Backup-as-a-service: завжди надійно, завжди актуально

  1. Головна
  2. Блог
  3. Хмарні сервіси
  4. Backup-as-a-service: завжди надійно, завжди актуально
Категорії

Будь-який адміністратор знає: збереження даних залежить зокрема від вчасно зроблених резервних копій. Однак людський фактор (можна просто забути запустити створення резервної копії), ненадійність фізичних носіїв даних та інші випадковості ставлять під сумнів збереження критично важливою для компанії інформації. Тому в останні роки різко зростає популярність послуги backup-as-a-service (бекап як сервіс), яка забезпечує максимальну надійність і збереження даних, при цьому пропонуючи для адміністраторів зручні та функціональні інструменти для створення резервних копій. Все більше компаній довіряють свої програми, бази даних, архіви хмарним бекапам, тому що це надійно, зручно та оперативно, при цьому вартість послуги мінімальна і незрівнянна зі втратою інформації.

 

Звичайно, коректна робота з керування резервними копіями багато в чому залежить від обраного софта. Сьогодні клієнтам є з чого вибрати: на ринку представлені рішення під різні платформи, до того ж, як платні, так і цілком безкоштовні. Ось найбільш відомі та функціональні з них. Ми сміливо рекомендуємо їх до використання в роботі:

  • CloudBerry — платне, але максимально функціональне рішення. Підтримуються як платформи під керуванням ОС Windows, так і різні UNIX-системи (Linux, FreeBSD). Використовується багатьма великими компаніями;
  • Cobian Backup — проста і повністю безкоштовна програма для створення резервних копій на системах під керуванням Windows, зокрема останніх випусків, є також x64 версія. Крім стандартних операцій, підтримує повідомлення поштою, тіньове копіювання, підтримує FTP-протокол, може працювати як з графічним інтерфейсом, так і через командний рядок;
  • rsync — популярна програма для створення резервних копій в UNIX. Розповсюджується безкоштовно і з відкритим вихідним кодом. Підтримується робота через «демона», запуск через cron, кодування даних у разі потреби, різні протоколи зв'язку. В основі роботи rsync — спеціальний протокол, вигаданий розробником з Австралії Ендрю Тріджеллом. Переваги цього алгоритму — мінімізація переданих даних, що важливо для створення хмарного бекапа. Є також Windows-версія програми cwRsync, однак вона не отримала значного поширення, оскільки поступається більш функціональним аналогам.

 

Ці та інші програми успішно застосовуються в нашому хмарному сховищі (TuchaBackup), причому при використанні останніх двох клієнт платить виключно за обсяг сховища для резервних копій, оскільки ПЗ можна завантажити на сайті розробника безкоштовно.

 

Що дає хмарний бекап клієнту

 

Что дает облачный бэкап клиенту

Здавалося б, локальне резервне копіювання забезпечує таку ж функціональність, як і хмарне. Втім, є суттєві відмінності, які роблять Backup-as-a-service більш зручним та надійним рішенням:

  • створення бекапу запускається в заздалегідь встановлений час, причому це не залежить від готовності локального устаткування — дані в будь-якому випадку будуть скопійовані;
  • резервна копія зберігається на віддаленому сервері, що суттєво підвищує безпеку бекапу, особливо якщо йдеться про надійні дата-центри, розташовані за кордоном;
  • перед запуском копіювання йде звірка існуючої копії, створеної заздалегідь, і програма актуалізує існуючий архів тільки новими або зміненими файлами. Це дозволяє суттєво прискорити виконання операції та знизити навантаження на сервери і канали зв'язку.

 

Яке ПЗ необхідно резервувати

 

Какое ПО необходимо резервировать

Звичайно, щоб домогтися максимального збереження інформації компанії, рекомендується проводити повний бекап всіх додатків та їх даних. Але постійно проводити таке копіювання може бути дуже накладно, тому варто регулярно зберігати хоча б такі дані:

  • бази даних основних програм для ведення бухобліку (1С та подібні), CRM, ERP;
  • архів поштового клієнта з усіма додатками;
  • дані для швидкого відновлення корпоративного сайту — CMS, бази даних та основний медіаконтент.

Зазвичай втрата саме цієї інформації найболючіше б'є по роботі організації, тому їх обов'язково потрібно регулярно резервувати. При бажанні можна додавати й інші дані — робочі проекти та файли, презентації, графічні та відеоматеріали тощо. Кожен клієнт самостійно зможе виділити найбільш цінні для нього дані та додати їх до регулярного автоматичного бекапу.

 

Додаткові переваги хмарного бекапа перед традиційним локальним

 

Дополнительные преимущества облачного бэкапа

Крім перерахованих вище, клієнти при використанні хмарного резервного копіювання отримують ще ряд переваг, які недоступні при використанні традиційних бекапів. Найбільш важливі з них — це:

  • копії можуть зберігатися на територіальному віддалені від офісу — в іншій країні або навіть на іншому континенті. Це убезпечить від втрати даних у разі надзвичайних подій — від пожежі до рейдерських атак та вилучення обладнання;
  • архіви доступні в будь-який момент і без матеріального носія — через зручний вебінтерфейс, а отримати доступ до них можна за допомогою будь-якого пристрою з виходом в інтернет;
  • гнучке масштабування — в будь-який момент ви можете розширити виділений простір під архіви, якщо існуючого стане недостатньо;
  • носії з резервних копій інформації надійно захищені від механічних пошкоджень завдяки використанню надійних дата-центрів з багаторівневим захистом та відаленням від основного офісу.

 

Як видно зі статті, сучасні хмарні технології забезпечують безпеку ваших даних набагато краще за локальні аналоги. Послуга зберігання резервних копій у хмарі захистить інформацію компанії, забезпечуючи при цьому прості та зручні методи для створення резервних копій, що вимагають мінімального втручання. Дата-центри високого рівня, розташовані в країнах ЄС, забезпечують додатковий захист. А з огляду на невисоку вартість, хмарні бекапи стають незамінною послугою для всіх, хто цінує збереження інформації.

 

Ми рекомендуємо використовувати для роботи з бекапами наше хмарне сховище (TuchaBackup) та пропонуємо відмінні умови: чітка і прозора система знижок залежно від обсягу, абсолютна надійність завдяки використанню дата-центрів з рівнем захищеності Tier 3 і більше у Німеччині, цілодобова підтримка з будь-яких питань, що виникають. Звертайтеся, ми завжди на зв'язку!

 

Поділитися:
Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись