Сергій Оношенко: Не існує задач, які не можна реалізувати

  1. Головна
  2. Блог
  3. Інтерв'ю
  4. Сергій Оношенко: Не існує задач, які не можна реалізувати
Категорії

Друзі, продовжуємо традицію щомісяця спілкуватися з нашими партнерами про бізнес та місце хмарних технологій у ньому. Цього разу історією про кар’єрний шлях та важливі життєві уроки поділився Сергій Оношенко, директор компанії QWERTY Group. Впевнені, досвід та практичні поради Сергія стануть у пригоді багатьом з нас! 

Про себе та компанію:
  • Сергію, розкажіть трішки про себе і свою компанію: як давно Ви відкрили свій бізнес, чим займається компанія, хто Ваші клієнти:
Qwerty

Загалом, у сфері автоматизації бізнесу я працюю близько 10 років. Щодо діяльності безпосередньо компанії QWERTY Group, її ми заснували 4 роки тому. Компанія займається автоматизацією бізнесу на базі програмних продуктів BAS та 1С:Підприємство. Наші клієнти — досить різноманітні організації: від невеликих сільськогосподарських підприємств до великих торговельних компаній. Також серед клієнтів QWERTY Group є багато фінансових організацій і кредитних спілок.

  • Поділіться задачами, які успішно вирішує Ваша компанія, завдяки хмарним технологіям зокрема:

Програмні продукти, які розробляє наша компанія, безпечно розміщуються та працюють у хмарах від Tucha. Завдяки цьому клієнти мають стабільний доступ до програм з будь-яких куточків світу. 

Також хмари ефективно вирішують питання витрат на придбання власних фізичних серверів та утримання у штаті відповідних співробітників, які будуть підтримувати працездатність обладнання. 

А ще хмари допомагають клієнтам не перейматися безпекою зберігання даних. За власним досвідом можемо впевнено стверджувати, що Tucha надає якісні послуги та цілком задовольняє потреби клієнтів.

Програмні продукти, які розробляє наша компанія, безпечно розміщуються та працюють у хмарах від Tucha

Факапи і життєві уроки:
  • Про які важливі речі Ви хотіли б знати на початку ведення свого бізнесу?

Завжди брати передоплату з клієнтів. ;-) 

Якщо говорити безпосередньо про нашу сферу діяльності — програмування, то хотілося б знати більше про особливості роботи тих компаній, які наразі є нашими клієнтами, тобто предметну область. Наприклад, якщо ми розробляємо програмні продукти для кредитних спілок, нам потрібно знати, як нараховуються відсотки, формується звітність тощо. Якщо співпрацюємо з торговельними організаціями, варто розібратися, як налаштовується відповідне обладнання тощо. Тобто перед тим, як розпочати розробку програм для конкретного клієнта, необхідно зануритися в його сферу діяльності. Доопрацьовувати продукти для клієнтів неможливо без цих знань.

Також хотілося б мати розуміння того, що до роботи необхідно братися лише після того, як вдалося заздалегідь розібратися у всіх нюансах того, що слід виконати. У програмуванні зазвичай це має назву «написання технічного завдання». Це рішення дозволяє не допускати щоразу одних і тих же помилок.

Перед тим, як розпочати розробку програм для конкретного клієнта, необхідно зануритися в його сферу діяльності

  • Про які речі Ви з часом перестали турбуватися?

На початку кар’єри зазвичай хвилюєшся через те, що з чимось можеш не впоратися. Зараз же я розумію, що не існує таких задач, які не можна реалізувати. Усе можна виконати. Питання лише в тому, чи буде доцільним таке рішення для клієнта, зокрема у фінансовому аспекті. 

  • Які звички допомагають Вам досягати своїх цілей?

Корисною стала звичка фіксувати все в системі задач та прописувати історію виконаних робіт. Тобто організовувати бізнес-процеси за принципом чіткого формулювання задач та контролю за термінами їх виконання. Такий підхід допомагає уникнути можливих непорозумінь з клієнтами та у разі потреби продемонструвати їм етапи роботи та виконані задачі. 

Щодо особистих якостей, мені допомагає вміння позитивно ставитися до життя. Якщо у мене що-небудь не виходить, я не зупиняюсь на цьому. Взагалі, у нашій професії велику роль відіграють такі риси характеру, як стресостійкість та посидючість. А ще необхідно постійно розвиватися, сміливо йти вперед та нічого не боятися!

  • Головна порада, як реалізувати себе в професії:

Слід займатися тією справою, яка вам подобається. А для того, щоб самореалізуватися, необхідно багато працювати. Тоді з часом і прийде успіх. 

Необхідно постійно розвиватися, сміливо йти вперед та нічого не боятися!

Про хмари:
  • Які міфи про використання хмарних рішень Вам знайомі?

Міфів, пов’язаних із хмарами, я зустрічав не так багато. Серед них, наприклад, міф про те, що хтось сторонній може отримати доступ до конфіденційної інформації. Також існують деякі забобони щодо швидкодії серверів, проте, якщо обрати надійного хмарного провайдера, то все буде чудово.

  • Назвіть причини застосовувати хмари в бізнесі:

Найперше, це заощадження витрат на облаштуванні фізичних серверів в офісах, адже зазвичай якісне обладнання коштує великих грошей. 

По-друге, немає потреби винаймати у штат ІТ-фахівця, який буде обслуговувати фізичне обладнання, за цей аспект відповідає хмарний провайдер.

Ще один не менш важливий чинник — це безпека розміщення даних. Наприклад, у випадку з фізичними серверами досить складно забезпечити потрібний рівень захищеності інформації. Віртуальні машини допоможуть розмістити дані безпечно та надійно.

І, звісно ж, хмари — це дуже зручно. Дані клієнтів доступні їм цілодобово та з будь-яких куточків планети.

  • Поділіться порадою з тими, хто ще не перейшов у хмари:

Щонайменше — треба протестувати роботу у хмарах. Цей крок і допоможе переконатися, наскільки зручною є взаємодія із хмарами!

Щонайменше — треба протестувати роботу у хмарах

Про Tucha і партнерство:
  • Розкажіть, як Ви познайомилися з нами:

​​​Партнерство нам запропонували фахівці відділу продажів Tucha. Ми отримали електронний лист з пропозицією співпраці, ознайомилися з сервісами та рішеннями Tucha і вирішили, що нам це підходить. Потім ми почали пропонувати послуги Tucha нашим клієнтам, у яких були відповідні задачі з розміщення програмних продуктів у хмарах. І надалі продовжуємо це робити. ;-) 

  • Поділіться враженнями від співпраці з Tucha:

Партнерством з Tucha ми задоволені, нам зручно працювати разом. Мені подобається те, що, коли ми передаємо клієнта до рук команди Tucha, ваші фахівці якісно виконують свою роботу та підтримують комунікацію з клієнтом впродовж усього періоду співпраці. Звісно, приємно також отримувати фінансову винагороду у вигляді партнерських відсотків. :-)

Партнерством з Tucha ми задоволені, нам зручно працювати разом


 

Щиро дякуємо Сергію за цікаву бесіду. Бажаємо всій команді QWERTY Group успіхів, задоволених клієнтів та вдалого втілення у життя найсміливіших ідей!

Поділитися:
Статті по темі

Як хмари допомагають у посиленні захисту даних та чому наші партнери рекомендують використовувати їх в роботі своїм клієнтам? Щоб дізнатися відповіді на ці питання, скористалися нагодою поспілкуватися з партнеркою Мариною Бурдановою, керівницею відділу продажів компанії БВК-Софт. З пані Мариною ми активно співпрацюємо вже досить давно, і нещодавнє спілкування присвятили обговоренню теми посилення безпеки даних.

Компанія Smart працює у місті Кам’янець-Подільський та спеціалізу-ється на автоматизації бізнес-процесів, продажі та супроводі систем документообігу та подачі звітності, наданні інших поширених ІТ-послуг. Під час нещодавньої бесіди Юрій Завальський, керівник компанії, розповів про один з найбільш частих запитів від клієнтів — організацію віддаленої роботи, для вирішення якого корисні хмари. Також партнер з власного досвіду розповів про дієві способи залучення клієнтів, роль партнерів у веденні бізнесу та поділився порадою щодо того, як не втрачати натхнення вести діяльність далі.

Під час нещодавнього візиту до Львова ми відвідали нашого давнього та надійного партнера — компанію Auspex і мали нагоду особисто поспілкуватися з її керівником Ігорем Королем. Ігор розповів про істинні цінності та місію своєї компанії, а також про власний шлях у кар’єрі з його помилками та уроками. Крім цього, партнер поділився успішним досвідом використання хмарних рішень і окреслив бізнес-задачі, вирішенню яких щонайкраще сприяють хмари. Вийшло щиро та, як завжди, корисно.

Віталій розповів, коли та як розпочався його кар’єрний шлях, які фатальні помилки траплялися у цей період та які інструменти допомогли подолати їх наслідки та запобігти повторенню у майбутньому. Також наш партнер поділився думкою про незамінну користь хмар для сучасного ведення бізнесу. Особливо цінні поради Віталій надав початківцям в ІТ-галузі, які бажають розвиватися і ставати професіоналами. Словом, вийшло змістовно, рекомендуємо до прочитання.

Інтерв’ю з партнерами — чудова нагода обмінятися корисним досвідом щодо ведення бізнесу. Цього разу ми дистанційно поспілкувалися з Нестором Копитком, співзасновником і директором з маркетингу компанії Zrobleno Solutions. Партнер розповів, про що хотів би знати на початку свого бізнесу, як долає перешкоди зараз та що насправді криється за хмарними міфами.

Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись