Організація віддаленої роботи для команди. Короткий посібник користувача

  1. Головна
  2. Блог
  3. Хмари для бізнесу
  4. Організація віддаленої роботи для команди. Короткий посібник користувача
Категорії

Перехід компаній у віддалений формат роботи — актуальна задача сьогодення. Дехто впроваджує дистанційний доступ до окремих робочих місць лише на час карантину, та водночас багато компаній відкрили для себе це як загалом зручний спосіб роботи всієї компанії і цілком перейшли в онлайн. У будь-якому разі мігрувати у хмари простіше, якщо знати, що та як відбувається. Саме для цього ми готуємо статті, у яких детально описуємо поетапний процес розгортання віддаленого офісу, особливості міграції та наводимо розрахунки вартості такого рішення. Ділимося добіркою корисних статей, які нададуть відповіді на всі поширені запитання щодо віддаленої роботи.

Головне: що таке віддалений офіс

Проста організація дистанційної роботи компаній можлива завдяки хмарам. Це побудовано так: на віддаленому термінальному сервері (або групі серверів) розміщуються всі необхідні програми та дані для роботи тієї або іншої компанії. Наприклад, у хмарах можна працювати з:

  • додатками для автоматизації бізнес-процесів та роботи всієї команди в єдиному просторі (зокрема CRM- та ERP-системи);
  • програмами для ведення бухгалтерського обліку, електронного документообігу та подання фінансової звітності (скажімо, M.E. Doc, різні версії 1С:Підприємство);
  • практично будь-якими іншими спеціалізованими додатками та програмним забезпеченням;
  • IP-телефонією;
  • корпоративною поштою, вебсайтом компанії;
  • резервними копіями важливих даних;
  • архівами, документами, файлами будь-яких форматів тощо.

Захищеними каналами зв’язку налаштовується підключення до віддалених робочих столів для кожного працівника. При цьому співробітники можуть працювати лише з тими програмами і даними, до яких надано доступ саме їм. Підключитися до робочого простору можна цілодобово з будь-якого куточка світу. Для роботи потрібні лише стабільне інтернет-з’єднання та гаджет навіть з найпростішими технічними характеристиками — планшет, ноутбук або ПК. Важливо, що вся інформація, з якою працюють співробітники, весь цей час знаходиться у надійній хмарі, а не зберігається на фізичних пристроях. Отже, дані завжди будуть у безпеці, навіть якщо гаджет раптом вийде з ладу або втратиться.

List
Усе про організацію дистанційної роботи для команди

Найперше, з чого слід розпочати, — це вибрати надійного і відповідального провайдера, якому можна впевнено довірити дані та роботу свого бізнесу. Як визначити такого постачальника хмарних послуг за всіма важливими показниками, ми розповідали у розгорнутому чек-листі. Завантажуйте та користуйтеся, аби вибір був усвідомленим.

Наступний крок — ознайомитися з головними етапами міграції та організації роботи у хмарах. Блог Tucha постійно поповнюється матеріалами, що стосуються різних аспектів цього процесу. Ось, наприклад, декілька статей, які допоможуть дізнатися детально:

Для того щоб зорієнтуватися у вартості організації віддаленої роботи для своєї команди, варто визначитися з відповідями всього на два питання, які ми навели в окремій статті. Вона допоможе дізнатися, з яких складових формується вартість, а простий алгоритм дозволить просто зараз прикинути, скільки коштуватиме вирішення такої задачі саме для вас.

Зрозуміти на конкретному прикладі, як усе відбувається, допоможе опис типового випадку розгортання віддаленого офісу для команди з 25 осіб за одним з реалізованих нами проєктів. Стаття стане у пригоді, якщо вам цікаво розібратися:

  • з яких послідовних етапів складається процес перенесення роботи команди у хмари;
  • які складнощі можуть виникнути в процесі та як їх уникнути;
  • скільки часу займає процес налаштування віддалених робочих місць;
  • який результат отримують наші замовники.
Ще декілька корисних статей на тему

Працювати у хмарах — задача не складна. Тим паче коли під рукою завжди є ряд корисних матеріалів, які нададуть відповіді на важливі запитання, допоможуть розібратися у роботі та основних налаштуваннях:

Якщо для вас більш зручним є відеоформат, пропонуємо також ознайомитися з корисними наочними інструкціями щодо роботи у хмарі.

Про технічну підтримку

Звісно, наша допомога не обмежується готовими матеріалами. Якщо на початку або під час роботи у вас виникнуть додаткові запитання, звертайтеся до служби технічної підтримки Tucha. Наша команда на зв’язку 24×7 і завжди готова надати кваліфіковану відповідь на будь-які питання щодо роботи у хмарах. А використання лайфхаків по роботі зі службою техпідтримки додатково сприятиме тому, щоб ми були ще більш корисними для вас та якомога швидше надавали допомогу. 

Ґрунтовно дізнатися про всі-всі види підтримки та вибрати найбільш влучний з них допоможе окрема розгорнута стаття.

Підіб’ємо підсумки

Перенесення роботи компанії у хмари допоможе команді працювати зручно, стабільно та безпечно, а бізнесу — додатково заощадити кошти на утриманні ІТ-обладнання. Головне — довірити цю задачу надійному та відповідальному хмарному провайдеру, щоб усе пройшло як слід. Ми маємо великий досвід в організації віддаленої роботи як для невеликого бізнесу з декількома співробітниками, так і для масштабних компаній з численною командою. Якщо у вас наразі є схожа задача, пишіть нам на адресу sales@tucha.ua або телефонуйте за номером +380 44 583-5-583. Підберемо рішення відповідно до ваших умов, допоможемо з міграцією у хмари та забезпечимо якісною цілодобовою підтримкою. Ми завжди вам раді!

Поділитися:
Статті по темі

На основі одного з впроваджених нами проєктів ми вирішили детально розібрати типовий випадок того, як організувати віддалений офіс для команди з 25 осіб за 3 дні без простоювань у роботі та з мінімальними витратами

Можливість працювати з будь-якого куточка планети так само ефективно, як і в офісі, — нагальна необхідність для багатьох компаній. Вирішити цю задачу швидко та з найменшими вкладеннями (як зусиль, так і фінансів) допоможуть хмарні рішення від Tucha. Розповідаємо, як налаштувати дистанційну роботу завдяки хмарам, та наводимо конкретні розрахунки.

Сьогодні без сайту нікуди. Навіть якщо бізнес працює офлайн, мати сторінку в інтернеті — це вже не примха, а необхідність...

Так чи варто боятися зберігати дані в хмарі?

Вибору хостингу для бухгалтерських програм і даних слід приділяти підвищену увагу. Вони містять конфіденційну інформацію, а тому особливо потребують захисту від втрат, втручань і потраплянь до рук сторонніх осіб, і водночас — наявності безперебійного підключення для співробітників, яким надано доступ. Усім цим вимогам відповідає хостинг бухгалтерії на віртуальних серверах від Tucha.

Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись