Як налаштувати client-to-site VPN у хмарі

  1. Головна
  2. Блог
  3. Інструкції
  4. Як налаштувати client-to-site VPN у хмарі
Категорії

Безпека понад усе. Налаштувати захищене з'єднання з серверами через VPN (англ. Virtual Private Network — віртуальна приватна мережа) — одна з найбільш популярних задач, які доручають нам наші клієнти. Насправді все дуже просто, і ви легко можете впоратися з цим самостійно.

Передусім зазначимо: якщо ваша віртуальна машина знаходиться за віртуальним маршрутизатором, усі подальші дії ви можете виконати самостійно, без спеціального запиту до служби технічної підтримки Tucha за правами для увімкнення client-to-site VPN.

Якщо ж це не так, зверніться до нас для отримання тимчасової можливості змінювати конфігурацію. Також, якщо є потреба, всі необхідні налаштування можуть виконати фахівці Tucha.

Отже, для початку, якщо віртуальний сервер має зовнішню IP-адресу, необхідно створити віртуальний маршрутизатор. При цьому існує два варіанти:

1. Залишити поточний мережевий інтерфейс та додати мережевий інтерфейс за віртуальним роутером. Завдяки доданій додатковій IP-адресі, яка коштує всього 2 євро/місяць, віртуальна машина буде доступна як ззовні за поточною адресою, так і через VPN. Додана IP-адреса при цьому може використовуватися як для підключення до серверу ззовні, так і для побудови VPN-з’єднання. 

2. Відмовитися від поточного мережевого інтерфейсу, що має зовнішню адресу, та перенести сервер за віртуальний маршрутизатор. При цьому поточна IP-адреса зміниться, оскільки адреси для віртуальних маршрутизаторів виділяються з окремого пула. Конфігурація сервера при цьому залишиться тією ж, а нова IP-адреса може використовуватися як для зовнішніх підключень, так і для побудови VPN-з’єднання.

Отже, тепер послідовна інструкція з налаштування client-to-site VPN у хмарі:

1. Увійдіть в адмінпанель Apache CloudStack під своїми реквізитами та відкрийте Network.

Увійдіть в адмінпанель

2. Додайте нову мережу, натиснувши Add Isolated Network. Заповніть усі поля і натисніть OK.

Додайте нову мережу

Мережу створено, вона тепер відображається у списку мереж.

Мережу створено

3. Перейдіть в Instances, виберіть віртуальну машину та відкрийте NICS.

Перейдіть в Instances

4. Натисніть Add Network to VM та OK.

Натисніть Add Network to VM та OK

5. Відкрийте параметри створеної мережі та натисніть View IP Addresses, щоб відкрити перелік зовнішніх IP-адрес, асоційованих з цією мережею. 

Відкрийте параметри створеної мережі

6. Відкрийте параметри адреси і натисніть Enable Remote Access VPN.

Відкрийте параметри адреси

7. Тепер ми знаємо, що для підключення потрібно використовувати тільки-но згенерований PSK (у нашому випадку kh9g58BfprPq5XADvgKNOBTS).

згенерований PSK

8. Відкрийте вкладку VPN (вона тільки що з'явилася) і створіть користувачів. 

Відкрийте вкладку VPN

Система ще деякий час буде створювати віртуальний маршрутизатор, приватну мережу, новий інтерфейс у віртуальній машині.

новий інтерфейс у віртуальній машині

Інтерфейс підключено. Якщо з боку вашої операційної системи також все налаштовано — рішення готове, користуйтеся на здоров'я. Якщо поки що ні, скористайтеся покроковою інструкцією.

 

Звертайтеся до нас за грамотною консультацією 24×7, щоб поставити додаткові запитання або дізнатися більше про наші хмарні сервіси. До зв'язку!

Поділитися:
Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись