Як налаштувати прокидання портів до сервера, розташованого у приватній мережі

  1. Головна
  2. Блог
  3. Інструкції
  4. Як налаштувати прокидання портів до сервера, розташованого у приватній мережі
Категорії

Ділимося корисною інформацією для користувачів віртуальних машин. До служби техпідтримки Tucha досить часто звертаються клієнти з питанням, як налаштувати прокидання портів до сервера, розташованого у приватній мережі, і щоразу ми надсилаємо розгорнуту та наочну інструкцію у відповідь. Наразі вирішили на основі цих листів створити корисну статтю, яка допоможе й іншим користувачам розібратися у цьому процесі.

Для чого взагалі налаштовувати таке прокидання портів? Розглянемо на прикладі. Виконуючи усі перелічені далі кроки, можна організувати TCP- та UDP-з'єднання з сервером, підключеним до приватної мережі. При цьому на порт 3389 цього сервера потрапить те, що буде приходити на порт 13666 зовнішнього інтерфейсу віртуального маршрутизатора.

До речі, якщо вам цікаво дізнатися, як саме все це працює, рекомендуємо переглянути статтю «Що відбувається при з’єднаннях всередині та поза VPN-тунелем», а саме — розділи «Позиція друга» та «Позиція третя». 

1. Переходимо в розділ Network, вибираємо нашу мережу (NET-2019111913000635), а потім вибираємо View IP Address:

1

2. Далі вибираємо IP-адресу — 195.3.205.13 (оскільки адрес у нас декілька, вибираємо саме ту, для якої увімкнено Source NAT):

2

3. Тепер нам потрібна вкладка Configuration:

3

4. Вибираємо режим налаштувань брандмауера (Firewall):

4

5. Після цього вибираємо префікс джерела (Source CIDR), протокол (Protocol) та діапазон портів (Start Port, End Port), доступ до яких потрібно дозволити. Далі натискаємо кнопку Add:

5

6. Потім повертаємося до попереднього меню та переходимо в режим управління переадресацією портів:

6

7. Вибираємо діапазон портів на сервері, на які повинен переадресовуватися трафік (Private Port), вибираємо діапазон портів на віртуальному маршрутизаторі (Public Port) та протокол (Protocol). Далі натискаємо кнопку Add:

7

8. Останній крок — вибираємо сервер, на який цей трафік має бути прокинутий, та його адресу:

8

Ось і все. Як бачимо, нічого складного у процесі налаштування прокидання портів до сервера, розташованого у приватній мережі, немає. А якщо у вас залишились питання, звертайтеся до нас 24×7. Завжди раді допомогти!

Поділитися:
Статті по темі

Таке питання нерідко виникає у користувачів під час підключення їхнього віртуального сервера до мережі Інтернет. Розповідаємо, що таке віртуальний маршрутизатор та які його функції.

З листів до служби техпідтримки Tucha народжуються справжні статті. Так, нещодавно до нас звернувся клієнт із запитом роз’яснити, що відбувається при з'єднаннях всередині VPN-тунелю між офісом користувача та середовищем у хмарі, а також при з’єднаннях поза VPN-тунелем. Тож увесь текст, наведений нижче, — це реальний лист, який ми надіслали одному з клієнтів у відповідь на його запитання. Звісно, змінили IP-адреси, аби не деанонімізувати клієнта. Але, так, служба технічної підтримки Tucha справді славиться своїми розгорнутими відповідями та змістовними листами. :-)

Site-to-site VPN — вид підключення, при якому два маршрутизатори об'єднуються в одну локальну мережу. Підключення відбувається через шифрований тунель, забезпечує безпечне зберігання інформації та виключає ряд проблем, які можуть виникати при підключенні до віддаленого робочого столу

Налаштувати захищене з'єднання з серверами через VPN — одна з найбільш популярних задач, які доручають нам наші клієнти. Насправді все дуже просто

Налаштування доступу до локального принтера по протоколу RDP

Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись