Хмара на допомогу: як хмарні технології допомагають відомим компаніям

  1. Головна
  2. Блог
  3. Хмари для бізнесу
  4. Хмара на допомогу: як хмарні технології допомагають відомим компаніям
Категорії

Цінним досвідом потрібно ділитися, особливо - досвідом успішного використання хмарних сервісів. Почнемо з досвіду компаній, чиї товари і послуги на слуху по всьому світу. Поговоримо про тих, хто впровадив хмарні технології (або планує це зробити) і вигідно використовує своє хмарне перевага над конкурентами.

 

Трохи історії

 

Люди мріяли хмарами завжди. І якщо в буквальному сенсі їх підкорення далося людству ще в 18 столітті (спасибі братам Монгольф'є), то в нас цікавить, значенні все сталося набагато пізніше.

Чекати довелося понад два століття. Так, «хмарні» ідеї проголошувалися ще в 50-х роках 20 століття, задовго до появи інтернету, але вперше по-справжньому матеріалізувалися лише в 1999 році. Тоді компанія Salesforce почала давати користувачам доступ до своїх обчислювальних ресурсів через веб-сайт. Новинка розліталася як гарячі пиріжки, тому скоро схожими рішеннями обзавелися гіганти - Amazon, Google, IBM і Microsoft.

Немного истории

Хмара на колесах

 

Комп'ютерів, як відомо, вже давно не сидиться в офісах - дісталися вони і до автопромисловості, причому багато років назад. А де комп'ютери, там і до хмари рукою подати. Одними з перших це зрозуміли в компанії Volvo і приступили до створення розумного автомобіля нового покоління. А працювати він буде ось як: автомобіль під час руху фіксує всі потенційні небезпеки (слизьку ділянку траси, яма, аварія, уламок дерева і т.д.) і передає їх в хмарну базу даних, звідки ця інформація транслюється на всі автомобілі, які наближаються до небезпечного відрізку шляху. Якщо Volvo встигне впровадити цю технологію раніше всіх, то напевно підкорить серця ще більшої кількості автолюбителів, зокрема тих, кому безпеку на дорозі понад усе.

Облако на колесах

Фінанси

У банківській справі питання безпеки теж варто далеко не на останньому місці. Це, а ще бажання випередити конкурентів в плані продуктивності призвело в хмари світових гігантів банківської справи: BBVA, Goldman Sachs, Capital One і інших. За визнаними авторитетами підтягуються організації поменше - хмарні технології стають трендом серед банкірів.

В Україні процес віртуалізації хоч і відстає трохи, але на місці не стоїть. Не так давно екс-топи ПриватБанку анонсували запуск восени 2017 Року першого в країні мобільного банку без фізичних відділень. Самі розробники обіцяють, що додаток буде навіть крутіше, ніж Приват24. Чекаємо.

 

Розумний дім…

 

Технології розумного будинку стрімко набувають популярності по всьому світу. Найактивніше їх впроваджують в США, Китаї та Німеччині. Суть наступна - в будинку підключаються датчики і пристрої, які пов'язують між собою всі електроприлади і дозволяють управляти ними за допомогою одного пульта або навіть смартфона. Щоб зберігати і обробляти весь масив інформації, користувачеві, за логікою, потрібен потужний комп'ютер, що позначається на вартості такого рішення. Вихід знайшовся досить швидко - обробляти інформацію в обчислювальному хмарі, що дозволило знизити витрати на розумний будинок, піднявши тим самим його популярність.

Якщо повноцінний розумний будинок не по кишені, то можна вибрати його «спрощені», бюджетні версії. Зокрема, компанія Xiaomi зі своїм Smart Home Kit запропонувала автоматизувати основні процеси в будинку за доступною ціною, ніж значно підвищила свій авторитет на ринку.

Умный дом

... та й місто не дурень

 

Якщо побудувати поруч багато розумних будинків, вийде розумне місто? Ну майже. :) Розумне місто - це ще й інтелектуальні системи громадського транспорту, віртуальні черги в поліклініку і міські служби, централізована система прокату велосипедів та автомобілів і багато інших по-справжньому класних і потрібних рішень. Серед європейських міст такі системи частково реалізовані в Парижі, Мадриді, Барселоні, Лондоні.

Не відстає Китай. Так, влада адміністративного району Макао (або, як його ще називають, «Китайський Лас-Вегас») уклали угоду на впровадження хмарних технологій з компанією Alibaba. Вже через 4 роки Макао перетвориться в розумний місто з розвиненою ІТ-інфраструктурою.

Умный город

На цьому, мабуть, поки зробимо паузу. Впишіть і своє ім'я в список великих, прихопивши з собою хмару на удачу. Не знаєте, з чого почати? Звертайтеся до нас за грамотної консультацією, ми раді вам 24×7.

Поділитися:
Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись