Переїзд сайту: навіщо планувати зміну хостингу заздалегідь

  1. Головна
  2. Блог
  3. Техпідтримка
  4. Переїзд сайту: навіщо планувати зміну хостингу заздалегідь
Категорії

Вашому сайту з яких-небудь причин стало незатишно на старому хостингу? Отже, гряде переїзд, але з чого почати? Попередній крок - вибрати хороший хостинг від надійного провайдера. Далі в справу вступають професіонали, ну, тобто, ми. :) Спільними зусиллями перенесемо сайт швидко і безболісно. Головна умова - заплануйте роботи заздалегідь і, звичайно, попередьте про це нас. Справа в тому, що перенесення сайту - заняття дуже копітка, вимагає підготовки, і зараз ви самі в цьому переконаєтеся.

Три сценарії зміни хостингу

 

Перед початком робіт потрібно вибрати одну з трьох стратегій переїзду.

1

 

1. Заглушка. Можна поставити на сайті заглушку з повідомленням про технічні роботах. Не найкращий, але кардинальний варіант, при якому провайдер зможе спокійно займатися міграцією сайту, але при цьому ви ризикуєте втратити частину клієнтів і потенційний прибуток.

 

2. «Роздвоєння». Якщо у вас аврал, і ваш провайдер змушений в поспіху просто змінити IP-адресу сайту в налаштуваннях DNS, деякий час (в середньому добу) він буде працювати одночасно на старому і новому серверах, а це значить, частина замовлень або коментарів, зроблених під час перенесення, буде похована разом зі старою версією веб-сайту. Цей відрізок часу можна скоротити - за добу до переїзду змініть параметр expire в SOA-запису домену до, скажімо, однієї години (3600 секунд). Це скоротить час очікування повного перенесення, але не вирішить проблему роздвоєння.

 

3. «Заміщення». Мабуть, найоптимальніший із сценаріїв. Обумовивши переїзд заздалегідь, провайдер подбає про вирішення проблеми роздвоєння. Власне, цій стратегії ми зазвичай і дотримуємося, тому зараз детальніше розглянемо, як саме відбувається перенесення сайту на новий хостинг способом заміщення.

 

Крок 1. Реплікація даних на інший сервер. Насамперед потрібно подбати, щоб на час робіт запити користувачів продовжували потрапляти на старий сервер.

2

 

Крок 2. Тест роботи нового сервера. Після того, як реплікація налагоджена, проводимо тестування нового сервера. Для цього в локальному фалі hosts (в нашому випадку C: \ Windows \ System32 \ drivers \ etc \ hosts) вказуємо, що у сайту тепер новий IP-адресу. Потім відкриваємо в браузері сайт, щоб упевнитися, що він повністю збігається з версією на старому сервері.

3

 

Крок 3. Налаштування проксі на старому сервері. «Гасимо» сайт на старому сервері, щоб він лише приймав запити відвідувачів, передавав їх на новий сервер, а потім повертав користувачам оброблені відповіді.

4

 

Крок 4. Звернення до сервера через проксінг. Вносимо зміни в DNS.

5

 

Крок 5. Відключення старого сервера. Коли на старий сервер перестануть надходити запити, в цілях безпеки вичікуємо ще добу і відключаємо його. Готово!

6

 

Як бачите, переїзд сайту на новий хостинг - завдання відповідальна. Краще довірити її професіоналам і обумовити заздалегідь. Звертайтеся до нас з питань якісного веб-хостингу як невеликих, так і масштабних проектів, і ми зробимо все, щоб переїзд пройшов без сучка, задирки і втрат в клієнтах або замовленнях.

 

Поділитися:
Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись