Техпідтримка 24×7 | +380 44 583-5-583 | support@tucha.ua

5 ознак того, що вашому бізнесу час переходити у хмари

  1. Головна
  2. Блог
  3. Хмари для бізнесу
  4. 5 ознак того, що вашому бізнесу час переходити у хмари
Категорії

Хмарні технології надають бізнесу гнучкість і мобільність, які складно досягти завдяки використанню локальної ІТ-інфраструктури. Та перш ніж організувати роботу у хмарах, важливо з’ясувати, чи готовий ваш бізнес до таких змін. Пройдіть безкоштовний аудит хмарної ефективності, для того щоб оцінити потенційні переваги хмар саме для вашого бізнесу.

Розглянемо головні ознаки того, що для вашої компанії настав час переходити у хмари.

Ознака 1. Зростання обсягів даних і складність їх обробки.
Ознака 1. Зростання обсягів даних і складність їх обробки.

Ключові показники:

  • Даних стає більше, їх важко зберігати та обробляти.
  • Великий обсяг даних знижує продуктивність роботи.

У чому проблема? Зростання бізнесу неминуче супроводжується збільшенням обсягів даних про нові продукти або сервіси, клієнтів, продажі, платежі тощо. Усі ці дані потребують надійного зберігання та швидкої обробки. Локальна ІТ-інфраструктура часто не може якісно впоратися з цією задачею, тому що вона обмежена наявними ресурсами та не завжди має достатню потужність для обробки великих обсягів даних. Це знижує продуктивність. Крім цього, оновлення або розширення такої інфраструктури вимагає значних витрат часу і грошей. Тому бізнесу потрібні більш гнучкі рішення для управління інформацією.

Рішення. Хмарні технології пропонують широкі можливості для зберігання та обробки даних. Кількість хмарних ресурсів можна підібрати відповідно до поточних потреб компанії та без переплат за надлишкові ресурси. Це забезпечує швидку та безперебійну роботу навіть у разі зберігання великих обсягів даних. Перенесення робочих процесів у хмари допоможе підвищити ефективність обробки даних, що вкрай важливо для ведення бізнесу.

Якщо ваша компанія працює з великими обсягами даних, які постійно зростають, розгляньте залучення хмарних технологій для стабільної роботи та швидкої обробки інформації.

Ознака 2. Потреба в масштабованості ресурсів.
Ознака 2. Потреба в масштабованості ресурсів.

Ключові показники:

  • Вам потрібно швидко змінювати ресурси сервера під конкретні задачі.
  • Поточна ІТ-інфраструктура не дозволяє швидко масштабувати ресурси.

У чому проблема? Сьогодні компаніям важливо мати можливість швидко масштабувати ресурси та адаптувати ІТ-інфраструктуру відповідно до розширення бізнесу або інших змін на ринку. Та коли потреби змінюються або необхідно швидко впровадити нові рішення в роботу, локальні сервери не можуть забезпечити гнучкість і просте масштабування ресурсів. Це призводить до затримок, нових витрат на оновлення обладнання та гальмує розвиток бізнесу.

Рішення. Одна з переваг хмарних технологій — це легка масштабованість. Хмарні сервери, на відміну від локальних, дозволяють швидко змінювати кількість ресурсів, залежно від наявних потреб. Це означає, що бізнес може оперативно реагувати на зміни та при цьому не витрачати час і кошти на закупівлю нового обладнання або оновлення поточного. Хмари дозволяють бути готовими до викликів і стабільно розвиватися за будь-яких умов.

Якщо для вашого бізнесу важлива проста масштабованість ресурсів, оцініть відповідність поточної ІТ-інфраструктури цим потребам і розгляньте перенесення роботи у хмари.

Ознака 3. Використання застарілої ІТ-інфраструктури.
Ознака 3. Використання застарілої ІТ-інфраструктури.

Ключові показники:

  • Ваші сервери часто дають збої або працюють нестабільно.
  • Ви постійно витрачаєте кошти на оновлення або ремонт старого обладнання.

У чому проблема? Застаріла ІТ-інфраструктура нерідко стає серйозною перешкодою для розвитку бізнесу. Насамперед вона може працювати повільно і нестабільно. Це знижує продуктивність і може привезти до збоїв та простоювань у роботі, фінансових втрат тощо. Також застаріла інфраструктура нерідко стає вразливою до кібератак, і це може стати причиною втрати важливих даних.

Рішення. Хмарні сервіси позбавляють потреби оновлювати та обслуговувати власні сервери, адже ці питання вирішує провайдер. Хмари допомагають забезпечити високу надійність зберігання даних завдяки віддаленому розміщенню, додатковим інструментам захисту даних (наприклад, можливості шифрування каналів зв’язку) і постійному моніторингу стану системи. Тож рішення дозволяє зосередитися на розвитку бізнесу, а не на вирішенні технічних проблем.

Якщо ваша ІТ-інфраструктура працює нестабільно та не забезпечує належний захист даних, розгляньте перенесення робочих процесів на сучасні та потужні хмарні сервери.

Ознака 4. Високі витрати на утримання власних серверів.
Ознака 4. Високі витрати на утримання власних серверів.

Ключові показники:

  • Ваш бізнес вкладає значні кошти в підтримку ІТ-інфраструктури.
  • Ви витрачаєте багато коштів на утримання в штаті фахівців, які адмініструють сервери.

У чому проблема? Утримання власних серверів може бути справжнім викликом для бюджету компанії. Цей аспект передбачає витрати на закупівлю, обслуговування, заміну технічного обладнання, а також зарплати фахівців, які адмініструють ІТ-інфраструктуру. До того ж, якщо сервери не використовуються на повну потужність, їх обслуговування стає занадто дорогим.

Рішення. Залучення хмарних сервісів допомагає зменшити витрати на обслуговування ІТ-інфраструктури. Віртуальні сервери розгортаються саме в тій конфігурації, яка потрібна бізнесу на поточний момент, а в разі потреби її можна як збільшити, так і зменшити. Також завдяки роботі у хмарах не потрібно фінансово вкладатися в технічне обслуговування або оновлення ІТ-інфраструктури. Це дозволяє уникати непередбачуваних витрат та оптимізувати їх.

Якщо ваші сервери постійно вимагають коштів на обслуговування або оновлення, подумайте про перехід у хмари, щоб зберегти продуктивність і надійність без зайвих витрат.

Ознака 5. Потреба в організації віддаленої роботи.
Ознака 5. Потреба в організації віддаленої роботи.

Ключові показники:

  • Ваші співробітники потребують працювати віддалено або з різних локацій.
  • Команда має обмежений доступ до даних поза офісом.

У чому проблема? Впродовж останніх років усе більше компаній практикують віддалений формат роботи. Проте локальні сервери не завжди дозволяють організувати стабільний і простий доступ до робочого простору, і це може негативно вплинути на продуктивність команди. Також важливим є надійне розміщення даних під час віддаленої роботи, оскільки несанкціонований доступ може призвести до витоків, втрати інформації та інших наслідків.

Рішення. Хмари дозволяють легко організувати віддалену роботу як для всієї команди, так і для окремих фахівців. Хмарні сервіси забезпечують стабільний і зручний доступ до всіх необхідних програм і даних з будь-якої точки світу та з будь-якого пристрою. А віддалене розміщення інформації допомагає додатково захистити її від доступів сторонніх осіб.

Якщо у вашого бізнесу є потреба у віддаленій роботі, розгляньте варіант розгортання віддаленого офісу та перенесення робочих програм, вебзастосунків і даних у хмари.

Оцініть потенціал хмарних рішень для вашого бізнесу
5 ознак того, що вашому бізнесу час переходити у хмари

Оцінка готовності бізнесу до переходу у хмари — важливий етап планування процесу. Пройдіть безкоштовний аудит хмарної ефективності, щоб визначити, які саме аспекти ІТ-інфраструктури можна оптимізувати та як хмарні технології допоможуть покращити роботу вашого бізнесу.

Після проходження аудиту експерти Tucha допоможуть проаналізувати результати та поділяться рекомендаціями, як підвищити продуктивність і безпеку бізнесу завдяки хмарам. 

Ви також можете скористатися безкоштовним тестовим періодом для хмарних сервісів впродовж 7 діб. А для того, щоб перші кроки у хмарах були максимально зрозумілими, ділимося статтею з покроковою інструкцією по роботі на віртуальному сервері.

Підсумок

Якщо ви впізнали у своєму бізнесі принаймні одну з ознак, які ми розглянули в цій статті, саме час замислитись про перенесення ІТ-інфраструктури у хмари. Розпочніть цей шлях разом з Tucha! А ми будемо раді допомогти вам організувати роботу у хмарах з максимальними вигодами.

Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.
Поділитися:
Статті по темі

Розглянемо докладніше кожну зі складових аудиту. Це допоможе проаналізувати ефективність поточної ІТ-інфраструктури та оцінити потенційні вигоди від впровадження хмарних технологій в роботу.

Друзі, ми завжди раді ділитися корисними інструментами, які допоможуть вашому бізнесу працювати більш ефективно. Серед них, наприклад, комплексна телефонізація. Так, ми спільно з компанією Stream Telecom, що надає сервіс віртуальної АТС, підготували статтю про можливості IP-телефонії для бізнесу та переваги її розміщення у хмарах. 

Інтернет-торгівля швидко поширюється світом. Вже понад 70% покупців надають перевагу онлайн-магазинам. Чималою мірою успіх e-shop залежить від швидкості завантаження сайту...

Аптечний бізнес в Україні — один із найбільш динамічних у своєму розвитку. Кількість торговельних точок постійно зростає: наразі їх нараховується...

Українська нафтогазова галузь зараз має певні системні проблеми, які зменшують її ефективність. В галузі ІТ — це застаріле обладнання, недостатнє ...

Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись