Як хмарні технології допомагають малому і середньому бізнесу економити

  1. Головна
  2. Блог
  3. Хмари для бізнесу
  4. Як хмарні технології допомагають малому і середньому бізнесу економити
Категорії

Будь-який інструмент створюють, коли якийсь процес потрібно зробити зручніше, ефективніше, вигідніше. Хмари — такий інструмент. З ними бізнес трансформується, набуває нової форми і розвивається швидше.

Хмари забезпечують високу продуктивність за адекватні гроші. Бізнес, який вибрав хмари для вирішення задач, платить тільки за те, що використовує. На відміну від тих, хто ще працює по-старому.

Давайте розберемося по порядку.

Бізнес без хмарних технологій

Це класична схема. Так працюють багато компаній, які ще не зважилися використовувати хмари.

Уявіть невеликий бізнес: 10 співробітників, кожен з яких працює на своєму комп'ютері і виконує кожен свої задачі. Всі комп'ютери з'єднані мережевим кабелем в міні-мережу і можуть обмінюватися між собою інформацією.

oblako

Ще десь на стіні висить маршрутизатор, який відповідає за те, щоб у кожного співробітника був інтернет.

Кожному комп'ютеру в такій системі потрібна:

  • Ліцензійна операційна система і додатки.
  • Періодичний ремонт і обслуговування.
  • Модернізація за необхідності.

Так кожен комп'ютер перетворюється в об'єкт, який регулярно вимагає вкладення грошей.

oblako

Ще потрібна людина, яка постійно буде в офісі компанії на випадок, якщо щось піде не так. Його функція — швидко прийти на допомогу і виправити косяки і поломки, які виникають в робочому процесі. Як правило, це штатний ІТ-фахівець, якому потрібно платити зарплату.

oblako

З ростом компанії з'являються нові робочі місця, обладнання, серверні кімнати. Загальний бюджет на утримання і обслуговування устаткування зростає.

Штат ІТ-фахівців теж росте. Так з'являється новий відділ, співробітникам якого теж потрібно платити зарплату.

oblako

Для малого та середнього бізнесу це недоцільно. І цього можна уникнути, якщо почати використовувати хмари. Чим раніше бізнес розуміє це і переносить роботу в хмари, тим більше виходить заощадити в підсумку.

При переході в хмару малий і середній бізнес економить, а зекономлені ресурси спрямовує на розвиток бізнесу.

Бізнес з хмарними технологіями

При хмарній організації ІТ-інфраструктури вся інформація зберігається на віртуальному сервері в хмарі, а вже до нього підключені всі комп'ютери.

oblako

Коли бізнес переходить в хмару, з'являються нові можливості:

  • Використовувати старенькі системні блоки в якості терміналів доступу до хмари.
  • Перестати купувати дорогі робочі станції і нове серверне обладнання.
  • При виході старих системників з ладу купувати недорогі тонкі клієнти.
  • Викреслити з бюджету витрати на утримання і модернізацію обладнання.
  • Перестати витрачати гроші на спеціалізовані приміщення, електроенергію.
  • Використовувати ресурс ІТ-фахівців для вирішення завдань розвитку компанії.
  • Збільшувати і зменшувати ІТ-інфраструктуру в потрібний момент.
  • Організувати мобільну роботу співробітників, заощадивши на офісі.

Деякі компанії бояться переходити в хмари, тільки тому, що для них це щось нове і невідоме. Але в Україні, як і в усьому світі, це вже норма. Як і переваги, що його супроводжують.

  1. Бізнес в хмарі платить тільки за те, що використовує. Якщо потрібно збільшити потужність, швидкість, продуктивність або інші характеристики, потрібно тільки сказати про це провайдеру. Він все зробить.
  2. Оновлювати або додавати потужності робочих станцій не буде потрібно, тому що тепер вся потужність береться з сервера. При необхідності її можна додати або прибрати без покупки додаткового устаткування.
  3. Якщо у компанії ще немає ІТ-фахівця, можна довірити адміністрування ІТ-інфраструктури в хмарі провайдеру. Це вигідніше, ніж наймати для цих задач окремого спеціаліста. Якщо фахівці в штаті вже є, їм можна доручити більш серйозні задачі, ніж чистити кулери від пилу і відновлювати з різним ступенем успішності випадково видалені кимось із співробітників дані.
  4. Хмари універсальні. Їх легко адаптувати під будь-які проекти зі своїм набором характеристик і програм.
  5. Є можливість резервного копіювання інформації та відновлення при необхідності.
  6. При використанні хмар з'являється можливість планувати витрати і уникнути спонтанних витрат, які виникають у зв'язку з раптовими несправностями обладнання в офісі.
  7. Компанії, які відмовляються від хмар і купують свої сервери в офіс, обладнають серверні кімнати, через 3-5 років змушені оновлювати, доповнювати або зовсім змінювати сервери на нові. Це завжди дорого. З хмарами цього робити не потрібно. При необхідності можна додати потужності за невелику плату, але купувати сервер немає необхідності.
  8. Часто при розміщенні свого сервера в офісі є ризик, що інформація про ваш бізнес опиниться під загрозою. Фізичні сервери можуть вилучити або вкрасти і отримати доступ до даних. З хмарної інфраструктурою, особливо якщо хмара розташована в зарубіжних дата-центрах, цей ризик зведений до мінімуму. Навіть якщо хтось отримає фізичний доступ до комп'ютерів в офісі, не знаючи реквізитів доступу до хмари, доступ до інформації отримати не вийде. На комп'ютері її просто не буде. Все залишиться на сервері.

У хмарних технологій багато переваг. Для кожного бізнесу є свої плюси. Тому компанії все частіше відмовляються від класичної моделі інфраструктури в компанії і переходять в хмари.

Як легко перейти в хмару

Щоб компанії переконалися в вигодах і відчули переваги використання хмар, ми надає тестовий безкоштовний період на 7 днів.

Це хороша можливість спробувати всі функції і приміряти рішення на свій бізнес.

При цьому зовсім не обов'язково відразу переводити в хмару всю компанію. Можна спробувати на філії, відділі або декількох співробітників.

Замовте тестову середу або, якщо у вас виникли якісь запитання, задавайте їх нашій службі підтримки. Ми працюємо для вас 24×7.

Поділитися:
Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись