Як безпечно поділитися паролем? Огляд корисного сервісу

  1. Головна
  2. Блог
  3. Техпідтримка
  4. Як безпечно поділитися паролем? Огляд корисного сервісу
Категорії

Втрата даних часто стає непоправною. Один із головних заходів для збереження як особистої, так і бізнесової інформації — це використання безпечних паролів для доступу до робочого столу, сторінок у соціальних мережах, сховищ інформації та інших критичних даних. Про те, що таке надійний пароль, як його створити та де правильно зберігати, ми писали окремо. Та що робити, якщо є потреба передати пароль іншій особі? Записати комбінацію на аркуші паперу, переслати за допомогою месенджера чи продиктувати по телефону — все це неконфіденційні та небезпечні способи. Ми рекомендуємо взяти на озброєння спеціальний сервіс для передачі текстових повідомлень, який ми організували на базі додатку Yopass та яким користується і наша команда в роботі з колегами та клієнтами. Розповідаємо, які можливості має сервіс та як ним користуватися.

Про сервіс: функціонал та основні можливості

Зашифрувати повідомлення

Додаток має простий та зрозумілий інтерфейс. Для того щоб зашифрувати текстове повідомлення та передати його іншій особі, в полі Секретне повідомлення прописуємо пароль або будь-який інший потрібний текст. Далі в пункті Повідомлення буде автоматично видалено через вибираємо проміжок часу, впродовж якого текст буде доступним за посиланням з моменту його шифрування: одна година, один день або один тиждень.

Це основні функції, які потрібно вказати для обміну паролем чи іншим повідомленням, що має конфіденційну інформацію.

Також є можливість позначити додаткові параметри для шифрування тексту. Наприклад, доступна опція встановлення дозволу тільки на одноразовий перегляд повідомлення, якщо натиснути на відповідний пункт Один перегляд. Така дія допоможе додатково знизити ризики перехоплення інформації сторонніми особами. Якщо не вмикати можливість одноразового перегляду, текст за посиланням буде доступним впродовж встановленого часу.

Крім цього, сервіс пропонує Згенерувати ключ автоматично для доступу до тексту, яким потрібно поділитися. Якщо така потреба є, просто натискаємо на позначку біля відповідного пункту. Або ж є можливість створити ключ власноруч, прибравши позначку, та додати його в новому полі Введіть пароль для розшифрування повідомлення.

Введіть пароль

Після того, як вказано всі необхідні параметри, натискаємо на кнопку Зашифрувати повідомлення. Якщо була вибрана автоматична генерація ключа, на екрані з’явиться посилання на створене повідомлення в один клік, а також коротке посилання на нього і згенерований ключ до розшифровування. 

При генерації ключа вручну відображатимуться лише коротке посилання та самостійно створений ключ до розшифровування. Дані з кожного рядка можна скопіювати та додати до буфера обміну, натиснувши на відповідну позначку зліва.

Генерація ключа вручну

Таким чином, сервіс дозволяє ділитися не лише паролями, а й текстами чи повідомленнями, передача яких потребує підвищених заходів безпеки.

Які переваги має сервіс

Сервіс допомагає посилити захист інформації, вберегти від її перехоплень та втрат. Він має декілька корисних особливостей:

  • усі процеси з шифрування та розшифровування повідомлень здійснюються виключно у веббраузері користувача, тобто додаток не зберігає у собі ключі;
  • є можливість самостійно впливати на період життя зашифрованого повідомлення та встановлювати одноразовий доступ до нього;
  • робота із сервісом здійснюється без створення акаунтів або використання додаткових особистих даних користувача.
Як безпечно поділитися файлом

Якщо потрібно обмінятися окремими невеликими файлами (скажімо, SSH-ключами або сертифікатами), сервіс також має окрему спеціальну функцію для цього. Вона працює так само, як і з шифруванням текстових повідомлень. Єдина відмінність — для додавання файлу потрібно натиснути на відповідну іконку вгорі та вибрати потрібний з них або перетягнути файл одразу для завантаження.

Поділитися файлом

Резюме

Використання спеціального сервісу, організованого нашою командою для обміну текстовими повідомленнями, зокрема паролями, ключами і сертифікатами, а також файлами, — це не складно. Важливо, що він допомагає ділитися інформацією безпечно та саме з тими користувачами, для яких вона призначена.

Залучайте до роботи корисний інструмент та працюйте у надійних хмарах від Tucha, аби ваші дані завжди були захищені! Пишіть нам на електронну адресу sales@tucha.ua або телефонуйте за номером +380 44 583-5-583. Наші фахівці допоможуть підібрати рішення саме для вашої задачі та наявних потреб. Звертайтеся 24×7!

Поділитися:
Статті по темі

Для безпечної роботи все більше компаній довіряють зберігання програм і даних хмарам. І це обґрунтовано, адже віддалене розміщення суттєво знижує ризики втрати або пошкодження інформації. Водночас є інструменти, які допомагають додатково посилити захист даних на випадок форс-мажорів. Наприклад, якщо до офісу дістануться «розбійники», що полюють за важливими даними. Аби убезпечити інформацію від потрапляння до рук сторонніх осіб, рекомендуємо заздалегідь налаштувати механізм тривожної кнопки. Розповідаємо, як він працює та в чому користь.

Ми часто чуємо про те, що необхідно створювати надійні паролі. Проте вигадувати і запам’ятовувати складні комбінації немає ні часу, ні...

Особисто ми не ведемо переговорів із зловмисниками. І вам підкажемо, як із ними боротися. :)

Як хмари допомагають у посиленні захисту даних та чому наші партнери рекомендують використовувати їх в роботі своїм клієнтам? Щоб дізнатися відповіді на ці питання, скористалися нагодою поспілкуватися з партнеркою Мариною Бурдановою, керівницею відділу продажів компанії БВК-Софт. З пані Мариною ми активно співпрацюємо вже досить давно, і нещодавнє спілкування присвятили обговоренню теми посилення безпеки даних.

Безпека інформації — важливе питання сьогодення. Як захистити свої дані? Які практики впроваджують в роботу компанії та що рекомендують робити своїм клієнтам? Обговорили актуальну тему з нашим давнім і надійним партнером Сергієм Басовим, технічним директором ТОВ «ТСПС». 

Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись