Як заблокувати доступ або видалити користувача на віртуальному сервері

  1. Головна
  2. Блог
  3. Інструкції
  4. Як заблокувати доступ або видалити користувача на віртуальному сервері
Категорії

Таке питання час від часу надходить до служби технічної підтримки Tucha від наших клієнтів. Потреба заблокувати доступ конкретному користувачу, що працює на віртуальному сервері на базі операційної системи Windows, або ж видалити його обліковий запис взагалі може виникнути з різних причин. Скажімо, у випадку завершення роботи фахівця над проєктом або звільнення штатного співробітника з компанії. Виконати блокування або видалення можна всього за декілька простих кроків, і в цій інструкції покажемо, як це зробити.

Хто може блокувати та видаляти користувачів на сервері

Передусім зазначимо, що здійснювати блокування або видалення облікових записів користувачів на віртуальному сервері, що працює на базі ОС Windows, може лише користувач з адміністративними правами, за замовчуванням Administrator.

Як заблокувати доступ

Алгоритм дій адміністратора при блокуванні облікових записів користувачів на сервері такий:

1.    Відкриваємо програму Керування комп’ютером

Є декілька способів це зробити, вибирайте найбільш зручний саме для вас:

  • натиснути комбінацію Win + R та в новому вікні, що відкрилося, прописати команду compmgmt.msc і натиснути Enter;
  • натиснути правою кнопкою миші на меню Пуск та вибрати програму Керування комп’ютером;
  • в меню Пуск вибрати розділ Засоби адміністрування Windows → Керування комп’ютером;
  • прописати команду Керування комп’ютером в полі пошуку на панелі завдань. 

Керування комп’ютером

2.    Вибираємо вкладку Local Users and Groups (Користувачі та групи), далі — вкладку Users (Користувачі).

Users

3.    Після того, як на екрані відобразились усі користувачі, що працюють на віртуальному сервері, натискаємо правою кнопкою миші на ім’я облікового запису користувача, для якого потрібно заблокувати доступ, та вибираємо пункт Властивості.

Властивості

4.    У новому вікні, що відкрилося, ставимо позначку ✔ в пункті Account is disabled (Обліковий запис вимкнено) і підтверджуємо дію натисканням кнопки ОК.

Account is disabled

5.    Готово! Доступ до сервера для вибраного користувача вимкнено.

Як видалити обліковий запис

Для видалення користувача на сервері необхідно виконати ті ж самі кроки 1 і 2, які і при блокуванні облікового запису. Тобто відкрити програму Керування комп’ютером та перейти у вкладку Local Users and Groups (Користувачі та групи) → Users (Користувачі). А далі натиснути правою кнопкою миші на ім’я облікового запису користувача, якого потрібно видалити, та вибрати пункт Видалити. Підтверджуємо дію — і обліковий запис видалено.

Важливо! Рекомендуємо бути особливо уважними при видаленні облікового запису користувача на сервері, адже це — незворотний процес. Тобто у разі помилкового видалення користувача відновити або повернути його обліковий запис буде не можливо.

Видалення

Підсумок

Ось таким нехитрим є керування доступами користувачів до віртуального сервера. Сподіваємось, стаття допоможе зробити цей процес ще більш зрозумілим. Більше корисних інструкцій для роботи на сервері — у нашому блозі.

У будь-якому разі ми завжди поруч і готові допомогти у вирішенні технічних питань щодо роботи у хмарах. Звертайтеся за контактним номером телефону +380 44 583-5-583 або пишіть нам на адресу поштової скриньки support@tucha.ua.

Поділитися:
Статті по темі

При роботі користувачів на віртуальних серверах важливим аспектом є правильне завершення робочого сеансу. Від цього значно залежить безпека і цілісність даних, а також продуктивність роботи самого сервера. У статті розглянемо докладніше, що слід зробити перед виходом з сервера, як коректно завершити сеанс та яких ризиків це допоможе уникнути надалі. 

Ділимося корисною інформацією для користувачів віртуальних машин. До служби техпідтримки Tucha досить часто звертаються клієнти з питанням, як налаштувати прокидання портів до сервера...

З листів до служби техпідтримки Tucha народжуються справжні статті. Так, нещодавно до нас звернувся клієнт із запитом роз’яснити, що відбувається при з'єднаннях всередині VPN-тунелю між офісом користувача та середовищем у хмарі, а також при з’єднаннях поза VPN-тунелем. Тож увесь текст, наведений нижче, — це реальний лист, який ми надіслали одному з клієнтів у відповідь на його запитання. Звісно, змінили IP-адреси, аби не деанонімізувати клієнта. Але, так, служба технічної підтримки Tucha справді славиться своїми розгорнутими відповідями та змістовними листами. :-)

Сьогодні продовжимо розвивати тему швидких віртуальних серверів і розглянемо, як організувати поштовик на VPS

Ми вирішили скласти невеликий план тестування послуги TuchaHosting

Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись