5 переваг хмар для нафтогазової галузі

  1. Головна
  2. Блог
  3. Хмари для бізнесу
  4. 5 переваг хмар для нафтогазової галузі
Категорії

Українська нафтогазова галузь зараз має певні системні проблеми, які зменшують її ефективність. В області ІТ — це застаріле обладнання, недостатнє фінансування в потужні ресурси, ризикованість ведення нафтогазового бізнесу. Розглянемо, як тут можуть допомогти хмарні технології.

5-perevag-hmar-dlya-naftogazovoyi-galuzi_1
Особливості та потреби нафтогазової галузі

Нафтогазовий комплекс (НГК) України стає все більш технологічним: на зміну простим механізмам приходять новітні розробки. Наприклад, заправні станції з ручним керуванням перетворилися в системи, які вимагають мінімального втручання людини, а всю роботу автоматизовано.

Крім того, нафтогазові підприємства, навіть найменших масштабів, — це бізнес, часто пов'язаний з ризиками. По-перше, безпосередньо продукція високо цінується та має найважливіше значення для економіки і всієї держави загалом. Тому конкуренція в галузі надвисока. По-друге, зберігання важливих даних (баз даних, архівів документів, програм для бухгалтерського обліку, спеціалізованих додатків тощо) на офісних серверах — не дуже безпечне рішення. Сторонні особи або зловмисники можуть отримати доступ до серверів і всіх даних, повернути які вкрай важко.

Оскільки НПК передбачає спеціалізоване програмне забезпечення, необхідні потужні ІТ-ресурси, які час від часу потребують масштабування. Фізичні ресурси, звичайно, теж можливо масштабувати, але це — додаткові витрати фінансів і часу.

Не менш важливою потребою галузі є мобільність. Наприклад, поява нових мобільних лабораторій з дослідження якості нафтопродуктів призвела до необхідності інакше організовувати роботу. Важливо, щоб можна було не перевозити з собою додаткове ІТ-обладнання для зберігання зібраних даних. А ще — обмінюватися даними всім співробітникам в єдиному просторі без затримок у часі.

До того ж, вся нафтогазова промисловість базується на зборі та обробці великих обсягів інформації. До таких даних належать:

  • моніторинг нафтових і газових свердловин, трубопровідних і газокомпресорних станцій;
  • збір даних і контроль над установками;
  • занесення в архів та зберігання попередніх показників;
  • залучення сервісів автоматизації процесів, систем аналітики тощо.

Тож які основні IT-задачі стоять перед нафтогазовою промисловістю?

  • Забезпечити ефективне і стабільне керування нафтогазовим обладнанням з будь-якого куточка світу.
  • Зменшити витрати на ІТ-обладнання.
  • Налагодити процеси керування та автоматизації роботи нафтогазових підприємств.
  • Забезпечити безперервний зв'язок між усіма ланками галузі.
5-perevag-hmar-dlya-naftogazovoyi-galuzi_2
Як хмари вирішують задачі нафтогазової промисловості

Хмарні технології спрощують і покращують діяльність нафтогазових компаній будь-яких масштабів. Вони вирішують одночасно декілька задач і надають ряд переваг:

1. Забезпечують надійне та захищене зберігання даних.

У хмару можна перенести як всю ІТ-інфраструктуру компанії, так і окремі додатки або спеціалізовані програми, наприклад CRM- або ERP-систему, бухгалтерський облік, телефонію тощо. Усі дані розміщуються за межами офісу або навіть країни, тому вони захищені від доступу зловмисників і фізичних втрат.

2. Заощаджують гроші на ІТ-обладнанні та обслуговуванні.

Навіть найменші нафтогазові підприємства потребують потужного устаткування, щоб забезпечити надійну роботу. Чим більшою є компанія, тим більше ресурсів їй потрібно. Із хмарами ви зберігаєте гроші на закупівлі, обслуговуванні та заміні обладнання. А ще — оплачуєте тільки ті ресурси, якими ви дійсно користуєтеся.

3. Надають мобільність і доступ до даних 24×7 з будь-якої точки світу.

Робота у хмарах є зручною для кожного учасника ланцюжка «підприємство-постачальник-замовник». І не тільки тому, що в офісі відсутні громіздкі та гучні сервери.

Хмари — це високий рівень доступності сервісів, можливість працювати з будь-якого куточка світу і миттєво відстежувати всі зміни в робочих просторах. До того ж, завдяки хмарам між співробітниками існує постійний зв'язок, і кожен з них оперативно отримує інформацію про спільні процесів.

Для доступу у хмари потрібен тільки інтернет. Ви можете підключатися до віддаленого робочого столу навіть з телефону та не втрачати контроль над робочим процесом у будь-який час.

4. Дозволяють масштабувати ІТ-ресурси під свої потреби.

Час від часу виникає потреба змінити кількість ресурсів. Фізичні сервери, звичайно, можна масштабувати, але необхідно кожного разу витрачати час та кошти на нове обладнання. І навпаки, якщо частина ресурсів не використовується, «залізо» буде простоювати без потреби.

У хмарах масштабувати будь-які ресурси легко: варто тільки звернутися до нашої служби техпідтримки, і через кілька хвилин ви отримаєте нову конфігурацію сервісу.

5. Забезпечують додатковий захист ваших даних (snapshots і бекапи).

Доcягти ще більш надійного зберігання даних допоможуть snapshots (регулярні повні знімки кожного диска машини) і можливість робити бекапи (резервні копії):

  • snapshots — це повні знімки кожного диска вашої віртуальної машини, які ми створюємо на регулярній основі. Вони допомагають повернути систему до того стану, в якому вона була на момент зняття знімка. У вартість наших віртуальних серверів TuchaFlex+TuchaBit і TuchaBit+ вже включена вартість snapshots, тому ми гарантовано зберігаємо останні два знімка системи;
  • бекапи — резервні копії ваших даних, забезпечує сервіс TuchaBackup та зберігає їх у надійних дата-центрах за межами України.
Три світові компанії, що успішно використовують хмари

Anadarko Petroleum Corporation — одна з найбільших нафтогазових компаній США, активно користується хмарними рішеннями. Вона зберігає у хмарах спеціалізовані програми, програми для онлайн-контролю над процесами буріння, а також дані, які збирають співробітники з бурового обладнання.

M.G. Bryan Equipment Co., що в Техасі, — виробник і постачальник спеціалізованого обладнання, запасних частин, послуг для нафти та газу. Завдяки хмарам, ця масштабна компанія розробила рішення, що дозволяють їй керувати флотом та машинами для гідравлічного розриву пластів з найбільшою ефективністю.

А ось нафтогазова та нафтохімічна компанія Petroleos Mexicanos (або PEMEX, Pemex) використовує хмари для зберігання великих обсягів архівів і графічних даних надвисокої якості, що постійно оновлюються.

Сервіси Tucha.ua для нафтогазової промисловості

Ефективно вирішити задачі нафтогазової галузі допоможуть такі наші сервіси:

  • TuchaFlex+ — віртуальні сервери різних конфігурацій з майданчиками за межами України (переважно в Німеччині). Цей сервіс є своєрідним конструктором, який можна зібрати за своїми потребами. Усі ресурси легко масштабуються, а гарантована доступність послуг — 99,9%.
  • TuchaBit — сервери збалансованої конфігурації з майданчиками в Україні. Сервіс дозволяє розгортати віртуальні сервери на базі ОС Microsoft Windows і об'єднувати їх в ізольовані мережі. Серед особливостей TuchaBit — гарантія доступності послуг 99,0% та включена у вартість кожного сервера ліцензія Windows Server Datacenter.
  • TuchaBit+ — потужні віртуальні сервери на базі сучасних процесорів з дата-центрами як в Україні, так і поза її межами, за доступною вартістю. Рішення має гарантовану доступність послуг на рівні 99,9% і відповідає всім сьогоденним вимогам до швидкодії обчислень.
  • TuchaBackup — хмарне сховище для зберігання резервних копій на віддалених серверах за межами України (в основному в Німеччині). Із сервісом можна винести у хмару бази даних систем обліку, CRM- і ERP-систем, поштові архіви тощо.
  • TuchaHosting — сервіс для стабільного та швидкого хостингу сайтів з помірним навантаженням з гарантією доступності послуг 99,9%.
Калькулятор сервісів Tucha.ua

Розрахувати вартість будь-якого сервісу допоможе спеціальний калькулятор на сторінці кожного сервісу. А можна зробити ще простіше: зателефонувати або написати нам! Ми надамо детальну інформацію про кожен із сервісів, підберемо найкраще рішення тарозрахуємо точну вартість сервісу в потрібній конфігурації.

5-perevag-hmar-dlya-naftogazovoyi-galuzi_3
Резюме

Хмарні технології — доступне та вигідне рішення для нафтогазових підприємств, які зацікавлені в підвищенні продуктивності роботи. Хмари вирішують одразу кілька задач: безпечно розміщують дані, забезпечують мобільність і стабільну роботу всієї компанії. І головне — допомагають поліпшити робочі процеси з мінімальними витратами бюджету.

Якщо ви ще не перенесли у хмару ІТ-інфраструктуру підприємства або окремі підрозділи, то саме час діяти. А ми допоможемо вибрати найкраще рішення для будь-якої задачі, тому звертайтеся 24×7!

Поділитися:
Статті по темі

Переваги перенесення робочих даних у хмару

Так чи варто боятися зберігати дані в хмарі?

Інтернет-торгівля швидко поширюється світом. Вже понад 70% покупців надають перевагу онлайн-магазинам. Чималою мірою успіх e-shop залежить від швидкості завантаження сайту...

Хмарні технології сьогодні — це вже не якийсь «небачений звір», це технології, які змінюють дійсність тут і зараз. Сотні тисяч компаній по всьому світу вибрали хмари як простий, безпечний...

Перерахуємо 12 причин, чому варто використовувати хмарні сервіси в бізнесі ...

Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись