12 вагомих причин використовувати в бізнесі хмарний сервер за кордоном

  1. Головна
  2. Блог
  3. Хмари для бізнесу
  4. 12 вагомих причин використовувати в бізнесі хмарний сервер за кордоном
Категорії

Багато хто вважає, що хмари оповиті таємницями, які дано осягнути тільки обраним.

Насправді все не так страшно. Так, в галузі є свої терміни. Часто їх розуміють тільки фахівці, які працюють з хмарами постійно. І саме хмара — складна система. Але найважливіші моменти можна легко пояснити простою мовою.

Щоб почати розбиратися в хмарах, потрібно зрозуміти, яку користь вони дають бізнесу.

У цій статті ми розклали ази по поличках. Сподіваємося, вийшло. Ми намагалися не використовувати спеціальні технічні терміни. А якщо щось і упустили, будемо раді відповісти на додаткові питання в коментарях.

Отже, перерахуємо 12 причин, чому варто використовувати хмарні сервіси в бізнесі.

Причина №1 — Коли дані за кордоном, бізнес в безпеці

Коли ви зберігаєте інформацію на хмарному сервері за кордоном, до неї складно дотягнутися без вашого дозволу.

Якщо ви встановите фізичний сервер у себе в офісі або розмістіть його в одному з українських дата-центрів, то опинитеся практично беззахисними перед місцевими недоброзичливцями. Адже отримавши фізичний доступ до сервера, зловмисник отримує доступ і до вашої інформації.

Втрата даних порушує процеси бізнесу або зовсім зупиняє роботу компанії. А під час простою бізнес втрачає клієнтів. Коли компанія знову зможе відновити роботу — невідомо.

Щоб цього уникнути, тримайте інформацію в хмарі за кордоном. На роботу в хмарі можна перевести всіх співробітників компанії або окремий підрозділ (наприклад, бухгалтерію).

Причина №2 - Вічна актуальність без витрат

Всі комп'ютери і програми з часом застарівають, тому що час не стоїть на місці. Народжуються нові технології, які відсувають старі на музейні полки.

Щоб все працювало справно, потрібно постійно оновлювати обладнання. Якщо компанія придбала свій сервер, для нормальної роботи його потрібно постійно підтримувати і оновлювати. Коли виходить з ладу — шукати запчастини і ремонтувати.

При використанні хмар, це питання відпадає. Ви не думаєте над тим, як і коли оновлювати обладнання, до кого звертатися і що робити, якщо щось не працює.

Придатний провайдер завжди стежить за роботою серверів і не допускає збоїв в роботі. Ви платите тільки за використання потужностей в хмарі — замовлене кількість ресурсів і програми, якщо вони вам потрібні.

Причина №3 — Хмара — універсальний інструмент

При замовленні хмарного сервера ви можете встановити на нього свої програми або орендувати сервер з уже встановленим набором програм для вирішення конкретних завдань.

Наприклад, ви можете замовити поштовий сервер, сервер для хостингу сайтів на 1С-Бітрікс або машину для розміщення програми 1С: Бухгалтерія, пакет офісних програм для роботи співробітників з віддаленими робочими столами і так далі.

При необхідності в хмарі можна зібрати самодостатню ІТ-інфраструктуру, налаштовану для роботи з вашим бізнесом —індивідуальний інструмент для виконання завдань, з яким ви і ваші співробітники зможете працювати з будь-якого пристрою.

Причина №4 — Бізнес можна перенести в хмару за день

Є така думка: щоб перенести інформацію, програми та інші ресурси бізнесу в хмару, потрібно витратити кілька днів або тижнів.

У більшості випадків ця думка помилкова. Звичайно, якщо треба перенести в хмару кілька тисяч або сотень тисяч співробітників, це займе більше часу.

Але компанія з 10-20 чоловік може переїхати в хмару за день, а то і за кілька годин. Так що все безпосередньо залежить від розміру бізнесу і завдань.

Для ваших співробітників в роботі нічого не зміниться. Просто тепер вони будуть працювати через віддалений робочий стіл, а бізнес буде в хмарі — в безпеці.

Причина №5 — З хмарами бізнес економить гроші

При переході на роботу в хмарі вам не потрібно купувати нові потужні комп'ютери, сервери, мережеве обладнання. Вашим співробітникам потрібні тільки простенькі комп'ютери або тонкі клієнти і інтернет.

При використанні хмарних сервісів ви сплачуєте тільки за ресурси, які використовуєте. Якщо вирішите, що для ваших завдань потрібна мінімальна потужність, її можна зменшити. Як тільки знадобитися потужність більше — збільшити без покупки додаткового устаткування.

Простими словами при переході на роботу в хмарі бізнес припиняє витрачати гроші на покупку устаткування. Все обладнання надає і обслуговує провайдер хмари.

Крім того, в хмарі легше адмініструвати, обслуговувати і налаштовувати системи, тому відпадає необхідність підключати додаткові ресурси і фінанси.

Причина №6 — Є можливість робити знімки системи і бекапи

У кожному бізнесі бувають неприємні ситуації з втратою даних.

Наприклад, втратити базу клієнтів дуже прикро, а базу бухгалтерії і важливі електронні документи — дуже небезпечно.

Все це загрожує фінансовими збитками і крахом репутації, іноді банкрутством.

Причини втрати інформації різні: віруси, які самі видаляють дані, хакери, несправності, збої, помилки співробітників, крадіжка інформації.

Хмари дають можливість захиститися від цих подій - робити знімки системи і бекапи. Це резервні копії системи і даних, які дозволяють відновити інформацію в разі втрати.

Тобто, якщо раптом ви втратите частину інформації або всю інформацію, то зможете відновити її, тому що у вас буде знімок системи і / або резервна копія — бекап.

Причина № 7 — Хмари роблять бізнес мобільним

Якщо до цього моменту ваш бізнес був прив'язаний до офісу і обладнання, яке там встановлено, з переходом на хмари бізнес знаходить мобільність.

До хмарі можна підключитися з будь-якого комп'ютера, планшета або телефону. Ви сідаєте за будь-який пристрій, підключаєтеся до хмари і бачите свій звичний робочий стіл.

Навіть якщо ви вирішите злітати в подорож на Місяць, і там буде інтернет, зможете продовжити вирішувати завдання бізнесу віддалено. Ніхто і не помітить вашої відсутності в офісі.

Хмари дозволяють працювати на будь-якому пристрої в будь-якому місці, де є інтернет. При цьому ваша інформація залишається під надійним захистом.

Причина № 8 — Хмари легко адмініструвати

Інфраструктура нашої хмари вибудувана на базі єдиної платформи. Завдяки цьому клієнти легко нею керують, стандартизуючи і уніфікуючи власні ІТ-інфраструктури всередині хмари.

Адміністрування такої системи займає набагато менше часу і сил, ніж управління хаотично сформованої класичної інфраструктурою. В хмарі системний адміністратор компанії-клієнта стежить за безпекою, управляє ресурсами та впроваджує нові рішення, а не колупається в залозі і бігає від одного робочого місця до іншого, попутно вирішуючи проблеми нестачі ресурсів, як раніше.

А для клієнтів, які взагалі нічого не хочуть адмініструвати самостійно, у нас є окрема послуга адміністрування серверів. Клієнти просто працюють в хмарі, а функції адміністрування віддають нам і взагалі не думають про це. А ми стежимо за тим, щоб все працювало справно.

Хмари повинні допомагати бізнесу, а не додавати нові завдання, на які потрібно витрачати час.

Причина № 9 — Надійність і безперервність роботи

Щоб в локальній інфраструктурі все працювало добре і без перебоїв, потрібно купувати дороге надійне обладнання і постійно обслуговувати його. Але і в цьому випадку час від часу щось йде не так. Це ж техніка.

При використанні хмар вам не потрібно виділяти бюджет на покупку устаткування, ремонт і профілактику. Ви сплачуєте тільки абонентську плату, вирішуєте завдання свого бізнесу і виграєте час, яке можете використовувати для розвитку.

Все працює надійно і безперервно.

Причина № 10 — Гнучкість і масштабованість

При використанні хмар ви можете в будь-який момент змінити конфігурацію: додати сервер, окремі обчислювальні ресурси в нього, робочі місця, додаткові сервіси.

Ви сплачуєте провайдеру тільки за те, що вам реально потрібно. Від ресурсів, які вам не потрібні, завжди можна відмовитися.

По суті ви самі вибираєте, скільки платити. Наприклад, ви можете перевести в хмара не всю компанію, а окремі підрозділи, інформацію яких потрібно тримати в безпеці подалі від сторонніх очей.

Причина № 11 — Можливість моніторингу

Хмарну інфраструктуру можна доповнити інструментами моніторингу та контролю, щоб відстежувати, хто які операції виконує в вашому хмарі, яку інформацію використовує в роботі і що робить з даними.

Причина № 12 — Висока швидкість роботи

Технології розвиваються. Хмари стають швидше і зручніше.

Зараз швидкість роботи в хмарі нічим не відрізняється від звичної роботи на локальному комп'ютері. Тільки тепер ваша інформація в безпеці.

Давайте підсумуємо

У цій статті ми перерахували основні причини, за якими все більше компаній переносять бізнес в хмари.

Насправді причин набагато більше. Для кожного бізнесу вони свої.

Основна вигода в тому, що хмара — гнучкий інструмент, за допомогою якого ви можете налаштувати зручну екосистему для свого бізнесу і постійно поліпшувати її, збільшуючи швидкість вирішення завдань і продуктивність кожного відділу або співробітника.

Якщо у вас залишилися питання, звертайтеся до нас в будь-який час. Ми завжди на зв'язку. І раді вам 24х7.

Підпишіться на нашу сторінку фейсбук, щоб не упустити важливого.

Поділитися:
Статті по темі

Інтернет-торгівля швидко поширюється світом. Вже понад 70% покупців надають перевагу онлайн-магазинам. Чималою мірою успіх e-shop залежить від швидкості завантаження сайту...

Переваги перенесення робочих даних у хмару

У хмарній інфраструктурі ваш сайт працює стабільно і швидко, а ви обмежуєтесь мінімальними вкладеннями в ІТ-обладнання. Чим ще корисні хмари в e-commerce?

Так чи варто боятися зберігати дані в хмарі?

На основі одного з впроваджених нами проєктів ми вирішили детально розібрати типовий випадок того, як організувати віддалений офіс для команди з 25 осіб за 3 дні без простоювань у роботі та з мінімальними витратами

Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись