Юрій Завальський, Smart: Хмари — це зручність, безвідмовність і гнучкість

  1. Головна
  2. Блог
  3. Інтерв'ю
  4. Юрій Завальський, Smart: Хмари — це зручність, безвідмовність і гнучкість
Категорії

Компанія Smart працює у місті Кам’янець-Подільський та спеціалізується на автоматизації бізнес-процесів, продажі та супроводі систем документообігу та подачі звітності, наданні інших поширених ІТ-послуг. Під час нещодавньої бесіди Юрій Завальський, керівник компанії, розповів про один з найбільш частих запитів від клієнтів — організацію віддаленої роботи, для вирішення якого корисні хмари. Також партнер з власного досвіду розповів про дієві способи залучення клієнтів, роль партнерів у веденні бізнесу та поділився порадою щодо того, як не втрачати натхнення вести діяльність далі.

Трансформація бізнесу в умовах війни

2022 рік став часом початку повномасштабної війни. Через які етапи розвитку за цей період пройшла Ваша компанія?

Юрій Завальський, Smart

Навряд чи це можна вважати розвитком, скоріше адаптацією до нових умов, важких умов. З першого ж дня повномасштабної війни наша компанія втратила провідного фахівця, який став на захист країни. Тому коротко про етапи розвитку я б сказав так: шок — сприйняття реальності — адаптація. 

Поділіться головними викликами, які постали перед бізнесом та Вами особисто впродовж 2022-го року? Які з них були найскладнішими?

Перший виклик минулого року — це зупинка бізнесу в перші місяці повномасштабної війни. Другий — блекаути в осінньо-зимовий період. Можливо, через довшу тривалість, другий період зараз пригадується як найскладніший.

Що принципово нового з’явилося в роботі компанії, порівнюючи з тим, як це було до повномасштабного вторгнення?

Ми стали партнерами хмарного провайдера Tucha та перевели у хмару ключових наших клієнтів, чий бізнес був неможливий без стабільного доступу до своїх даних. 

Для продовження функціонування бізнесу дуже багатьом допомогла міграція у хмару. Певною мірою це була «панацея» і для нас, і для наших клієнтів

Про ведення бізнесу сьогодні

Як змінився підхід компанії Smart до залучення нових клієнтів і здійснення продажів?

У нашій компанії в аспекті залучення нових клієнтів і здійснення продажів змін не відбулося. Як і раніше, ми не використовуємо агресивний маркетинг, покладаємось на авторитет і гарні відгуки. 

Як змінилися звернення від замовників до Вашої компанії, з якими задачами вони звертаються наразі?

Сьогодні ключове питання у нових замовників полягає в тому, як забезпечити безперебійність усіх бізнес-процесів, а також забезпечити конфіденційність і надійне зберігання даних. Можливість працювати онлайн з дому — це дуже часта задача, яку ставить замовник.

Яку роль у підтримці бізнесу сьогодні відіграють партнери? Чи змінилося значення партнерства?

Партнерство в нашому бізнесі відіграє величезну роль. Партнери — це, без перебільшення, фундамент нашого бізнесу. Так було, є, і буде. 😊

Поділіться порадою з українськими підприємцями щодо того, як не втрачати сил і натхнення вести бізнес далі:

Головне — це займатися тією справою, яка тобі споріднена, яка приносить задоволення. Тоді буде результат. Свою справу потрібно любити, постійно вдосконалюватись і розвиватись, не впадати у відчай та вірити у світле майбутнє.

Найкраща реклама — рекомендація від задоволеного клієнта

Про користь хмари

Як давно Ви рекомендуєте хмари клієнтам і чому прийшли до такого рішення?

Ми рекомендуємо хмари відносно недавно, і прийшли до цього логічно через потреби наших замовників.

Як Ваша компанія використовує хмари у роботі з клієнтами? Які задачі замовників допомагають вирішити хмари?

Ключова задача хмари — забезпечити клієнту цілодобовий доступ його працівників до віддалених робочих місць (до програм, баз даних, документів тощо) з будь-якого місця, де є Інтернет.

Якщо з’явиться потреба у коригуванні ресурсів хмарного сервера, збільшенні об’єму диска тощо, будь-які зміни робляться буквально за 10 хвилин — і клієнт вже користується хмарним сервером з оновленою конфігурацією. 

Головні причини залучати хмари для роботи бізнесу — це зручність, безвідмовність (надійність) і гнучкість, тобто легке масштабування ресурсів залежно від потреб

Про перемогу та майбутнє

Яким вбачаєте майбутнє України після перемоги?

Щиро віримо в нашу омріяну перемогу, після якої Україна обов’язково почне відроджуватись і стрімко розвиватись. Попереду багато роботи, і ми з нетерпінням цього чекаємо.

Плануємо надалі залучати клієнтів до користування всіма перевагами хмарних серверів, здобуваючи все більше досвіду в цій галузі

Дійсно, все більше компанії довіряють розміщення програм та даних хмарам, і досвід наших партнерів з компанії Smart підтверджує це. Хмари допомагають підвищити захист інформації та надають можливість працювати всюди, де є Інтернет: з дому, офісу, іншого міста або навіть країни. Тому якщо ви й досі не користуєтесь всіма перевагами хмар для свого бізнесу, звертайтесь до нас за консультацією. 

Щиро вдячні пану Юрію за довіру та співпрацю!

Поділитися:
Статті по темі

Як хмари допомагають у посиленні захисту даних та чому наші партнери рекомендують використовувати їх в роботі своїм клієнтам? Щоб дізнатися відповіді на ці питання, скористалися нагодою поспілкуватися з партнеркою Мариною Бурдановою, керівницею відділу продажів компанії БВК-Софт. З пані Мариною ми активно співпрацюємо вже досить давно, і нещодавнє спілкування присвятили обговоренню теми посилення безпеки даних.

Під час нещодавнього візиту до Львова ми відвідали нашого давнього та надійного партнера — компанію Auspex і мали нагоду особисто поспілкуватися з її керівником Ігорем Королем. Ігор розповів про істинні цінності та місію своєї компанії, а також про власний шлях у кар’єрі з його помилками та уроками. Крім цього, партнер поділився успішним досвідом використання хмарних рішень і окреслив бізнес-задачі, вирішенню яких щонайкраще сприяють хмари. Вийшло щиро та, як завжди, корисно.

Віталій розповів, коли та як розпочався його кар’єрний шлях, які фатальні помилки траплялися у цей період та які інструменти допомогли подолати їх наслідки та запобігти повторенню у майбутньому. Також наш партнер поділився думкою про незамінну користь хмар для сучасного ведення бізнесу. Особливо цінні поради Віталій надав початківцям в ІТ-галузі, які бажають розвиватися і ставати професіоналами. Словом, вийшло змістовно, рекомендуємо до прочитання.

Інтерв’ю з партнерами — чудова нагода обмінятися корисним досвідом щодо ведення бізнесу. Цього разу ми дистанційно поспілкувалися з Нестором Копитком, співзасновником і директором з маркетингу компанії Zrobleno Solutions. Партнер розповів, про що хотів би знати на початку свого бізнесу, як долає перешкоди зараз та що насправді криється за хмарними міфами.

З рекламним агентством «Прайд» ми співпрацюємо з 2013 року, і за цей час партнерство переросло в міцну дружбу. Нещодавно ми поспілкувалися із засновником і керівником компанії Євгеном Рясним. Під час бесіди Євген поділився історією створення своєї справи та можливостями агентства, а також розповів, як підходив би до відкриття бізнесу сьогодні. Про корисні якості для досягнення цілей, хмарні міфи та практичне застосування хмар у роботі — у нашому новому інтерв'ю.

Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись