«Майбутнє за такими компаніями, як Tucha», — впевнений Ігор Плакущий, директор та засновник приватної фірми «Байт»

  1. Головна
  2. Блог
  3. Інтерв'ю
  4. «Майбутнє за такими компаніями, як Tucha», — впевнений Ігор Плакущий, директор та засновник приватної фірми «Байт»
Категорії
Вітаємо, друзі!

Нещодавно ми поспілкувалися із нашим партнером Ігорем Плакущим — директором та засновником приватної фірми «Байт» (м. Луцьк). В інтерв’ю Ігор поділився з нами історією створення власного підприємства та порадами, як реалізувати себе у професії. А ще розповів про помилки і життєві уроки, які допомогли знайти правильний шлях. Загалом, розмова вийшла цікавою та дуже корисною.

firmа_bayt
Про себе та компанію:

Розкажіть трішки про себе і свою компанію: як давно Ви відкрили свій бізнес, чим займається компанія, хто Ваші клієнти:
 

 

Історія створення нашого підприємства припадає на початок 90-х років минулого століття. Саме в цей час на Луцькому авіаремонтному заводі «Мотор» була закуплена сучасна комп’ютерна техніка і створена локальна комп’ютерна мережа. Тоді розпочався бурхливий процес автоматизації, в якому я разом зі своїми колегами з IT-відділу взяли безпосередню участь. Здобуті цінні знання, досвід та напрацювання дозволили почати свій власний шлях. 1 березня 1994 року я заснував власну фірму «Байт», котру очолюю вже майже 25 років.

Ми зосередились на одному конкретному напрямку і створили власний програмний продукт — бухгалтерську програму Хепі-Бух, яку реалізовуємо та супроводжуємо на різноманітних підприємствах практично по всіх областях України. Серед наших клієнтів — малі та середні підприємства різноманітних сфер діяльності, сільськогосподарські та фермерські господарства, комунальні підприємства, неприбуткові організації, школи, садочки, міські та селищні ради, інші бюджетні установи.

Факапи і життєві уроки:

Важливі речі, про які Ви хотіли би знати на початку свого бізнесу:
 

Що це дорога в один кінець, зворотного шляху не буде. Що буде важко, інколи безнадійно. Що це надовго, можливо, назавжди.
 

Помилки, яких Ви припустилися на професійному шляху, і що корисного здобули завдяки їм (1-2 помилки):
 

Вважаю своєю головною помилкою те, що я несвоєчасно та недостатньо приділив увагу рекламі та просуванню власного програмного продукту. Як наслідок, довгий час ми працювали переважно у своєму місті та у західному регіоні, і до цього часу наш продукт не дуже відомий в Україні. Також були деякі помилки в написанні окремих версій, репутаційні втрати та проблеми, що виникали внаслідок цього. Завдяки усвідомленню власних помилок зараз ми активно рекламуємось і просуваємо наш програмний продукт, тому з кожним роком збільшуємо кількість клієнтів та бухгалтерів, які знають про нас.
 

Речі, про які з часом Ви перестали турбуватися:
 

Я здобув абсолютний імунітет від деяких абсурдних дій наших чиновників та законодавців. Навчився не турбуватись і не нервувати від непрофесіоналізму і некомпетентності окремих рішень, котрі в кінцевому підсумку відображаються на бізнесі, бухгалтерах та нас, розробниках програм, які повинні цей абсурд реалізовувати.
 

Корисні звички, які допомогли Вам досягти своїх цілей:
 

Це, в першу чергу, наполегливість та працьовитість. Працюю багато і намагаюсь завжди досягати поставленої мети.
 

Головна порада, як реалізувати себе в професії:
 

Найперша порада — це правильно обрати професію. Діяльність, якою займаєшся, повинна подобатись або дуже сильно мотивувати. Наявність однієї з цих двох складових — запорука успіху.
 

Діяльність, якою займаєшся, повинна подобатись або дуже сильно мотивувати

Про Tucha і партнерство:

Як Ви познайомилися з нами?
 

Знайомство з Tucha розпочалось із листа з пропозицією про співпрацю. Оскільки пропозиція для нас була дуже актуальною, одразу зав’язався конструктивний діалог і ми почали співпрацювати.
 

Ваші враження від партнерства з Tucha.
 

За ці роки я мав великий досвід співпраці з різними партнерами, зокрема з тими, які надають хмарні сервіси. Мені подобається наша співпраця з Tucha і колектив, що працює в компанії. Усі звертання обробляються блискавично, відчувається професіоналізм та приязне ставлення. Вважаю, майбутнє саме за такими компаніями, як Tucha.

Мені подобається наша співпраця з Tucha і колектив, що працює в компанії

Про хмари:

3 міфи про використання хмарних рішень, які виявилися неправдою:
 

Найпоширеніший міф, який я чув від своїх клієнтів, — це те, що дані знаходяться в когось і можуть бути якимось чином використані. Міф про відсутність доступу до даних в потрібний момент. Міф про зниження швидкості роботи бухгалтерської програми.
 

3 причини застосовувати хмари в бізнесі:

Це надійно. Це безпечно. Це мобільно.
 

Порада тим, хто ще не перейшов у хмари:

Спробуйте і оцініть усі переваги ведення бізнесу у хмарі.
 

Дякуємо Ігорю за змістовну розмову, а підприємству «Байт» — за ефективне партнерство. Бажаємо успіхів та подальшого розвитку! А ми завжди раді бути вам корисними і приносити позитивні емоції від співпраці!

Поділитися:
Статті по темі

Безпека інформації — важливе питання сьогодення. Як захистити свої дані? Які практики впроваджують в роботу компанії та що рекомендують робити своїм клієнтам? Обговорили актуальну тему з нашим давнім і надійним партнером Сергієм Басовим, технічним директором ТОВ «ТСПС». 

З компанією Uniqid та її засновницею Юлією Павловою, що з міста Львів, наша співпраця триває досить давно. Команда партнерів спеціалізується на проведенні інформаційно-тематичних заходів, супроводі та автоматизації спеціалізованого програмного забезпечення, наданні правових, юридичних, бухгалтерських консультацій та інших поширених послуг.

Один з найбільш функціональних варіантів на заміну 1С, BAS і подібних — це MASTER:Бухгалтерія, платформа для ведення бухгалтерського, податкового, управлінського обліків та формування звітності від українських розробників. Ми вирішили дізнатися докладніше, які особливості має система та які задачі вирішує, як відбувається процес перенесення даних з інших програм та за якими критеріями замовники обирають програмні продукти для роботи. І розібратися в цьому нам допомогла Ірина Дехтярук, керівниця комерційного відділу MASTER. Партнерка спеціалізується на напрямі прямих і партнерських продажів, а також керуванні та участі у розробці маркетингової стратегії компанії. 

Ми продовжуємо серію огляду альтернативних рішень, якими можна замінити російські CRM-системи Бітрікс24, amoCRM та інші. Цього разу ми вирішили дізнатися більше про платформу Zoho, яка містить усі необхідні інструменти для автоматизації роботи компаній. Розібратися докладніше в тому, які переваги має ця система і чому інтегратори вибирають саме її серед низки інших, нам допоміг Роман Іванов, керівник відділу впровадження CRM-систем компанії Regis Team.

Економіка країни-ворога не має отримувати гроші від українських споживачів. Тому компанії, які раніше користувалися програмним забезпеченням від розробників з рф, активно шукають заміну цим продуктам, і одна з альтернатив CRM-системам — це бельгійська CRM-ERP-платформа Odoo. Аби користувачі отримали більше інформації про цей продукт, ми поспілкувалися з компанією DevLab, що на практиці знається на впровадженні Odoo. В інтерв’ю Олександр Возний, виконавчий директор, розповів про особливості роботи системи та процес переходу на неї з інших CRM. Досвід партнера буде корисним кожному, хто наразі знаходиться у пошуках альтернатив російським програмним продуктам для автоматизації бізнесу.

Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись