Як хмари допомагають працювати при відсутності електропостачання

  1. Головна
  2. Блог
  3. Хмари для бізнесу
  4. Як хмари допомагають працювати при відсутності електропостачання
Категорії

Робота сучасних компаній значною мірою залежить від технологій, тому будь-який форс-мажор може викликати простоювання в бізнесі та призвести до зниження продуктивності. Зокрема це стосується й вимкнень електроенергії, під час яких порушується звичний режим роботи команди. Особливо непростим є досвід роботи в умовах масових вимкнень світла внаслідок ворожих ракетних атак на об’єкти критичної інфраструктури. Проте завдяки хмарним технологіям є можливість організувати роботу таким чином, щоб мати доступ до необхідних програм і даних навіть під час відсутності електропостачання. Розповідаємо докладніше, як це зробити за декілька кроків.

Рішення задачі
Рішення задачі

Хмари — це просте рішення, яке допоможе команді працювати у звичному робочому просторі в будь-який час, незалежно від наявності електроенергії. Усе, що потрібно для роботи, — це наявність зарядженого гаджета та стабільне інтернет-з’єднання (сьогодні налаштувати його можна багатьма способами за умови, якщо інтернет-провайдер забезпечує роботу мережі під час відсутності світла).

Розміщення програм і даних у хмарі передбачає їх винесення на віртуальні сервери (VPS), які знаходяться далеко за межами офісу компанії або навіть країни, — у спеціалізованих дата-центрах. 

Зокрема дата-центри, на базі яких працюють віртуальні сервери клієнтів Tucha, відповідають рівню захищеності Tier 3 і вище та мають всі необхідні системи автономного живлення. Більшість наших потужностей розміщуються за кордоном — у німецькому ЦОД Telehouse Frankfurt. Також є варіанти з територіальним розташуванням серверів в Україні. Щодо українського майданчика, він так само надійно захищений, оскільки знаходиться в укріпленому і спеціально облаштованому підземному приміщенні, яке було побудоване для захисту критично важливої інфраструктури.

Як це працює

На віддаленому сервері розміщуються необхідні програми та дані для роботи всієї компанії або окремих відділів чи фахівців. Завдяки захищеним каналам зв’язку здійснюється підключення до віддаленого робочого столу, розгорнутого для кожного окремого співробітника. При цьому вся інформація, з якою працюють фахівці при віддаленому підключенні, завжди зберігається у хмарі — тобто на віртуальному сервері, а не на пристрою співробітника.

Отже, підключитися до віддаленого робочого столу можна з будь-якого місця, де в цей час є стабільне інтернет-з’єднання: вдома, з кав’ярні, коворкінгу тощо. Наявність світла не впливає на доступність потрібних програм і даних, тому, за умови доступу до стабільної інтернет-мережі, користувачі можуть продовжувати роботу навіть під час вимкнень електроенергії. Усі робочі процеси та внесені зміни будуть збережені, навіть якщо доступ до віддаленого робочого столу перерветься на деякий час.

Наведемо приклад: під час роботи над проєктом, що розміщується у хмарі, у вас вдома або в офісі зникло світло. Відповідно, перестав працювати від електромережі WiFi-роутер та локальний ПК. Після під’єднання роутера до автономного джерела живлення ви знову підключилися до віддаленого робочого столу, але вже з ноутбука, планшета або іншого пристрою, який на цей час має заряджений акумулятор і може певний час працювати без електромережі. Підключення до хмари дозволило продовжити роботу над проєктом далі і саме з того місця, на якому зупинилися до цього. Таким чином, вся виконана робота збереглася, а проєкт буде і надалі доступним з будь-якого гаджета, що підключений до інтернет-мережі.

І навпаки, у разі зберігання програм і даних безпосередньо на локальному фізичному пристрої, найбільш імовірним сценарієм є часткова або повна втрата попередньо виконаної роботи, яку доведеться відновлювати. Отже, перевагами на користь залучення хмарних технологій також є мобільність і надійне зберігання даних.

Як організувати роботу на віртуальному сервері

Якщо ви також бажаєте мати доступ до робочого простору незалежно від наявності світла, переносьте програми та дані у хмару! Пропонуємо план дій, з якого можна почати вже зараз:

1.    Визначтесь із переліком вебзастосунків, з якими необхідно працювати на віддаленому сервері.

Є декілька сценаріїв роботи із хмарами. Передусім на віртуальній машині можна розмістити всю ІТ-інфраструктуру компанії. Тобто на віддаленому сервері зможуть працювати всі співробітники.

Інший варіант — винести у хмару точково окремі вебзастосунки. Це можуть бути програми для ведення бухгалтерії та подання фінансової звітності; CRM-, ERP-системи або інші програмні продукти для автоматизації бізнес-процесів; IP-телефонія; корпоративна пошта, вебсайт компанії або будь-які інші інструменти для роботи. Також сервер підійде для зберігання важливої інформації: баз даних компанії, архівів, документів, файлів будь-яких форматів.

2.    Ознайомтесь з кейсами та іншими статтями про вибране хмарне рішення.

Корисні матеріали допоможуть дізнатися докладніше про всі переваги користування хмарами, орієнтовну вартість організації рішення, а також отримати більш предметний алгоритм дій перед початком роботи. Ділимося короткими посібниками за кількома популярними хмарними рішеннями серед клієнтів Tucha:

3.    Зверніться до нас і розкажіть про свою задачу. 

Фахівці служби підбору рішень запропонують організувати роботу на базі одного із сервісів — TuchaFlex+, TuchaBit+, TuchaBit. У чому між ними різниця?

  • Потужності сервісу TuchaFlex+ розміщуються здебільшого у Німеччині. Сервіс дозволяє розгортати віртуальні машини з ОС Windows, Linux, FreeBSD та іншими, а також встановлювати власне або брати необхідне ПЗ в оренду у нас. Гарантована доступність послуг складає 99,9%.

Віртуальні машини TuchaFlex+ мають довільну конфігурацію ресурсів, що дозволяє розгортати сервери з будь-якою потрібною кількістю CPU, RAM, SSD, HDD та IP-адрес.

  • Щодо сервісів TuchaBit+ і TuchaBit, їх потужності територіально розміщуються в Україні. VPS на базі TuchaBit мають уже встановлену ОС Windows Server Datacenter, тоді як при роботі із серверами TuchaBit+ можна використовувати власне ПЗ або взяти ліцензійні програмні продукти в оренду у нас. Tucha надає відповідні послуги за програмою SPLA впродовж тривалого часу.

Гарантована доступність послуг на базі сервісу TuchaBit складає 99,0%, TuchaBit+ — 99,9%. Обидва варіанти серверів складаються зі збалансованих наборів ресурсів — віртуальних юнітів, які легко масштабуються. TuchaBit має більш бюджетну вартість, при цьому на базі TuchaBit+ доступні реально надшвидкі сервери.

У вартість оренди VPS на базі всіх сервісів включене регулярне створення і зберігання двох останніх копій повних знімків кожного диска сервера (snapshots). Також є можливість посилити захист даних завдяки створенню і зберіганню резервних копій всіх важливих файлів у хмарі TuchaBackup

Зорієнтуватися більш предметно в особливостях кожного з варіантів VPS допоможе навігація сервісами Tucha.

4.    Мігруйте у хмару та отримайте надійну технічну підтримку від Tucha впродовж усього періоду співпраці.

Команда Tucha допоможе перенести на сервер будь-які програми та дані. І надалі, впродовж усього періоду співпраці, фахівці служби технічної підтримки будуть поруч цілодобово та допомагатимуть у вирішенні питань щодо хостингу у хмарах. А ще ми будемо безперервно забезпечувати стабільну роботу фізичної інфраструктури ЦОД, середовища віртуалізації та всього віртуального обладнання.

Загалом на вибір доступні чотири види технічної підтримки, серед яких кожен клієнт підбере зручний варіант для себе.

5.    Працюйте у будь-який час, коли є можливість підключитися до віддаленого робочого столу!

Відтепер увесь робочий простір знаходиться у хмарі та стабільно доступний для підключення з будь-яких пристроїв. Таке рішення також забезпечує підвищений рівень надійності у порівнянні з локальними фізичними серверами. А додаткові інструменти захисту даних — повні знімки кожного диска сервера та резервні копії файлів — допоможуть убезпечити бізнес від втрати важливої інформації у разі відключень світла або інших непередбачуваних ситуацій. 

Підсумок

Завдяки розміщенню програм і даних у хмарі вони будуть гарантовано доступними навіть під час відсутності електроенергії у користувачів віртуальних серверів. Це дозволить фахівцям мати доступ до віддаленого робочого простору незалежно від наявності електропостачання та працювати у будь-який час, коли є стабільне підключення до мережі Інтернет.

Команда Tucha радо допоможе організувати роботу вашої компанії у хмарах: підберемо найкращий сервіс, допоможемо з міграцією та подальшою стабільною роботою на сервері 24×7. Звертайтеся за консультацією!

Поділитися:
Статті по темі

Українська нафтогазова галузь зараз має певні системні проблеми, які зменшують її ефективність. В галузі ІТ — це застаріле обладнання, недостатнє ...

Попри сучасні віяння, придбання програмних комплексів все ще залишається досить поширеним явищем. Це рішення має як позитивні, так і негативні сторони

Переваги перенесення робочих даних у хмару

Так чи варто боятися зберігати дані в хмарі?

Хмарні технології сьогодні — це вже не якийсь «небачений звір», це технології, які змінюють дійсність тут і зараз. Сотні тисяч компаній по всьому світу вибрали хмари як простий, безпечний...

Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись