Безпека — це процес, а не результат

  1. Головна
  2. Блог
  3. Хмари для бізнесу
  4. Безпека — це процес, а не результат
Категорії

Саме так стверджує американський фахівець з комп’ютерної безпеки Брюс Шнайер. Ми як компанія, що давно допомагає бізнесу працювати більш безпечно, знаємо, що ця задача має дві головні складові: залучення надійних інструментів та сприяння самого користувача захисту своїх даних. У першому аспекті все зрозуміло — довіряйте розміщення програм і даних хмарам від Tucha, а налаштування та обслуговування цих програм  – грамотним системним адміністраторам. Щодо другої складової, ми зібрали нескладні та конкретні рекомендації, аби кожен користувач міг додатково захистити інформацію від втрат і доступів сторонніх осіб. Застосовуйте вже сьогодні!

«Пароль — дієслово в наказовому способі»
«Пароль — дієслово в наказовому способі»

Правильний пароль — «ключ» від зберігання даних, яким має володіти виключно його власник і, в разі потреби, його довірені особи. Та іноді буває так, що ненадійні ключі легко підбираються зловмисниками, і тоді витік даних майже неминучий. Ось чому так важливо створювати паролі зі складними та непримітивними комбінаціями. 

Та створити якісний пароль — лише половина справи. Потрібно ще й зберігати його у захищеному місці («сейфі»), до якого матиме доступ лише власник пароля. І це — аж ніяк не нотатки у смартфоні чи на комп’ютері або записи у блокноті. Існують спеціальні сервіси для генерації та зберігання паролів, так звані менеджери паролів. Серед найбільш популярних з них — EnPass, CommonKey, Dashline та інші. Також одним з перших і поширених є KeePass — безкоштовний менеджер з усіма основними функціями.

Отже, пароль створено, місце для його зберігання вибрано. А якщо виникне потреба передати пароль комусь ще? Як це краще зробити — продиктувати телефоном або надіслати повідомленням у месенджері? Використання цих та інших схожих способів може призвести до того, що доступи потраплять до рук сторонніх осіб і навіть зловмисників. Та навіщо ризикувати, якщо є спеціальний сервіс для передачі текстових повідомлень, який ми організували на базі додатка Yopass. Захищеність даних, що передаються, простий інтерфейс, зручна робота і безкоштовне користування — ось основні переваги сервісу. Спробуйте!

Використовуйте наведені рішення комплексно, аби дані були доступні тільки тим, для кого вони призначені!

На хмари покладайся, та бекапів не цурайся

Одним з інструментів, що працює на загальну безпеку, є знімки дисків серверів (snapshots). Користування ними вже входить у вартість оренди віддалених серверів на базі наших сервісів TuchaBit, TuchaBit+, TuchaFlex+

Snapshots — це повні знімки дисків віртуальної машини клієнта, які ми створюємо на регулярній основі та зберігаємо два останніх з них. Одна з функцій snapshots — це використання знімка для відновлення диска машини в стані, в якому він був на момент його створення. 

Проте одними лише snapshots не обійтися. Для посилення безпеки окремих файлів ми завжди рекомендуємо додатково створювати і зберігати у надійному місці — у хмарі — їх резервні копії. Для цього у пригоді стане сервіс TuchaBackup, який допоможе розмістити бекапи в надійних дата-центрах Німеччини. Гарантована доступність послуг складає 99,9%. Важливо, що сервіс не має обмежень щодо кількості трафіку та дозволяє передавати файли великих розмірів. 

Тепер — про те, як автоматизувати процес створення копій всіх важливих файлів. Аби не робити це щоразу вручну, ми рекомендуємо застосовувати спеціальні інструменти, що, серед іншого, вміють збирати бекапи за індивідуальним розкладом. Для роботи з резервними копіями може бути встановлена одна з програм, що сумісна з операційною системою користувача:

  • Серед тих, хто надає перевагу ОС Windows, велику популярність має програма Cobian Backup. Окрема стаття допоможе з’ясувати, як встановити та налаштувати інструмент до роботи. Також існують інші різновиди програмного забезпечення: Handy Backup, Exiland Backup, Fbackup, EaseuS Todo Backup, Comodo BackUp, Aomei Backupper, cwRsync тощо. Огляд більшості з них ми наводили у статті «Огляд основних програм для створення бекапів під Windows».
  • Щодо UNIX-систем, одна з найбільш поширених програм — rsync. Про те, як налаштувати синхронізацію з сервісом TuchaBackup через rsync, читайте та дивіться тут. Окрім цього, існує багато інших інструментів, серед них, наприклад, Backup-manager, BackupPC, скрипт rdiff-backup.

Регулярно створюйте резервні копії файлів, користуйтеся спеціальними рішеннями для їх створення та зберігання — і дані будуть під рукою за будь-яких умов!

Додаткові, але такі важливі заходи для захисту даних

Існують ще кілька простих правил, дотримання яких допоможе убезпечити як бізнесові, так і персональні дані:

  • Користуйтеся ліцензійними програмними продуктами.
  • Використовуйте антивірусні системи для захисту інформації від шкідливих програм.
  • Своєчасно встановлюйте необхідні оновлення програмного забезпечення.
  • Залучайте додаткові інструменти для посилення захисту інформації: додаткові виділені IP-адреси, шаблони серверів з активованим шифруванням дисків, шифрування каналів зв’язку, тривожні кнопки тощо.
  • Контролюйте доступи, які надаєте іншим користувачам до даних.

Впроваджуйте рекомендації у повсякденну роботу, щоб не допустити витоку даних!

Keep calm і працюйте у хмарах від Tucha!

Це один з головних кроків, який допоможе забезпечити надійне зберігання важливих даних і програм. Розміщення інформації на віддалених серверах допоможе додатково захистити її від втрат та інших форс-мажорів, втручання сторонніх осіб і зловмисників.

Потужності Tucha розміщуються як в Україні, так і за кордоном (здебільшого у Німеччині, Словаччині, Франції), у сертифікованих дата-центрах, що відповідають рівню захищеності Tier 3 і вище. Це означає, що орендовані сервери будуть доступні навіть під час проведення профілактичних або відновлювальних робіт всередині дата-центрів. А рівень гарантованої доступності послуг складає 99,0-99,9% залежно від сервісу та територіального розташування потужностей.

Віддалене розміщення даних у хмарного провайдера, якому клієнти і партнери довіряють з 2012 року, — запорука надійного зберігання програм і даних!

Висновок

Хмари від Tucha, спеціальні інструменти для захисту інформації та дотримання користувачем простих правил — чинники, які допоможуть досягти безпечної роботи з даними. 

Розміщуйте програми і дані на наших віддалених серверах! Фахівці служби підбору рішень допоможуть визначитися з потрібним сервісом і конфігурацією. А на сторожі зрозумілої та безперебійної роботи у хмарах — досвідчена команда служби технічної підтримки, що працює 24×7. Тому пишіть на адресу sales@tucha.ua або телефонуйте за номером +380 44 583-5-583!

Поділитися:
Статті по темі

Втрата важливих та конфіденційних даних для будь-якої компанії часто стає непоправною. Вона тягне за собою безліч неприємностей, зокрема матеріальні збитки, втрату часу та докладених зусиль. А часто ці наслідки і зовсім драматичні — бізнес може просто зруйнуватися.
 

Розповімо вам прохолодну історію про те, як «треті особи» намагалися перешкодити роботі наших клієнтів і як ця проблема була вирішена ...

Перерахуємо 12 причин, чому варто використовувати хмарні сервіси в бізнесі ...

Сьогодні розповімо вам про те, як ефективно захистити свої дані на хмарному сервері, сховавши сервер в приватну мережу

Практика показує, що далеко не всі клієнти знають про реальні можливості хмарних серверів і не завжди використовують їх ресурс на 100%...

Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись