Вживання російської мови може призвести до катастрофічних наслідків, радимо переходити на українську.

Топ-5 причин підвищення рівня інформаційної безпеки шляхом віртуалізації робочого столу

  1. Главная
  2. Блог
  3. Облака для бизнеса
  4. Топ-5 причин підвищення рівня інформаційної безпеки шляхом віртуалізації робочого столу
Категории

Переклад статті «Top 5 Reasons to Strengthen Information Security with Desktop Virtualization». Перекладено Анною Синящик

 

Нові методи роботи вимагають максимально зменшити ризик втрати чи пошкодження інформації. А корпоративна культура мобільності, завдяки якій кожен співробітник може працювати із ресурсами компанії за допомогою будь-якого власного ґаджета, не лише підвищує продуктивність, гнучкість та сприяє розвитку бізнесу, а й висуває нові вимоги до IT. Тому і постає питання: чи може техпідтримка за умов повної чи часткової мобільності працівників відповідати хоча б найпростішим вимогам організації, не налагодивши попередньо структуру інформаційної безпеки?

 

Віртуалізація робочого столу допомагає компаніям захистити їхню інформацію та уникнути будь-якого ризику втрати даних. Організаціям пропонується цілком оптимальне з технічного погляду рішення: віртуалізувати робочий стіл. Централізовано розмістивши свої інформаційні ресурси у надійному ЦОДі, клієнт не лише захищає свою інтелектуальну власність і забезпечує цілковиту конфіденційність даних, а й знижує ризик втрати важливої інформації. Все це дуже сприяє подальшому розвитку бізнес-пріоритетних напрямків.

 

Нижче наведено 5 найвагоміших причин використання віртуальних робочих столів з метою зміцнення інформаційної безпеки.

 

  1. Підтримка мобільності співробітників

У наш час працівники не хочуть бути прикутими до свого робочого місця протягом цілого дня. Та й кількість людей, у яких регулярно з’являється потреба працювати поза офісними стінами — вдома, на клієнтських викликах, в дорозі — невпинно зростає. Таким працівникам життєво необхідно, щоб робочі програми та інформаційні ресурси компанії увесь час були в них під рукою.

Саме віртуалізація робочого столу допомагає організаціям не лише підтримувати належний рівень безпеки, а й гарантувати втілення успішної стратегії мобільності.

 

  1. Запобігання втраті інформації

Для зростання продуктивності організації необхідно так організовувати спільний доступ співробітників до конфіденційної інформації та внутрішніх розробок, щоб це не нашкодило компанії. Віртуалізація робочих столів дозволяє зберігати дані та програмне забезпечення саме в одному місці, а не в сотні місць по всій організації та за її межами. Таким чином, інформація та програми залишаються надійно захищеними від сторонніх очей.

 

  1. Збільшення цінності існуючих інвестицій у безпеку

Гарантування безпечної роботи сотні або навіть і тисячі пристроїв — трудомістка справа, при виконанні якої майже неможливо уникнути помилок. Але, завдяки централізації обслуговування компанії, віртуалізація робочого столу успадковує захист від всіх процедур більш високого рівня, стаючи поряд з іншими пристроями, що є кінцевими точками у ланцюжку безпеки.

 

  1. Гарантія інформаційної безпеки навіть під час порушення бізнес-процесів

Будь-які порушення бізнес-процесів — це справжній виклик безпеці. Як тільки люди отримують додаткові варіанти доступу до інформації, вони ними користуються. Тому одразу ж з’являється ризик того, що і загальна, і індивідуальна безпека кожного кінцевого пристрою буде порушена. Безпечне зберігання інформації співробітників у надійному ЦОДі забезпечує неперервність бізнес-процесів. А віртуалізація робочого столу — це гарантія безпечного доступу до інформації незважаючи на жодне цілеспрямоване чи випадкове порушення.

 

  1. Підтримка швидкого зростання бізнесу

Бізнес, який росте і розвивається (неважливо, йдеться про відкриття нової філії чи, скажімо, про придбання іншої компанії), не може дозволити собі використання надмірно складної і постійно гальмуючої моделі безпеки. А віртуалізація робочого столу якраз і сприяє швидкому й легкому розширенню існуючих рішень для безпечної роботи нових співробітників з новими ґаджетами.

 

Жодна організація не дозволить, щоб методи інформаційної безпеки негативно впливали на продуктивність та розвиток її бізнесу. Підсилюючи рівень інформаційної безпеки компанії за рахунок віртуалізації робочих місць, ІТ-фахівці можуть підтримувати ключові бізнес-пріоритети, більш ефективно працюючи над зменшенням будь-яких можливих ризиків.

Поделиться:
Закрыть
Замовити зворотний дзвінок

Пожалуйста, проверьте правильность заполнения поля с номером телефона

Поля обязательные для заполнения.
Этот сайт защищен reCAPTCHA и принимаются Политика конфиденциальности и Условия пользование от Google.

Мы используем cookies.

Мы используем файлы cookies, чтобы обеспечить основные функциональные возможности на нашем сайте и собирать данные о том, как посетители взаимодействуют с нашим сайтом, продуктами и услугами. Нажимая Принять или продолжая использовать этот сайт, вы соглашаетесь с тем, что мы используем эти инструменты для рекламы и аналитики согласно «Политике про файлы сookies»

ПринятьОтказаться