Роман Кошелюк: Мені пощастило, у нас є Tucha!

  1. Головна
  2. Блог
  3. Інтерв'ю
  4. Роман Кошелюк: Мені пощастило, у нас є Tucha!
Категорії

У гості до Tucha завітав наш давній партнер Роман Кошелюк, старший інженер з комп’ютерних та іноваційних технологій, заступник директора НВП «Логіка». Щиро обговорили чимало актуальних питань: як реалізувати себе у професії? Що потрібно знати перед заснуванням власного бізнесу? Роман розповів нам цікаву історію про діяльність компанії «Логіка», поділився помилками з минулого та планами на майбутнє. 

Про себе та компанію:

Розкажіть трішки про себе і свою компанію: як давно Ви відкрили свій бізнес, чим займається компанія, хто Ваші клієнти:

Роман Кошелюк

Науково-виробниче приватне підприємство «Логіка», що у місті Дрогобич Львівської області, засноване у 1996 році. Працюю на цьому підприємстві від початку. Я засновник, спочатку був директором. Мені пощастило, адже якось ми прийняли на роботу талановитого випускника ВНЗ за спеціальною програмою і за декілька років поступово виростили молодого директора. До речі, його теж звати Роман. Він заступив на посаду, коли нашому підприємству виповнювалося 20 років, у 2016 році. Роману тоді було 24 роки. Відтоді, нарешті, я знову став інженером! Майже як колись у давні часи, коли досліджував, експериментував, винаходив, писав монографії. 

Підприємство від початку займалось різними цікавими речами, на ринку ІТ ми також не новачки. Останнім часом приділяємо увагу хмарним технологіям. Ці технології — майбутнє. І тут мені також пощастило: у нас є Tucha! Це і робоче середовище, і дослідний майданчик для нас одночасно. Саме завдяки тому, що ми маємо змогу експериментувати, і вдалося досягнути позитивної динаміки. За це подяка Tucha!

Поділіться задачами, які успішно вирішує Ваша компанія, завдяки хмарним технологіям зокрема:

Насправді, це наразі доволі тривіальні задачі. Наприклад, надати можливість комфортно працювати клієнтам, що не можуть з різних причин набудувати свою локальну економічну інформаційну систему адекватного апаратного рівня, але вже мають таку потребу. Або надати можливість молодим клієнтам заощадити на інфраструктурі, щоб вони могли скерувати кошти на розвиток. Ми створили шаблони наших типових рішень, підтримуємо їх на актуальному рівні та використовуємо для набудови систем для клієнтів. Виходить доволі якісно та водночас ощадливо.

Останнім часом приділяємо увагу хмарним технологіям. Ці технології — майбутнє

Факапи і життєві уроки:

Важливі речі, про які Ви хотіли би знати на початку свого бізнесу:

Сам у степу не козак. Має бути колективний розум. Знав цю мудрість, але не ставив її на перше місце. На початку шляху добре було б це розуміти глибше.

Помилки, яких Ви припустилися на професійному шляху, і що корисного здобули завдяки їм:

Мав мрію побудувати власне виробництво електроніки, майже вдалось. Недооцінив темпи розвитку мікропроцесорної техніки. Але тепер не проґавимо: готуємось морально програмувати гуманоїдів! :) 

Речі, про які з часом Ви перестали турбуватися:

Я знову інженер. Тепер все решта — турбота нашого молодого талановитого директора. Це важливо: не втратити, а передати і продовжити.

Корисні звички та навички, які допомогли Вам досягти своїх цілей:

Вміння отримувати задоволення від навчання. Прискіпливість. Помірний перфекціонізм.

Головна порада, як реалізувати себе в професії:

Вода точить камінь частим падінням.

Вода точить камінь частим падінням

Про Tucha і партнерство:

Як Ви познайомилися з нами?

Випадково. Був клієнт, мав потребу автоматизувати облік. Не було на чому, а із новим залізом явно не встигли б до сезону. Шкода було втратити рік. Мали пропозицію від Microsoft як партнери. Це я про 1С на Azure. Була потреба поекспериментувати. Згадав спробу дворічної давності щодо іншого клієнта, то був десь 2013 рік. Зателефонував. Потрапив знову на Вадима з Tucha. Якимось дивом він мене одразу впізнав, через два роки. Так і склеїлась співпраця у 2015 році.

Ваші враження від партнерства з Tucha.

Ніщо не ідеальне у цій матеріальній частині світу, адже, за правилом, ідеальним може бути лише Всевишній, тому якісь огріхи можуть мати місце. Особливо, якщо бізнес розвивається, а Tucha таки розвивається. Але за час, що минув, позитив явно перемагає у всіх напрямах.

Про хмари:

3 міфи про використання хмарних рішень, які виявилися неправдою:

Це небезпечно. Це складно. Це дорого.

3 причини застосовувати хмари в бізнесі:

Хмари — це: 

  • дешево;
  • надійно; 
  • зручно.

Порада тим, хто ще не перейшов у хмари:

Не робіть цього лише заради данині моді. Але якщо є потреба модернізувати ІТ-інфраструктуру або створити нову та спростити собі життя — не зволікайте і не бійтесь! Час — це гроші.

…якщо є потреба модернізувати ІТ-інфраструктуру або створити нову … — не зволікайте і не бійтесь!

 

Ось такою щирою та змістовною вийшла наша бесіда, а зустріч залишила виключно позитивні враження. Дякуємо Роману за активну співпрацю! Бажаємо компанії «Логіка» подальших успіхів та вдалого програмування гуманоїдів! :) 

Поділитися:
Статті по темі

Як хмари допомагають у посиленні захисту даних та чому наші партнери рекомендують використовувати їх в роботі своїм клієнтам? Щоб дізнатися відповіді на ці питання, скористалися нагодою поспілкуватися з партнеркою Мариною Бурдановою, керівницею відділу продажів компанії БВК-Софт. З пані Мариною ми активно співпрацюємо вже досить давно, і нещодавнє спілкування присвятили обговоренню теми посилення безпеки даних.

Компанія Smart працює у місті Кам’янець-Подільський та спеціалізу-ється на автоматизації бізнес-процесів, продажі та супроводі систем документообігу та подачі звітності, наданні інших поширених ІТ-послуг. Під час нещодавньої бесіди Юрій Завальський, керівник компанії, розповів про один з найбільш частих запитів від клієнтів — організацію віддаленої роботи, для вирішення якого корисні хмари. Також партнер з власного досвіду розповів про дієві способи залучення клієнтів, роль партнерів у веденні бізнесу та поділився порадою щодо того, як не втрачати натхнення вести діяльність далі.

Під час нещодавнього візиту до Львова ми відвідали нашого давнього та надійного партнера — компанію Auspex і мали нагоду особисто поспілкуватися з її керівником Ігорем Королем. Ігор розповів про істинні цінності та місію своєї компанії, а також про власний шлях у кар’єрі з його помилками та уроками. Крім цього, партнер поділився успішним досвідом використання хмарних рішень і окреслив бізнес-задачі, вирішенню яких щонайкраще сприяють хмари. Вийшло щиро та, як завжди, корисно.

Віталій розповів, коли та як розпочався його кар’єрний шлях, які фатальні помилки траплялися у цей період та які інструменти допомогли подолати їх наслідки та запобігти повторенню у майбутньому. Також наш партнер поділився думкою про незамінну користь хмар для сучасного ведення бізнесу. Особливо цінні поради Віталій надав початківцям в ІТ-галузі, які бажають розвиватися і ставати професіоналами. Словом, вийшло змістовно, рекомендуємо до прочитання.

Інтерв’ю з партнерами — чудова нагода обмінятися корисним досвідом щодо ведення бізнесу. Цього разу ми дистанційно поспілкувалися з Нестором Копитком, співзасновником і директором з маркетингу компанії Zrobleno Solutions. Партнер розповів, про що хотів би знати на початку свого бізнесу, як долає перешкоди зараз та що насправді криється за хмарними міфами.

Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись