Бухгалтерію — у хмари: 5 переваг

  1. Головна
  2. Блог
  3. Хмари для бізнесу
  4. Бухгалтерію — у хмари: 5 переваг
Категорії

Усе більше компаній розміщують бухгалтерію у хмарі. І це обґрунтовано, адже очевидні переваги бухгалтерії у хмарі витісняють усілякі сумніви.

Навіть якщо фінансовий відділ працює злагоджено та якісно, повільна робота спеціалізованих додатків, нестабільний доступ до них можуть вплинути на якість роботи компанії в цілому. Зменшити ризики та знизити витрати на ІТ-обладнання допоможе перенесення бухгалтерії на віртуальні сервери.

Тож що таке бухгалтерія у хмарі? Які переваги надає розміщення бухгалтерії на віртуальних серверах і чому це вигідно та зручно — розглянемо у нашій статті.

Buhgalterіyu_u hmari 5 perevag_2
Що таке бухгалтерія у хмарі

Бухгалтерія у хмарі — це перенесення спеціалізованого бухгалтерського програмного забезпечення, окремих додатків, програм фінансового обліку (наприклад, «1С:Підприємство»), звітності (як-от M.E.Doc), додатків «клієнт-банк» у хмари на віддалені сервери. Також можна винести у хмари інші необхідні для роботи програми (CRM-, ERP-системи, корпоративну пошту), документи, архіви, додаткові файли тощо.

Наприклад, з хмарними сервісами Tucha дані можуть розміщуватися за межами офісу як на майданчиках в Україні, так і за межами країни (переважно у Німеччині).

Чому хмари кращі за звичайні фізичні сервери

Передусім зберігання бухгалтерських даних та програм на локальних комп’ютерах пов’язане з безпекою даних. Використання фізичних серверів збільшує ризики доступу зловмисників та сторонніх осіб до конфіденційної інформації. Крім того, якщо розміщувати бухгалтерію на серверах в офісі, це потребує значних коштів на ІТ-інфрастуктуру: закупівля, заміна та модернізація ресурсів, утримання фахівця тощо. Врешті, власні сервери залежать від стабільної подачі електроенергії та не застраховані від форс-мажорів. Уникнути цих ризиків допоможуть хмари.

Переваги хмарної бухгалтерії

Перенести бухгалтерію у хмару — справа не складна, тож не потребує багато часу. Щоб точно не втратити важливі дані, можна довірити цю справу нашим фахівцям. Ми безпечно перенесемо всі важливі програми та документи на віртуальні сервери або допоможемо розпочати роботу у хмарі вже за лічені години.

Тож ось переваги, які надає розміщення бухгалтерії у хмарі:

  • Мобільність і стабільна робота. Підключатися до робочого простору та працювати з бухгалтерією онлайн можна з будь-якого пристрою і будь-де. Особливо це важливо, коли бухгалтеру потрібно попрацювати вдома або у відрядженні та швидко обмінятися інформацією з колегами. Усе, що потрібно для підключення, — пристрій, навіть із найпростішими характеристиками, та інтернет-доступ.
  • Надійність та безпечне зберігання даних. Хмара допоможе убезпечити важливі дані від втрати, доступу сторонніх осіб або зловмисників. Інформація розміщується за межами офісу або навіть країни в надійних дата-центрах, які мають рівень захищеності Tier 3 і вище. А високі показники відмовостійкості системи забезпечують збереження даних навіть під час збоїв у подачі електроенергії.
  • Заощадження коштів та скорочення витрат. Хмари не потребують початкових вкладень в ІТ-обладнання. Можна замовити і використовувати лише ту кількість ресурсів, яка дійсно наразі необхідна.
  • Серед іншого, із хмарами не потрібно перейматися через обслуговування серверів та утримання у штаті відповідного фахівця. А це, знову ж таки, заощаджує кошти.
  • Просте масштабування ресурсів. Ця перевага пов’язана не лише з економією, але й зі зручністю. Ресурси легко масштабувати, якщо потреби змінилися. Треба лише звернутися до нашої служби техпідтримки, і ми все владнаємо. Так можна уникнути зайвих витрат та простоїв у роботі під час заміни ресурсів.
  • Зручність. Співробітники та керівник мають цілодобовий доступ до робочих програм, програмного забезпечення і документів. Хмари дозволяють ефективно працювати, навіть якщо співробітники знаходяться далеко один від одного.

До того ж, серед додаткових переваг — надання доступу лише обраним користувачам, можливість працювати без зовнішніх накопичувачів, оновлення ліцензованих версій, а також можливість використання практично будь-якої ОС.

Buhgalterіyu_u hmari 5 perevag_3
Калькулятор сервісів

Розрахувати вартість сервісів для розміщення бухгалтерії у хмарі ви можете самостійно:

TuchaBit — віртуальні сервери збалансованих конфігурацій, що працюють на базі майданчиків в Україні та мають гарантовану доступність послуг 99,0%.

TuchaBit+ — надшвидкі віртуальні сервери на базі сучасних процесорів з дата-центрами як в Україні, так і за кордоном, за доступною вартістю. Гарантована доступність послуг — 99,9%.

TuchaFlex+ — хмарні сервери довільних конфігурацій з дата-центрами за межами України (переважно у Німеччині) та гарантованим рівнем доступності послуг 99,9%.

Ознайомитися з найбільш популярними конфігураціями і вартістю сервісів для різної кількості співробітників можна на сторінці рішення «Бухгалтерія у хмарі».

А якщо потрібна експертиза у підборі необхідної конфігурації або є додаткові питання, гарною ідеєю буде звернутися до нас. Ми радо допоможемо.

Висновок

Отже, робота з бухгалтерією у хмарі надає все ті ж можливості, що і з бухгалтерією, яка розміщується на локальному комп’ютері. Але у віддаленому розміщенні є одразу низка переваг: захищеність та безпека даних, стабільна та швидка робота з програмами і документами цілодобово та будь-де, заощадження коштів на ІТ-обладнанні та обслуговуванні серверів.

Тож долучайтеся до хмар, щоб робота з бухгалтерією була більш зручною та безпечною, а бізнес отримав максимум користі! Телефонуйте або пишіть нам, і ми допоможемо обрати найкраще рішення. Звертайтеся 24×7!

Поділитися:
Статті по темі

На основі одного з впроваджених нами проєктів ми вирішили детально розібрати типовий випадок того, як організувати віддалений офіс для команди з 25 осіб за 3 дні без простоювань у роботі та з мінімальними витратами

Інтернет-торгівля швидко поширюється світом. Вже понад 70% покупців надають перевагу онлайн-магазинам. Чималою мірою успіх e-shop залежить від швидкості завантаження сайту...

Перерахуємо 12 причин, чому варто використовувати хмарні сервіси в бізнесі ...

Практика показує, що далеко не всі клієнти знають про реальні можливості хмарних серверів і не завжди використовують їх ресурс на 100%...

Так чи варто боятися зберігати дані в хмарі?

Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись