Техпідтримка 24×7 | +380 44 583-5-583 | support@tucha.ua

Хмари дозволяють не втрачати важливі дані у разі форс-мажорів. Досвід Олени Шаталіної, Fort.Group

  1. Головна
  2. Блог
  3. Інтерв'ю
  4. Хмари дозволяють не втрачати важливі дані у разі форс-мажорів. Досвід Олени Шаталіної, Fort.Group
Категорії

Разом з партнерами ми продовжуємо обговорювати важливу тему для кожного бізнесу — безпеку при роботі у хмарах. Під час зустрічі з нашою надійною партнеркою Оленою Шаталіною розглянули питання щодо захищеності даних, які турбують клієнтів групи компаній Fort.Group і те, як у вирішенні цих питань допомагають хмари. Повна версія відеоінтерв’ю є на YouTube-каналі, а тут наводимо головну інформацію з нашої бесіди з керівницею відділу продажів Fort.Group.

Короткий бліц
  • Fort.Group спеціалізується на постачанні, підтримці та впровадженні програмного забезпечення BAS.
  • 3 Tucha є партнерами близько 10 років.
  • Для клієнтів Fort.Group хмари — це сучасні технології, що дозволяють користувачам працювати віддалено. Сьогодні, в умовах війни, коли багато фахівців перебувають за кордоном, хмари надзвичайно актуальні. Завдяки їм клієнти Fort.Group мобільні і мають змогу працювати в будь-який час із будь-якої країни світу. Фахівці впевнені, що дані їх компаній знаходяться в безпечному місці та надійно захищені.
Про безпеку даних
  • На які критерії звертають увагу користувачі при виборі програмного забезпечення?

При виборі програмного забезпечення клієнти звертають увагу, по-перше, на наявність потрібного їм функціоналу, доступну вартість рішень. Також важливе питання — безпека та надійність даних. Це пов'язано з тим, що у сучасному світі зберігання та обробка конфіденційної інформації вимагає найвищого рівня захисту. Наші клієнти прагнуть переконатися в тому, що їхні важливі фінансові дані знаходяться в надійному місці, захищені від несанкціонованого доступу, а програмне забезпечення працює стабільно та без збоїв.

  • Які запитання щодо безпеки даних у хмарах Ви чуєте від клієнтів?

Найчастіше виникають запитання щодо того, де фізично знаходиться дата-центр провайдера. При цьому важливим є не лише територіальне розміщення дата-центрів, а й рівень їх захищеності (має відповідати рівню Tier 3 і вище), показники гарантованої доступності послуг. Чим вищими є ці показники (бажано від 99,0% і вище), тим краще для безперервної роботи. 

Також деякі клієнти мають перестороги щодо можливого доступу до їх даних. Щоб працювати з такими запереченнями, ми передусім звертаємо увагу клієнтів на рівень захищеності дата-центрів та високу якість технічної підтримки від хмарного провайдера Tucha.

  • За Вашим досвідом, якою є роль хмар у посиленні захисту інформації?
Олена Шаталіна

Хмари посідають вагоме місце в питанні безпеки інформації. Завдяки дублюванню даних у хмари компанії можуть легко відновити потрібні їм документи або бази даних будь-коли і будь-де. Це дозволяє не втрачати важливу інформацію навіть у разі форс-мажорів.

  • Коли йдеться про вибір хостингу для розміщення програм, можливі декілька варіантів: як на власних фізичних серверах компанії в офісі, так і на віддалених хмарних серверах, які можна взяти в оренду. Якому варіанту найчастіше надають перевагу клієнти?

Зазвичай, коли клієнт вже готовий придбати у нас програмний продукт BAS, ми ставимо питання, яким чином він буде зберігати дані, де будуть розміщувати бази даних, де загалом працюватиме — в офісі чи віддалено. Тому попит формується ще на етапі розрахунку проєкту, і тоді, як правило, клієнт вже розуміє, потрібне йому розміщення у хмарах або ні. 

Зі свого боку, на цьому етапі ми рекомендуємо, де саме краще розміщувати дані та якому провайдеру надати перевагу.

  • Зважаючи на Ваш досвід роботи, на які критерії надійності Ви рекомендуєте звертати увагу при виборі хмарного провайдера?

При виборі провайдера насамперед рекомендую звертати увагу на дотримання провайдером заходів безпеки, наявність юридичних гарантій безпеки, інструментів захисту даних, відновлення даних. Також велике значення мають відповідність міжнародним стандартам захисту, багаторівневе шифрування та особиста безпека. 

Усі користувачі, які працюють на віддалених серверах, повинні самостійно дотримуватись простих правил безпечної роботи з даними. Це використання складних паролів і зберігання їх у надійному місці, правильна передача паролів у разі потреби та обмеження прав доступів до даних. Важливо, щоб користувачі не переходили за підозрілими посиланнями та не залишали свої особисті дані або дані компанії на невідомих інтернет-ресурсах. Адже, яким би захищеним не був дата-центр та які б механізми захисту не пропонував провайдер, якщо користувачі нехтують правилами безпеки, дані можуть опинитися під ризиком.

  • Яку роль в безпечній та надійній роботі з конфіденційною інформацією відіграє якісна технічна підтримка з боку хмарного провайдера?

Якісна технічна підтримка від хмарного провайдера — одна з головних складових надійної роботи бізнесу. Саме це, серед іншого, ми дуже цінуємо у співпраці з Tucha. По-перше, команда підтримки провайдера Tucha допомагає встановити програмне забезпечення та вебзастосунки для роботи на сервері. По-друге, фахівці технічної служби Tucha допомагають досягати подальшої надійної роботи з даними, надають клієнтам консультації, швидко вирішують питання, для того щоб інформація завжди була під захистом.

Про хмари
  • Якими враженнями від роботи у хмарах діляться з Вами клієнти Fort?

Наразі багато бухгалтерів знаходяться не в Україні, але мають змогу працювати з програмами віддалено. Якщо раніше це було неможливо, то зараз це реальність. І цю можливість надають хмарні рішення, зокрема від компанії Tucha. 

Поділюсь враженням від наших клієнтів, які працюють у ваших хмарах. Їм дуже приємно, коли фахівці Tucha телефонують і запитують, як працюють сервери, чи все зручно при роботі тощо. Клієнти вражені вашою роботою.

  • Які аргументи Ви зазвичай наводите клієнтам на користь розміщення програм і даних у хмарах від Tucha?

Якщо у клієнтів виникає питання, яку б компанію ми порекомендували для розміщення їх програм і даних у хмарах, звісно, ми рекомендуємо Tucha, тому що ви — наші надійні партнери. Також мені дуже подобається ваша технічна підтримка. 

Робота у хмарах для клієнтів Fort.Group — це надійно, зручно, безпечно. Також важливий момент (здебільшого для керівників) полягає в тому, що можна заощадити кошти на фізичних серверах. Тому ми впевнено рекомендуємо вас, якщо потрібне розміщення даних у хмарах.

  • Поділіться порадою з тими, хто ще не використовує хмарні рішення для роботи з програмами обліку:

Взяти «тест-драйв» сервісів і спробувати, скористатись можливістю презентації, а також приділити увагу безпеці своїх даних. І головне — дивитись вперед та йти разом із сучасністю!

З Tucha ми співпрацюємо та товаришуємо вже дуже давно. Тому коли виникає питання, де саме віддалено розміщувати дані клієнтів, ми завжди рекомендуємо Tucha. Я знаю, що завдяки вашій компанії наші клієнти отримують якісні сервіси та технічну підтримку на найвищому рівні


 

Друзі, обов'язково дбайте про захист інформації, використовуйте надійне програмне забезпечення та розміщуйте його у хмарах від Tucha. Більше корисних порад про безпечну роботу з даними є в нашому блозі та на сторінці в Instagram.

Дякуємо Олені за плідну бесіду! Нехай приклад партнерів з Fort.Group стане вагомим аргументом для того, щоб організувати роботу з програмами та даними у хмарах. 

Запрошуємо до перегляду відеоверсії інтерв’ю.

Поділитися:
Статті по темі

Як хмари допомагають у посиленні захисту даних та чому наші партнери рекомендують використовувати їх в роботі своїм клієнтам? Щоб дізнатися відповіді на ці питання, скористалися нагодою поспілкуватися з партнеркою Мариною Бурдановою, керівницею відділу продажів компанії БВК-Софт. З пані Мариною ми активно співпрацюємо вже досить давно, і нещодавнє спілкування присвятили обговоренню теми посилення безпеки даних.

Безпека інформації — важливе питання сьогодення. Як захистити свої дані? Які практики впроваджують в роботу компанії та що рекомендують робити своїм клієнтам? Обговорили актуальну тему з нашим давнім і надійним партнером Сергієм Басовим, технічним директором ТОВ «ТСПС». 

Як посилити безпеку зберігання даних? Питання, що не лише не втрачає актуальність, а набуває все більшого значення: загроз стає більше, а хакери — ще досвідченішими. Проте й інформаційна просвіта серед користувачів зростає, до чого ми також активно долучаємось.

Вибір між віртуальними та фізичними серверами постає чи не перед кожною компанією. На рішення, зазвичай, впливає декілька чинників, серед яких: особистий досвід у минулому; поради колег або знайомих; відгуки користувачів в інтернеті та інше. Як все ж таки зробити розумний вибір? Думками, що сформувалися на основі особистого досвіду та досвіду своїх клієнтів, діляться наші експерти, знані фахівці в ІТ-галузі — Спартак Поліщук, засновник Rubicon, та Роман Герштун, засновник ProCRM.
 

Чим корисні для бізнесу хмари та аутсорсинг? Як правильно обрати підрядника, що впевнено впорається з ІТ-процесами, та хмарного провайдера, якому можна довірити важливі дані? 

Ми розглянули тему хмарних сервісів та аутсорсингу ІТ-задач, а також дізналисящо думають з вищеозначених питань наші партнери, провідні експерти ІТ-галузі

Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись