Три зручних способи підключення до робочого столу у хмарі Tucha

  1. Головна
  2. Блог
  3. Техпідтримка
  4. Три зручних способи підключення до робочого столу у хмарі Tucha
Категорії

Сьогодні йтиметься про способи підключення до хмарних сервісів (наприклад, TuchaBit+ або TuchaFlex+), які може вибрати системний адміністратор компанії-клієнта для організації доступу кінцевих користувачів до Tucha. Адже важливо, щоб користувачам було не тільки безпечно, а й зручно. Вибір у адміністратора наступний:

  • Підключення за допомогою RDP.
  • Використання RemoteApp.
  • Вебдоступ.

Зазвичай в компаніях, які мігрували в Tucha, використовуються різні комбінації цих способів залежно від потреб конкретного відділу або співробітника. Цілком імовірно, що для бухгалтерії найзручнішим буде мати вебдоступ до бази, а ось для відділу продажів — підключення за допомогою RDP. Слід уточнити, що всі три способи підключення можуть забезпечити високий рівень безпеки.

 

Підключення за допомогою RDP

Технологія від компанії Microsoft, яка з'явилася в далекому 1998 році і постійно розвивається, — один з найбільш універсальних, зручних і частовживаних варіантів підключення до віртуальної ІТ-інфраструктури. Суть полягає в тому, що користувач, використовуючи RDP-клієнт, отримує доступ до робочого місця, яке розгорнуто у нашій хмарі в німецькому дата-центрі. При цьому користувач бачить тільки кінцевий результат, а всі обчислювальні операції проводяться на серверах в далекій Німеччині.

Робочий стіл, до якого підключається клієнт, ні візуально, ні функціонально не відрізняється від робочого столу на залізному ПК. Аналогічно можна встановлювати звичні програми і працювати з ними.

Перевага такого варіанту: наприклад, бухгалтер має можливість працювати не тільки з 1С:Підприємство, а й з Microsoft Office, клієнт-банком та іншим ПЗ. Користувач може використовувати будь-яке ПЗ без обмежень, якщо такі не встановлені адміністратором, звичайно.

Вимога до швидкості Інтернету: не менше ніж 256 Кбіт/с. Також протокол RDP дозволяє налаштовувати параметри графіки, що дозволяє зробити роботу користувача комфортною при низькій швидкості підключення до Інтернету.

Пристрої для доступу: будь-які пристрої, зокрема бездискові станції, старі ПК, тонкі клієнти.

Сьогодні існують RDP-клієнти для всіх стаціонарних та мобільних платформ і навіть браузерів. Наприклад, компанія 2x надає клієнти для iOS, Android, Ubuntu, додаток для Facebook, плагін для Chrome та багато інших варіантів. Подібні інструменти є у Microsoft, Yongtao Wang, Ericom та інших компаній. Загалом, дивіться нашу матрицю RDP-клієнтів і вибирайте потрібний.

RemoteApp

Власне кажучи, є різновидом першого варіанту. Використовується RDP-клієнт, обчислювальні потужності в далекій Німеччині, але на клієнтському пристрої відображається не весь робочий стіл, а тільки один якийсь додаток, який визначено адміністратором системи. Найбільш потужним рішенням у цій сфері є платний додаток 2X RAS (Remote Application Server) від згадуваної вище компанії 2x.

Цей варіант буде корисним, наприклад, у таких випадках:

  • Коли треба обмежити доступ одним додатком.
  • Коли користувачеві необхідно поєднувати роботу на локальному ПК з використанням якогось додатку, який винесено у хмару.
  • Коли додаток має бути доступний в специфічних умовах і при низькій швидкості Інтернету.

Такий варіант підключення можна також використовувати практично на будь-яких пристроях, а до швидкості Інтернету він ще менш вимогливий.

Вебдоступ до віддалених робочих столів

Доступ до додатків і робочих столів зі звичного браузера, який сьогодні встановлений на переважній більшості пристроїв. Користувач просто вводить необхідну адресу в браузер, потім вводить реквізити доступу та продуктивно працює. Найчастіше такий спосіб підключення використовується, коли у хмару виноситься бухгалтерія. І тут знову лідером є компанія 2X, а інструкцію з використання вебдоступу можна знайти у нас в блозі.

Зведена таблиця за трьома типами підключення

Для зручності сприйняття ми склали таблицю з порівняльною характеристикою всіх трьох способів підключення до хмарної ІТ-інфраструктурі.

 

Параметр RDP RemoteApp Вебдоступ
Використання будь-якого пристрою для підключення
Швидкість підключення Висока (256 Кбіт/с) Середня Низька
Дані клієнта поза межами України
Додаткові налаштування кінцевим користувачем
Перемикання між локальним і віртуальним столом Два робочих столи — у хмарі та локально Додаток із хмари відображається на локальному робочому столі Додаток відображається просто в браузері
Запуск додаткових додатків усередині сеансу
Можливість працювати з файлами у хмарі
Функціональність Доступ до всього робочого столу Доступ до групи додатків Доступ до групи додатків
Поділитися:
Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись