Логістика переїжджає в хмари

  1. Головна
  2. Блог
  3. Хмари для бізнесу
  4. Логістика переїжджає в хмари
Категорії
logistika_pereezzhaet_v_oblaka_1

Логістика, як і більшість затребуваних напрямів бізнесу, безперервно розвивається. А для успішного розвитку потрібні сучасні рішення, які спрощують роботу і скорочують витрати, в тому числі на обладнання.

Одним з таких рішень є хмари, які все більше впроваджуються в наше життя і давно перестали бути екзотикою. Для бізнес-рішень вони особливо хороші, оскільки віртуальні машини надійніші і вигідні, ніж звичні залізні сервери.

Як з'явилася ідея статті

Чому ми вирішили написати про користь хмар для логістів? Кожен день по всьому світу здійснюється величезна кількість перевезень: вантажу, посилок, листів, кур'єрських доставок. Крім того, щодня переїжджають люди: змінюють місце проживання, їдуть на відпочинок або у відрядження. Всі ці процеси вимагають контролю і чіткої координації в просторі і часі.

Логістика — одна з тих сфер, в діяльності яких не обійтися без нових і просунутих технологій. Оскільки логістична сфера має на увазі роботу з великою кількістю інформації, потрібен цілодобовий доступ до серверів, безпечне зберігання даних і достатні ресурси для їх розміщення.
Перевагами хмарних технологій користується, наприклад, один з лідерів логістичного ринку України — «Нова пошта». Компанія застосовує хмарні рішення для роботи одного зі своїх сервісів, тому що це забезпечує стабільну і швидку роботу.

Група компаній «Delivery» також активно застосовує хмарні технології. Компанія впевнена, що хмари забезпечують стабільну роботу і безпечне зберігання даних. Крім того, вони дозволяють управляти всіма робочими процесами, організовувати і контролювати роботу всіх співробітників.
А найбільшим хмарним замовником в Україні є «Укрпошта».

logistika_pereezzhaet_v_oblaka_2
Основні переваги використання хмар в логістиці

Всі учасники логістичного ланцюжка (постачальник, перевізник, споживач) у безперервний спосіб взаємодіють між собою. Крім цього, співробітникам логістичної компанії потрібен постійний зв'язок один з одним і доступ до єдиної бази. Забезпечити взаємодію в режимі реального часу можливо, коли робочий процес не залежить від місцезнаходження учасників.

Якщо ви зберігаєте дані в хмарі, отримати доступ до них можна в будь-який час і на будь-якому пристрої. Все, що потрібно для доступу, — це інтернет-підключення.
Організувати роботу в хмарної інфраструктурі можна як для всієї компанії, так і для окремих підрозділів. Наприклад, можна окремо винести в хмару CRM-систему для логістичної компанії, складської або бухгалтерський облік. Але найлогічніше винести всі дані і відразу.

Плюси використання хмар на цьому не закінчуються. Зберігання даних на віртуальних серверах — це безпечно, надійно і економічно вигідно. На цих перевагах і зупинимося докладніше.

Безпека і надійність

Переживаєте, що зберігання даних в хмарі — це «взагалі незрозуміло, що і як»? А може, думаєте, що «хтось отримає доступ до особистої інформації»? Поспішаємо розвіяти ваші побоювання. Розміщення бізнес-даних в хмарі — спосіб куди більш надійний, ніж зберігання інформації на серверах безпосередньо в офісі.

Ми пропонуємо 2 варіанти віртуальних серверів: TuchaFlex + і TuchaBit. Різниця між ними — в географічному розташуванні дата-центрів (Європа і Україна відповідно), гнучкості підбору конфігурацій і гарантованої доступності. Детальніше про TuchaFlex + і TuchaBit — в порівнянні наших сервісів.

Втратити дані з хмари досить складно. Але якщо ви дуже захочете, то вам знадобиться цілий ряд дій. По-перше, забудьте про оновлення програмного забезпечення. Назавжди. По-друге, встановіть найпростіший пароль. Щоб підсилити ефект, вимкніть поновлення сервісу і повністю ігноруйте правила інформаційної безпеки. Готово. Але краще не перевіряти.

За збереження даних на серверах відповідають бекапи (резервне копіювання даних) і знімки системи (снапшоти). Це дозволяє відновити дані у разі критичних ситуацій (наприклад, збою операційної системи всередині віртуального сервера).

logistika_pereezzhaet_v_oblaka_3
Економічна вигода і доступність за ціною

Неважливо, яких масштабів ваше підприємство, — питання фінансів завжди актуальний. Хочеться, щоб і витрати були трохи менше, і якість роботи при цьому не страждала. Вихід, як завжди, один — хмари.
Хмарні технології дозволяють економити на дорогому ІТ-обладнанні, яке, до того ж, доведеться регулярно оновлювати. Не потрібно витрачатися також на послуги системних адміністраторів для підтримки «заліза» в робочому стані.

Калькулятор хмарних інфраструктур

Важлива перевага хмарних сервісів Tucha — їх гнучкість. Ви самі вибираєте підходящу конфігурацію і потрібну кількість ресурсів. Ресурси можна додавати або прибирати при необхідності, а вартість віртуальної машини залежить від обраного вами сервісу (TuchaFlex + або TuchaBit).

logistika_pereezzhaet_v_oblaka_4
Підводимо підсумки

Хмара — це сучасне рішення, яке істотно полегшує ведення логістичного бізнесу і життя його власнику. У логістиці ІТ-технології стали незамінними, тому хмарні рішення особливо актуальні.
 

Зручність:

• хмари дозволяють всім учасникам логістичного ланцюжка легко працювати з великими обсягами даних в режимі реального часу;
• учасники логістичного ланцюжка взаємодіють між собою, незалежно від місцезнаходження;
• всі дані для роботи зберігаються в єдиному місці і доступні 24/7.


Безпека:

• можна швидко відновити робочий стан системи з усіма даними після критичних змін (наприклад, після атаки вірусами);
• дані зберігаються в безпечних дата-центрах далеко за межами офісу (TuchaBit) і України (TuchaFlex +).


Економічна вигода:

• хмарна інфраструктура — це економія вкладень в ІТ-обладнання;
• не потрібно з часом міняти і оновлювати технічне оснащення;
• економія коштів на техобслуговуванні «заліза» (зміст сервера, штату адміністраторів і купівлі програмного забезпечення).

Віртуальні рішення активно наступають на п'яти своїм конкурентам з реального світу. Сьогодні хмари впроваджуються в багато глобальні сфери, в тому числі і в логістику. Якщо ви ще не випробували хмари на собі (своєму бізнесі), саме час почати це робити.
А ми завжди готові допомогти вам і підказати придатне рішення.
 

Звертайтеся 24/7!

Поділитися:
Статті по темі

Безпека інформації — важливе питання сьогодення. Як захистити свої дані? Які практики впроваджують в роботу компанії та що рекомендують робити своїм клієнтам? Обговорили актуальну тему з нашим давнім і надійним партнером Сергієм Басовим, технічним директором ТОВ «ТСПС». 

Чим корисні для бізнесу хмари та аутсорсинг? Як правильно обрати підрядника, що впевнено впорається з ІТ-процесами, та хмарного провайдера, якому можна довірити важливі дані? 

Ми розглянули тему хмарних сервісів та аутсорсингу ІТ-задач, а також дізналисящо думають з вищеозначених питань наші партнери, провідні експерти ІТ-галузі

Часи, коли значну частину офісного простору займали фізичні сервери, відходять у минуле. Все менше компаній бажають захаращувати офіс залізом. Проте це ще не стали суто частиною історії, адже міфи, що витають навколо хмар, продовжують утримувати деяких користувачів в обіймах зі своїми залізними машинами. Якщо ви теж вагаєтесь, що обрати — віртуальний сервер у хмарі або залізний сервер у офісі — радимо детально ознайомитися з особливостями кожного з підходів.

Розповімо вам прохолодну історію про те, як «треті особи» намагалися перешкодити роботі наших клієнтів і як ця проблема була вирішена ...

Інтернет-торгівля швидко поширюється світом. Вже понад 70% покупців надають перевагу онлайн-магазинам. Чималою мірою успіх e-shop залежить від швидкості завантаження сайту...

Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись