Користь хмарних рішень для агробізнесу

  1. Головна
  2. Блог
  3. Хмари для бізнесу
  4. Користь хмарних рішень для агробізнесу
Категорії

Сучасний агробізнес в Україні — одна з тих галузей, що найбільш стрімко долучаються до новітніх ІТ-технологій. Це раніше аграрії користувалися виключно посівними календарями, народними повір’ями, прикметами, спостереженнями за погодою та досвідом минулих поколінь. До послуг сучасних фермерів — безпілотні та супутникові технології (дрони), цифрові метеостанції, системи автоматичного поливу та контролю за станом ґрунту і ще багато чого іншого. На полях — сучасна автоматизована техніка з бортовими комп’ютерами, управління якою відбувається з мінімальним втручанням людини. Такі інновації значно спрощують усі механізми в аграрництві. Які ще ІТ-рішення допомагають агробізнесу бути передовою галуззю, незважаючи на те, що до інновацій вона вдалася не так давно? Звісно, це хмарні сервіси.

korist_hmarnih_rishen_dlya_agrobiznesu_3
Тенденції розвитку агросектору в Україні

Протягом останніх десятиліть агропромисловий комплекс став не лише одним із лідерів у промисловості України, а вийшов на один щабель за масштабами разом з ІТ-галуззю. Зростання значущості агросектору в економіці підтверджується збільшенням обсягу виробництва, його експорту, а також стрімким залученням значних інвестицій, які надходять, у тому числі, і з-за кордону.

Розвиток і масштабування українського аграрного сектору та становлення його як однієї із найбільш перспективних галузей зумовлено кількома чинниками:

  • збільшенням потужностей виробництва, масштабуванням галузі;
  • глобальною реформою та модернізацією системи управління аграрними підприємствами;
  • переходом агропромислових компаній на сучасні ІТ-технології на всіх етапах: від підготовчого до етапу зберігання та реалізації сільськогосподарської продукції. Саме цей фактор є одним із ключових.
  • Крім того, простежується тенденція зростання інформації в АПК в десятки разів протягом останніх десятиліть.

Специфіка ж агросектору полягає в тому, що цей бізнес має переважно сезонний характер. Тобто, у період посіву, вирощування та збору врожаю потреба у потужних ресурсах та якісному обладнанні для працівників та керівників найбільша. А от взимку, наприклад, такої гострої необхідності немає, тож значна частина фізичних серверів простоює та загалом не використовується.

Користь хмарних рішень для агросектору

Залучення сучасних технологій до агрокомплексу нерозривно пов’язане з автоматизацією виробничих процесів та зростанням об’ємів інформації.

Сьогодні для збільшення продуктивності праці, оптимізації бізнес-процесів використовують різноманітні CRM- та ERP-системи, програми для управління підприємством, встановлюють спеціалізоване програмне забезпечення. Звісно, розміщувати усі перелічені програми та системи можна на власних серверах. Але такий підхід потребує значних фінансових вкладень, постійної підтримки обладнання у належному робочому стані. Крім того, агропідприємства оперують переважно великими об’ємами даних, які вимагають швидкої обробки, стабільного і цілодобового доступу, надійного зберігання. Розміщення усіх даних компанії безпосередньо в офісах не завжди є безпечним, адже до них можуть отримати доступ зловмисники. А відновити втрачену інформацію зазвичай вкрай важко.

Забезпечити надійне зберігання даних і спростити робочі процеси допоможуть хмарні рішення. Хмари роблять автоматизацію бізнес-процесів та оптимізацію роботи з великими об’ємами даних доступними для господарств будь-яких масштабів, навіть невеликих. Це сприяє підвищенню ефективності роботи, заощадженню фінансових вкладень в обладнання та масштабування підприємства. А збільшення ефективності виробництва й одночасне зменшення витрат — мета і головний чинник розвитку будь-якого бізнесу.

Крім того, зважаючи на сезонний характер агробізнесу, хмари допомагають платити лише за ті серверні ресурси, які наразі потрібні. Це позбавляє від зайвих витрат та необхідності облаштовувати власні серверні, підтримувати їх у гідному стані та регулярно оновлювати, навіть коли необхідності у цих потужностях немає.

korist_hmarnih_rishen_dlya_agrobiznesu_4
Кому в агробізнесі стануть у нагоді хмари
  1. Господарствам, що знаходяться на початку свого розвитку, особливо у віддалених куточках України. Це пояснюється необхідністю проведення всіх основних каналів комунікації, що вже тягне за собою значні фінансові вкладення. Суттєво заощадити кошти на обладнанні допоможе використання віртуальних інфраструктур.
     
  2. Невеликим фермерським господарствам, котрі, вслід за розвинутими агрохолдингами, теж надають перевагу замкнутому циклу виробництва. Такий механізм якнайкраще реалізується завдяки сучасним технологіям, а вони, у свою чергу, потребують гідного серверного обладнання.
     
  3. Великим підприємствам (агрохолдингам), які почали свою діяльність 5-10 років потому, і нині досягли значного розвитку. Те обладнання, що використовувалося на початку роботи, вже застаріло, тож виникає потреба у модернізації ресурсів. Хмари у цьому випадку дозволять обійтися без витрат на нові потужні та недешеві ресурси.
Переваги хмарних рішень Tucha.ua для агробізнесу

Для компаній, що тісно пов’язані з аграрництвом, хмарні рішення справді незамінні. Окрім зручного і надійного розміщення спеціалізованих програм для агробізнесу, хмари мають ряд інших переваг:

1. Безпека та надійність зберігання даних. Уся інформація розміщується за межами офісу або підприємства. Це захищає її від втрат, пошкоджень та посягань зловмисників. Тобто, шахраї не мають фізичного доступу до ваших даних.

Крім того, безпека даних забезпечується функціями захисту: снапшотами (образами диску віртуальної машини) і бекапами (резервними копіями даних).

У вартість наших сервісів — віртуальних серверів різної конфігурації TuchaFlex+ і TuchaBit — вже включено вартість двох знімків. Снапшоти допоможуть вам відновити роботу і повернути систему до того стану, в якому вона була у момент зняття знімку. Таким чином, ви не втратите ваші дані навіть у разі критичних змін, наприклад, після атак вірусами.

Бекапи усіх важливих даних надає сервіс TuchaBackup. Він забезпечує створення резервних копій файлів і збереження їх поза межами України (переважно у дата-центрах Німеччини).

2. Заощадження коштів. Якщо ви розміщуєте свої робочі дані у хмарах, вам не потрібно витрачати фінанси на купівлю ІТ-обладнання. А воно, у свою чергу, має бути якісним та потужним, аби забезпечити гідну і стабільну роботу. Також хмарні сервіси заощаджують ваші кошти на обслуговуванні, профілактиці, ремонті, заміні та модернізації ресурсів.

3. Зручність та мобільність. Хмари — це свобода і незалежність від конкретного робочого місця: співробітники мають доступ до усіх даних (згідно з рівнем доступу), розміщених у хмарі, із будь-якого куточка світу та з будь-якого пристрою. Таким чином, можна керувати робочими процесами, бути на зв’язку із колегами, бачити усі зміни у робочому середовищі підприємства незалежно від місцезнаходження.

Хмарні рішення корисні як малим і середнім компаніям (передусім, з економічної точки зору), так і великим підприємствам, адже вони надійно зберігають великі об’єми даних та дозволяють ефективно їх оброблювати. А завдяки спеціальним акційним пропозиціям, які чекають на вас наприкінці статті, ви зможете придбати хмарні сервіси Tucha.ua за дуже вигідними умовами! Поспішайте, адже термін дії акції обмежений!

Сервіси Tucha.ua для вашого агробізнесу

Серед наших сервісів — як віртуальні сервери різних конфігурацій (TuchaFlex+, TuchaBit), так і сервіси для створення резервних копій даних (TuchaBackup), вигідного хостингу сайтів та пошти (TuchaHosting), зберігання та обміну файлів (TuchaSync). Розглянемо кожен з них детальніше.

TuchaFlex+ — рішення для переносу на хмарні сервери як окремих додатків для роботи, так і всієї ІТ-інфраструктури компанії. Дата-центри розташовані за межами України (здебільшого у Німеччині), а гарантована доступність сервісу — 99,9%. Сервіс TuchaFlex+ — це своєрідний конструктор VPS.

TuchaBit — сервіс збалансованих конфігурацій на базі операційної системи Microsoft Window з дата-центрами в Україні. За допомогою сервісу TuchaBit ви можете перенести у хмари як робочі місця, так і окремі програми: бухгалтерський облік, CRM або ERP-систему, телефонію та інші програми, необхідні для роботи вашого підприємства. Гарантія доступності сервісу — 99,0%.

TuchaBackup призначений для створення та зберігання резервних копій даних, які розміщуються у дата-центрах закордоном (переважно у Німеччині).

TuchaHosting — сервіс для швидкого, надійного і стабільного хостингу сайтів та пошти з гарантованою доступністю 99,9% та дата-центрами за межами України.

TuchaSync — хмарне сховище для розміщення, зберігання та синхронізації файлів будь-яких форматів.

Служба підбору рішень Tucha.ua допоможе вам визначитися з оптимальним для вас сервісом та достатньою конфігурацією, аби замовлених ресурсів вистачило для швидкого вирішння задач, а ваші кошти було вкладено розумно. Телефонуйте або пишіть нам, а ми підберемо для вас краще рішення!

korist_hmarnih_rishen_dlya_agrobiznesu_2
Питання, які можуть виникнути у вас під час переїзду до хмар

1. Чи є для мене рішення, якщо я хочу розмістити у хмарах дуже великі об’єми даних?

Так, у нас достатній вибір сервісів та конфігурацій, тож для кожної задачі ми маємо вирішення. Звертайтеся!
 

2. Я хочу винести у хмари лише окремий додаток (CRM-систему, бухгалтерський облік тощо). Це можливо?

Звичайно, ви можете винести у хмару як всю інфраструктуру, так і віртуалізувати окремі додатки.
 

3. Чи можливо спробувати ваші сервіси перед замовленням?

Ми пропонуємо своїм потенційним клієнтам безкоштовний тестовий період протягом 7 днів на будь-який сервіс. За цей час ви зможете оцінити усі переваги використання хмарних рішень, роботу нашої техпідтримки і визначитися з майбутнім сервісом.

4. Чи надаєте ви технічну підтримку? Якщо так, то яку саме?
Звісно, ми надаємо професійну та оперативну технічну підтримку декількох видів:

  • Міграція. За потреби, ми допомагаємо перенести дані та налаштування клієнтів на віртуальний сервер у нашій хмарі. Вартість послуги — 100% від вартості сервера за 1 місяць одноразово, але не менше ніж 30 євро.
     
  • Безкоштовна базова підтримка. Співробітники служби підтримують працездатність нашої інфраструктури, забезпечують її стабільність і доступність. Доступу до ОС на вашому сервері у нас немає, тому ми не втручаємося в його роботу, обмежуючись професійними консультаціями.
     
  • Адміністрування серверів постійне. Ми отримуємо доступ до всієї системи і можемо не лише надавати вам консультації, але і вирішувати завдання, пов'язані з операційною системою і програмним забезпеченням, встановленому на сервері. Вартість послуги — 50% від вартості сервера, але не менш ніж 30 євро/місяць.
     
  • Адміністрування серверів погодинне. Права адміністратора видаються нам тільки на період проведення разових робіт з усунення помилок на стороні ОС та ПЗ. Вартість послуги — 500 грн/год.
     
  • Підтримка по гарантії. Загалом, те саме, що й адміністрування серверів, але безкоштовно. Серед важливих умов — нова віртуальна машина та наявність прав адміністратора тільки у співробітників нашої служби. Працює лише для хостингу веб-сайтів, електронної пошти, доменних зон і файлів.

5. Якщо виникне необхідність масштабувати ресурси, чи можливо це, і що для цього потрібно робити?
Усі сервіси Tucha.ua досить гнучкі та легко піддаються масштабуванню у межах доступних конфігурацій, залежно від ваших потреб. Для того, щоб зменшити або збільшити кількість ресурсів, змінити сервіс або тариф, звертайтеся до нас. Ми допоможемо вам у вирішенні будь-якої задачі швидко та якісно.

Калькулятор сервісів Tucha.ua

Розрахувати вартість необхідного вам сервісу не так складно, як здається, адже ми підготували спеціальні калькулятори для кожного із сервісів: TuchaFlex+, TuchaBit, TuchaHosting, TuchaSync, TuchaBackup.

Проте можна вчинити ще простіше — звернутися до нас, розповісти нам про свої задачі і потреби та отримати гідне рішення. Це безкоштовно і дуже швидко. Ми допоможемо 24/7!

Висновки

Повноцінний розвиток агросектору в Україні неможливий без ІТ-технологій. Було б дивно, якби сучасні фермери та окремі компанії активно використовували сучасні технології у вирощуванні рослин, проте всю інформацію зберігали б у письмовому вигляді де-небудь в архіві. Або, наприклад, взагалі не користувалися перевагами новітніх рішень, які допомагають автоматизувати бізнес-процеси, і в той же час мріяли б наздогнати або навіть обігнати конкурентів, масштабувати власний бізнес, врожай і прибуток.

Хмари є одними із таких інноваційних рішень, які суттєво полегшують процес ведення бізнесу, а також допомагають компанії або підприємству працювати більш ефективно і з мінімальними вкладеннями. Вони заощаджують кошти, які тепер можна інвестувати у виробництво, і забезпечують надійну роботу. А ще хмари — це безпечне розміщення та зберігання ваших даних, цілодобовий доступ до них і можливість усім співробітникам працювати в єдиному просторі, мати будь-де спільний доступ до корпоративних документів, архівів, баз даних.

Беріть від сучасних технологій максимум, застовуйте їх у своєму бізнесі та збільшуйте власні показники продуктивності підприємства. А ми вам у цьому допоможемо! Звертайтеся 24×7!

Поділитися:
Статті по темі

Переваги перенесення робочих даних у хмару

Так чи варто боятися зберігати дані в хмарі?

Чим корисні для бізнесу хмари та аутсорсинг? Як правильно обрати підрядника, що впевнено впорається з ІТ-процесами, та хмарного провайдера, якому можна довірити важливі дані? 

Ми розглянули тему хмарних сервісів та аутсорсингу ІТ-задач, а також дізналисящо думають з вищеозначених питань наші партнери, провідні експерти ІТ-галузі

Я — Володимир Мельник, технічний директор Tucha. Хочу поділитися сучасним підходом до створення безпечної роботи онлайн-сервісів, а саме...

Мене звати Володимир Мельник, і я технічний директор Tucha. Хочу поділитися деякими спостереженнями та висновками, які я зробив впродовж цього...

Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись