Хмари відіграють чи не найголовнішу роль у веденні бізнесу. Досвід Марини Бурданової, БВК-Софт

  1. Головна
  2. Блог
  3. Інтерв'ю
  4. Хмари відіграють чи не найголовнішу роль у веденні бізнесу. Досвід Марини Бурданової, БВК-Софт
Категорії

Як хмари допомагають у посиленні захисту даних та чому наші партнери рекомендують використовувати їх в роботі своїм клієнтам? Щоб дізнатися відповіді на ці питання, скористалися нагодою поспілкуватися з партнеркою Мариною Бурдановою, керівницею відділу продажів компанії БВК-Софт. З пані Мариною ми активно співпрацюємо вже досить давно, і нещодавнє спілкування присвятили обговоренню теми посилення безпеки даних.

Короткий бліц
  • Компанія БВК-Софт спеціалізується на продажі, розробці, підтримці програмних продуктів лінійки BAS.
  • 3 Tucha є партнерами вже 4 роки.
  • Для клієнтів компанії БВК-Софт хмари — це насамперед свобода, надійність збереження даних, легкість і швидкість налаштування.
Все про безпеку даних
  • Які найголовніші виклики щодо безпеки даних зустрічаються Вам сьогодні? 
Марина Бурданова

Наразі існує багато вірусів, які знищують або шифрують всі дані на робочих комп’ютерах і навіть локальних серверах компанії. Це і є одним з головних викликів щодо безпеки, адже унеможливлює безперебійну роботу бізнесу та спричиняє втрату найдорожчого — часу на відновлення інформації.

  • Яка роль хмар у посиленні захисту інформації? 

На даний час хмари відіграють чи не найголовнішу роль у веденні бізнесу. Безпека інформації та швидкий доступ до неї залежить від надійного провайдера. Ми свого вже знайшли — Tucha — і співпрацюємо плідно з 2020-го року.

  • Які конкретні кроки Ви рекомендуєте робити клієнтам для посилення захисту даних у хмарах?

Для підвищення рівня безпеки важливим є контроль доступу користувачів, а саме — кому та які права надані для користування даними у хмарах. Також потрібно обов’язково налаштувати автоматичне створення копій баз даних, і бажано тримати їх на декількох носіях одночасно, щоб запобігти втраті важливої інформації.

Для захисту даних компанія БВК-Софт впроваджує в роботу свого бізнесу низку практик:

  • регулярне створення та зберігання бекапів;
  • створення складних паролів та зберігання їх за допомогою спеціальних інструментів;
  • встановлення антивірусних систем;
  • використання виключно ліцензійного програмного забезпечення;
  • контроль наданих доступів співробітникам до даних.

 

  • Які б ще рекомендації Ви додали до обов’язкового чек-листа для посилення захисту даних бізнесу? 

Завжди рекомендую уважно вибирати хмарного провайдера, бажано на основі рекомендації компаній, яким ви довіряєте.

Власний досвід роботи у хмарах: очікування та реальність
  • Чи пам’ятаєте Ви свій перший досвід роботи у хмарах? Яким було перше враження?

а початку роботи у хмарах найважливішими можливостями для нас були швидкий доступ і робота онлайн з різних місць. Оскільки тоді почалась пандемія, питання переходу у хмари було найпершим, яке постало для безперебійного ведення бізнесу в тих умовах. Ми не очікували, що все пройде настільки гладко, швидко і майже непомітно для більшості наших співробітників. 

А на момент початку повномасштабної війни у лютому 2022-го року, потім під час блекаутів ми були вже готові до роботи, адже вся інформація, всі бази даних були вже у хмарах Tucha.

  • Про які речі Ви не подумали та що не врахували при переході у хмари? Що, навпаки, перевищило Ваші очікування? 

При переході у хмари все було досить очікувано, тому що ми давно шукали надійного провайдера та вивчали ринок цих послуг. Дуже гарним бонусом виявились співробітники партнера Tucha, які завжди готові допомогти.

  • Чи були на Вашому досвіді факапи, пов’язані з роботою у хмарах? Які саме та як Ви з ними впорались? 

При роботі з нашим хмарним провайдером Tucha все працює без факапів, швидко та надійно. Ми та наші клієнти дуже задоволені співпрацею.

  • Поділіться головним аргументом, який Ви зазвичай наводите клієнтам на користь розміщення програм і даних у хмарах від Tucha. 

Найголовніший аргумент для переходу у хмари — це наш особистий досвід.

 Хмарний провайдер несе відповідальність за збереження інформації, яку тримає у хмарах користувач, а вже користувач відповідає за зміст всієї інформації, яку там розміщує

 


 

Дякуємо пані Марині за співпрацю та інформаційну підтримку важливої теми!

Друзі, для того щоб отримати ще більше рекомендацій для досягнення безпечної роботи з даними, запрошуємо до нашого блогу та на сторінку в Instagram. Ми регулярно ділимось експертними порадами та практичними матеріалами, які допоможуть посилити захист інформації. І насамперед — працюйте у надійних хмарах від Tucha! Завжди раді вашим задачам.

Поділитися:
Статті по темі

Безпека інформації — важливе питання сьогодення. Як захистити свої дані? Які практики впроваджують в роботу компанії та що рекомендують робити своїм клієнтам? Обговорили актуальну тему з нашим давнім і надійним партнером Сергієм Басовим, технічним директором ТОВ «ТСПС». 

Вибір між віртуальними та фізичними серверами постає чи не перед кожною компанією. На рішення, зазвичай, впливає декілька чинників, серед яких: особистий досвід у минулому; поради колег або знайомих; відгуки користувачів в інтернеті та інше. Як все ж таки зробити розумний вибір? Думками, що сформувалися на основі особистого досвіду та досвіду своїх клієнтів, діляться наші експерти, знані фахівці в ІТ-галузі — Спартак Поліщук, засновник Rubicon, та Роман Герштун, засновник ProCRM.
 

Чим корисні для бізнесу хмари та аутсорсинг? Як правильно обрати підрядника, що впевнено впорається з ІТ-процесами, та хмарного провайдера, якому можна довірити важливі дані? 

Ми розглянули тему хмарних сервісів та аутсорсингу ІТ-задач, а також дізналисящо думають з вищеозначених питань наші партнери, провідні експерти ІТ-галузі

Як посилити безпеку зберігання даних? Питання, що не лише не втрачає актуальність, а набуває все більшого значення: загроз стає більше, а хакери — ще досвідченішими. Проте й інформаційна просвіта серед користувачів зростає, до чого ми також активно долучаємось.

Компанія Smart працює у місті Кам’янець-Подільський та спеціалізу-ється на автоматизації бізнес-процесів, продажі та супроводі систем документообігу та подачі звітності, наданні інших поширених ІТ-послуг. Під час нещодавньої бесіди Юрій Завальський, керівник компанії, розповів про один з найбільш частих запитів від клієнтів — організацію віддаленої роботи, для вирішення якого корисні хмари. Також партнер з власного досвіду розповів про дієві способи залучення клієнтів, роль партнерів у веденні бізнесу та поділився порадою щодо того, як не втрачати натхнення вести діяльність далі.

Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись