VPS для високонавантажених сайтів або коли shared-хостинг вже «Не торт»

  1. Головна
  2. Хмарні рішення
  3. VPS для високонавантажених сайтів або коли shared-хостинг вже «Не торт»
Категорії

Віртуальний (shared) хостинг - відмінний вибір для початківців сайтів, а також для сторінок невеликих компаній. Він швидкий, зручний і легко налаштовується. Але часто на одному з етапів розвитку проекту стає зрозуміло, що ресурсів, які пропонує віртуальний хостинг, вже недостатньо, і необхідно розширюватися, і оптимальним вибором в цьому випадку стане VPS. Є кілька основних причин, через які варто задуматися про перехід на VPS:

  • CMS, на якій працює сайт, занадто «важка» і вимагає надто багато ресурсів. Наприклад, такий «ненажерливістю» відома система 1С-Бітрікс;
  • різке зростання трафіку, викликаний природним розвитком сайту (правильний менеджмент, грамотна оптимізація, цікавий контент), сезонністю, акцією або розпродажем. Найчастіше це стосується інтернет-магазинів;
  • у компанії є велика кількість проектів, і хочеться виділити під них окремий сервер. Зазвичай в цьому випадку мова йде про розробників програмного забезпечення або сайтів.

Причини переходу можуть бути і іншими, але ключова умова - властивостей віртуального хостингу недостатньо для комфортної роботи проекту.

Які переваги дає віртуальний сервер

Shared хостинг, незважаючи на свої переваги, має і ряд очевидних недоліків. Серед основних виділяють неможливість повного контролю за ресурсами і тонкої настройки, складності з масштабуванням, наявність «сусідів», коли на одному IP-адресу можуть перебувати десятки проектів різної спрямованості. На відміну від віртуального хостингу, VPS дає більш широкі можливості:

  • Повний контроль і управління сервером. Для адміністратора він виглядає як повноцінний комп'ютер, який можна налаштовувати за власним бажанням під кожну конкретну задачу. Часто є можливість не тільки встановлювати власне ПО, але і змінювати встановлену операційну систему, якщо це необхідно.Полный контроль и управление сервером

    Повний контроль і тонка настройка сервера будуть потрібні тоді, коли потрібно організувати роботу «важких» додатків, наприклад, CMS або іншого ПО. Якщо на стандартних налаштуваннях можуть спостерігатися проблеми з виконанням програм, то тонкі настройки, грамотний розподіл ресурсів дозволять програмного забезпечення працювати з оптимальною продуктивністю. Також повне управління може знадобитися, якщо потрібно встановити нестандартне ПО і оточення для нього, адже на віртуальному хостингу самостійно це зробити неможливо.

  •  

    Простота масштабування. Якщо обраної конфігурації раптом почне не вистачати, додати додаткові гігабайти і гигагерци можна дуже просто, причому без необхідності зупинки робочого процесу.

     

    Простота масштабированияДля багатьох компаній дуже важливо оперативне масштабування в залежності від відвідуваності і трафіку сайту. Деякі види бізнесу мають яскраво виражену сезонність, наприклад, в туристичних компаніях кількість заявок, а значить, і трафік, росте ближче до літа і залишається високим до середини осені. Для інтернет-магазинів вибуховий сплеск трафіку може бути викликаний новою акцією або спеціальною пропозицією, низькою ціною на товар або згадуванням у ЗМІ. Напевно, всім знайома ситуація, коли на сайт під час проведення акції неможливо зайти або він вантажиться по 10 хвилин? Грамотно налаштований VPS з відповідною конфігурацією відмінно справляється з такими випадками. Крім того, підвищення трафіку може бути викликано грамотної розкручуванням і оптимізацією сайту. VPS дозволяє змінити конфігурацію сервера буквально в кілька кліків, що дає можливість оперативно справлятися з будь-яким потоком трафіку.

  •  

    Відсутність «сусідів». Користувачів, що висять з вами на одному IP, немає, тому можна не переживати за їх контент.

     

    Отсутствие соседей

    Як правило, в віртуальному хостингу за замовчуванням виділяється один реальний IP-адресу на безліч проектів. При цьому ви ніяк не можете вплинути на вміст ресурсу сусіда, яке може бути дуже різним - азартні ігри, контент «для дорослих», продаж наркотиків, розсилка спаму і шкідливого ПО, а також іншої сумнівний контент. У підсумку, якщо один з таких ресурсів потрапить під санкції, будуть забанені або потраплять до списків підозрілих і цілком легальні сайти, які просто перебували на одному IP з порушником. У випадку з VPS це повністю виключено, адже сервер управляється тільки вами, і йому надається окремий IP.

VPS — кращий вибір!

Якщо ви дбаєте про репутацію свого сайту, його високої продуктивності, хочете забезпечити повний контроль сервера або просто «вперлися» в межа, який забезпечує shared хостинг, VPS - це найкраще рішення. З ним вам не потрібно боятися, що дані можуть пропасти або ви потрапите під бан через сусідів на одному IP з вами. Швидка масштабованість дозволяє легко змінювати конфігурацію в будь-який час і успішно справлятися з напливом відвідувачів без будь-яких незручностей для них. Для адміністратора VPS - це в першу чергу можливість тонкої настройки сервера з метою забезпечення необхідної конфігурації або оточення для того чи іншого ПО. Це дозволяє оптимізувати виконання навіть дуже важких програмних продуктів, нормальна робота яких на віртуальному хостингу просто неможлива.

 

Зробити свій вибір тепер ще простіше. За допомогою зручного калькулятора конфігурації на сайті ви можете вибрати потрібну кількість ресурсів, яке необхідно для швидкої роботи ваших додатків. Якщо вам складно оцінити технічні вимоги до VPS, звертайтеся за консультацією до наших фахівців, ми доступні 24×7 і завжди готові допомогти.

Поділитися:
Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись