Техпідтримка 24×7 | +380 44 583-5-583 | support@tucha.ua

Інструкція зі скидання лічильника пробного періоду ліцензій Microsoft Remote Desktop Services

  1. Головна
  2. Блог
  3. Інструкції
  4. Інструкція зі скидання лічильника пробного періоду ліцензій Microsoft Remote Desktop Services
Категорії

Ліцензії Microsoft Remote Desktop Services (RDS) — це спеціальний програмний продукт для підключення до віддаленого робочого столу трьом і більше користувачам. Є різні типи ліцензій термінального доступу, про які ми вже розповідали в окремій статті, а також наводили головні особливості використання.

Нагадаємо, що служби віддаленого робочого столу в Windows Server мають за замовчуванням пробний період 120 діб. Після завершення пробного періоду продукт припиняє свою роботу, а увійти на сервер можна тільки за допомогою аварійної консолі. 

Та є можливість власноруч скинути лічильник пробного періоду. Важливо одразу зазначити, що це не замінює потребу в купівлі та встановленні клієнтських ліцензій для підключення до віддаленого робочого столу. Алгоритм дій описаний для використання лише на тестовому сервері.

Покроковий алгоритм дій

Отже, для того щоб скинути пільговий період ліцензування RDS, виконайте такі дії:

  1. На хості сеансу RDS запустіть Редактор реєстру (regedit) від імені адміністратора.
  2. У редакторі реєстру перейдіть до HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Terminal Server\RCM\GracePeriod.
  3. У цьому розділі реєстру є запис REG_BINARY, назва якого починається з рядка L$RTMTIMEBOMB. (Скоріш за все, це єдиний запис у цьому розділі.) Типові дозволи на цей запис не дозволяють його змінювати або видаляти, тому ці дозволи слід змінити.
  4. Клацніть правою кнопкою миші теку GracePeriod на лівій частині панелі regedit і виберіть пункт Дозволи.
  5. У вікні дозволів, що з'явиться, виберіть Додатково і встановіть власником користувача, під яким працюєте. Натисніть кнопку OK, щоб закрити вікно. В основному вікні дозволів додайте також свого користувача та позначте галочками повний доступ. 
інструкція
  1. Клацніть правою кнопкою миші на запис реєстру L$RTMTIMEBOMB і виберіть Видалити. Натисніть Так, щоб підтвердити видалення.
  2. Вийдіть з редактора реєстру.
  3. Перезавантажте хост-сервер сеансу, щоб зміни в реєстрі набули чинності.

Для того щоб переконатися, що процедура пройшла успішно, можна скористатися допомогою інструменту RD Licensing Diagnoser з меню Tools (Інструменти) у Server Manager. Якщо все виконано як слід, клієнти зможуть підключатися до цього хосту сеансів без відповідних клієнтських ліцензій.

Важливий аспект

Ще раз зосередимо увагу на тому, що процедура зі скидання лічильника пробного періоду RDS не призначена для заміни придбання та встановлення клієнтських ліцензій для підключення до віддаленого робочого столу. Механізм дій можна виконувати лише у тестовому середовищі.

А якщо потрібна допомога у вирішенні інших технічних питань щодо роботи на сервері, пишіть на електронну адресу support@tucha.ua або телефонуйте за номером +380 44 583-5-583.

Поділитися:
Статті по темі

Підключення до віддаленого робочого столу — один з найбільш частих запитів під час організації дистанційної роботи. Покроково та наочно показуємо, як підключитися до віддаленого робочого столу за допомогою RDP-клієнта, що встановлений на всіх операційних системах Windows від версії XP і вище. 

Розповімо вам прохолодну історію про те, як «треті особи» намагалися перешкодити роботі наших клієнтів і як ця проблема була вирішена ...

Одне з найгостріших питань сучасного світу — кібербезпека. Оскільки кожен з нас користується соціальними мережами, електронною поштою, месенджерами та різними 

Ми часто чуємо про те, що необхідно створювати надійні паролі. Проте вигадувати і запам’ятовувати складні комбінації немає ні часу, ні...

Потрібно зробити лише п'ять кроків. Аби заощадити ваш час, ми склали наочну інструкцію, з якою ви точно не заблукаєте серед безлічі функцій та можливостей Apache CloudStack.

Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись