажаний користувачами час завантаження — 2 секунди. Крім того, приблизно половина всіх власників інтернет-магазинів втрачають своїх покупців через повільну роботу сайту. Немає бажання поповнювати цю сумну статистику, чи не так?

Зайві вкладення в дороге обладнання можуть не окупитися. Та й не завжди це потрібно, якщо ваш інтернет-магазин не дуже навантажений відвідувачами або тільки починає свою роботу.

Безпосередньо з ресурсами пов'язане питання їх масштабованості. Коли e-shop почне активно набирати обертів, доведеться вкладати додаткові кошти в нові і більш потужні сервери. А якщо, навпаки, справа не піде? Це заморожені кошти, переживання, та й з устаткуванням щось потрібно робити.

Як допоможуть хмари в роботі інтернет-магазинів

Одне з кращих рішень для стабільної роботи e-shop і економії вкладень у бізнес — використання хмар. Робота інтернет-магазину з використанням фізичних серверів (звичайний підхід) і хмарної інфраструктури (мудрий підхід) виглядає приблизно так:

  • Інтернет-магазин на етапі відкриття.

    Звичайний підхід: розраховуєте необхідні ресурси ІТ-обладнання, дізнаєтесь і порівнюєте ціни. При цьому розрахунок виходить приблизний, на короткострокову перспективу, оскільки розвиток бізнесу важко передбачити. Вкладаєте значні кошти в обладнання, а потім і в закупівлю товарів. Орендуєте приміщення для серверної або ж займаєте місце прямо у себе вдома. Підраховуєте матеріальні вкладення і з жахом думаєте, скільки часу будуть окупатися витрачені кошти.
    Мудрий підхід: вирішуєте, що будете продавати і яку кількість товарів необхідно закупити. Прогнозуєте навантаження сайтів і кількість відвідувачів. Далі обираєте надійного хмарного провайдера (як це робити — дивіться тут), за всіма критеріями зупиняєтесь на Tucha.ua, дзвоните або пишете, радитеся з приводу необхідного сервісу і зовсім скоро працюєте у хмарі. У процесі роботи корегуєте кількість ресурсів відповідно до фактичного робочого навантаження.

  • Інтернет-магазин активно працює.

    Звичайний підхід: ваша робота повністю прив'язана до сервера, оскільки ви ведете бізнес тільки зі спеціальної робочої машини. Якщо вам потрібно залишити бізнес, тут є два варіанти. Ви або нервуєте через зрив планів і лишаєтеся працювати, або все-таки залишаєте бізнес. Навіть якщо на певний час, це втрата клієнтів і грошей. Перебої з електроживленням і вихід обладнання з ладу також ставлять на паузу роботу всього бізнесу.
    Мудрий підхід: їдете у відрядження/відпустку/подорож, а робочий стіл всюди з вами. Доступ до нього можна отримати на будь-якому пристрої 24/7. Все, що потрібно, — інтернет-підключення.

  • Навантаження інтернет-магазину суттєво зросло (або зменшилося), що відображається на продуктивності сайту.

    Звичайний підхід: залишаєте все, як є, і чекаєте. Варіантів декілька: сайт починає працювати повільно, з перебоями, а ви знову готуєте кошти на купівлю обладнання. Або ж частина ресурсів залишається невикористаною, а ви шкодуєте про безглуздо вкладені кошти.
    Мудрий підхід: телефонуйте до техпідтримки Tucha.ua, повідомляєте про необхідність збільшення або зменшення ресурсів, після лічених хвилин відновлюєте ефективну роботу магазину.

А ще хмарні рішення для ведення бізнесу — це збереження і безпека ваших даних. У Tucha.ua більшість дата-центрів розташовані за межами України (переважно — у Німеччині), а всі сервіси працюють в обчислювальній хмарі на базі дата-центрів не нижче рівня Tier 3. Гарантована доступність сервісів — 99,0-99,9% залежно від локації.

Який сервіс Tucha.ua обрати для розміщення інтернет-магазину

Для вашої зручності ми створили три сервіси для хостингу e-shop — TuchaFlex+, TuchaBit (для ресурсів на базі Windows-систем) і TuchaHosting. Вибір залежить від ваших потреб.

TuchaFlex+ — віртуальні сервери будь-якої конфігурації з дата-центрами в Європі (переважно — у Німеччині). Сервіс стане найкращим рішенням для високонавантажених інтернет-магазинів з великою кількістю відвідувачів. TuchaFlex+ — гнучкий сервіс, тому ви самі визначаєте, скільки і яких ресурсів повинно бути на сервері, а також обираєте потрібну конфігурацію. Гарантована доступність сервісу — 99,9%.

TuchaBit — сервери збалансованої конфігурації за гарною ціною з дата-центрами в Україні. TuchaBit дозволяє розгортати віртуальні сервери різного масштабу на базі операційної системи Microsoft Windows. Ліцензія Windows Server Datacenter входить до вартості кожного сервера. Гарантія доступності — 99,0%.

У сервісах TuchaFlex+ і TuchaBit надійне зберігання даних забезпечують знімки системи (снапшоти). Ми зберігаємо останні два образи диска вашої віртуальної машини. Це допомагає повернути систему до того стану, в якому вона була в момент зняття знімка. Ще один помічник у боротьбі за надійне зберігання даних — створення резервних копій (бекапів). Це завдання вирішує наш сервіс TuchaBackup. Резервні копії зберігаються в надійних дата-центрах поза межами України.

TuchaHosting — сервіс для стабільного і швидкого хостингу сайтів та пошти з класною підтримкою. TuchaHosting підходить для вирішення ваших завдань, якщо ви відкриваєте невеликий інтернет-магазин або у вас не надто навантажений проект. Сервіс розміщує ваш інтернет-магазин на надійних віртуальних серверах за межами України (переважно — Німеччина). Гарантія доступності TuchaHosting — 99,9%.

Залежно від навантаження сайту і кількості відвідувачів, TuchaHosting надає декілька конфігурацій: 2, 10, 25, 50 ГБ і вище. Можна легко перейти на інший пакет при зростанні потреб у ресурсах.

Із сервісами Tucha ви отримуєте безпечне зберігання інформації і цілодобовий доступ до важливих даних з будь-якої точки світу.

Якщо ви не бажаєте довго розбиратися, який сервіс підходить для вирішення ваших завдань, телефонуйте або пишіть нам! Ми підкажемо не тільки гідне, але і вигідне рішення, щоб ваш інтернет-магазин працював стабільно і швидко, гарно витримував поточне навантаження і пікові напливи відвідувачів. І, що важливо, такий сервіс заощадить вам кошти і дозволить платити тільки за ті ресурси, які вам насправді потрібні.

Калькулятор сервісів для хостингу e-shop

Ви можете розрахувати вартість будь-якого сервісу самостійно. Для цього ми створили спеціальні калькулятори для кожного сервісу: TuchaFlex+, TuchaBit, TuchaHosting. Проте рекомендуємо скористатися нашою допомогою вже на цьому етапі. Це безкоштовно і ні до чого не зобов’язує, проте гарантує якнайкращий вибір рішення з огляду на наш суттєвий досвід.

З усіх питань та для отримання допомоги у виборі сервісу, необхідної конфігурації та розрахунку вартості, звертайтеся до нас. Допоможемо 24/7!

Питання, які можуть виникнути у вас при розміщенні e-shop у хмарі
  1. Що робити, якщо я не довіряю провайдеру і боюся розміщувати дані в його хмарі? Обрати надійного постачальника, у відповідальності якого можна переконатися за рядом факторів. Як це правильно зробити — дивіться тут.
  2. Чи допоможуть мені з перенесенням сайту в хмару? Так, безумовно, ми допоможемо вам з міграцією. Якщо ви обрали сервіс TuchaHosting, ми перенесемо ваш сайт безкоштовно. Клієнтам TuchaFlex+ і TuchaBit ми також допомагаємо з міграцією даних і налаштуваннями віртуального сервера у хмарі Tucha. Допомога в міграції становить 100% від вартості сервера одноразово, якщо потрібна «безшовна» міграція. Якщо такої вимоги немає, у більшості випадків допоможемо і так.
  3. Чи зможу я змінити кількість ресурсів? Так, ви можете збільшувати і зменшувати кількість ресурсів за потребою. Сервіс TuchaHosting легко масштабується шляхом переходу з пакета на пакет. TuchaFlex+ і TuchaBit також гнучкі і підлягають масштабуванню.
  4. Що з адмініструванням серверів і підтримкою? Ми надаємо 4 види підтримки: безкоштовна базова підтримка, адміністрування серверів постійне, адміністрування серверів погодинне, підтримка по гарантії. Детальніше про кожен вид підтримки читайте тут.
  5. Для яких інтернет-магазинів підходять хмари? Хмари підходять для всіх інтернет-магазинів. Питання тільки у виборі відповідного сервісу, який залежить від навантаження сайту, кількості відвідувачів тощо. Хмари — чудове рішення як для онлайн-бізнесу, який давно працює, так і для такого, що тільки відкривається.
  6. Я хочу спробувати і оцінити роботу мого інтернет-магазину у хмарах. Це можливо? У всіх сервісів Tucha є безкоштовний тестовий період 7 днів. За цей час ви зможете на практиці оцінити всі переваги розміщення вашого бізнесу у віртуальній інфраструктурі та зручність роботи із хмарами.
Підбиваємо підсумки

Подбати про якісну роботу сайту ніколи не пізно. Хмари — відмінне рішення для розміщення інтернет-магазину на будь-якому етапі його роботи, оскільки це надійно, зручно і вигідно.

1. Ваші дані розміщуються в надійних дата-центрах за межами України (переважно — у Німеччині). Це означає, що у зловмисників практично немає шансів отримати доступ до них. Усі дата-центри, які ми використовуємо, мають рівень захищеності не менше ніж Tier 3, що забезпечує відмовостійкість і роботу із сервісами навіть при збоях у подачі електроенергії.

2. Додаткову надійність збереження даних при використанні для розміщення сайтів окремого сервера (TuchaFlex+, TuchaBit) гарантують знімки системи (снапшоти) і можливість створювати резервні копії даних. Це дозволяє відновити роботу системи і окремі файли після критичних змін.

3. Можливість управління сайтом доступна вам на будь-якому пристрої і з будь-якої точки світу 24/7.

4. Хмари забезпечують швидку і безперебійну роботу сайту.

5. Ви заощаджуєте вкладення в ІТ-обладнання і платите тільки за ті ресурси, які вам дійсно потрібні. При цьому немає необхідності згодом модернізувати фізичні сервери, про це турбується хмарний провайдер.

6. Ви зберігаєте фінанси на обслуговуванні серверів. Це завдання лягає на плечі нашої служби техпідтримки (зона відповідальності залежить від обраного типу підтримки).

Секрет успіху вашого інтернет-магазину полягає не тільки у широкому виборі товарів та якості обслуговування. Багато чого залежить від швидкості і стабільності роботи сайту, що впливає на репутацію вашого бізнесу і залучення покупців.

Не втрачайте клієнтів, час і гроші: переходьте у хмари Tucha.ua та переконайтеся, наскільки це зручно і вигідно!

Поділитися:
Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись