Ярослав Присяжнюк: З часом усі прийдуть до хмарних сервісів

  1. Головна
  2. Блог
  3. Інтерв'ю
  4. Ярослав Присяжнюк: З часом усі прийдуть до хмарних сервісів
Категорії

Група компаній «Укрзвіт» працює у сфері інформаційних технологій з 2011-го року. Наш партнер допомагає підприємцям в декілька разів швидше отримувати цифровий підпис і здавати звіти в державні органи за допомогою спеціального програмного забезпечення.

Нещодавно в онлайн-режимі ми поспілкувалися з директором «Укрзвіт» Ярославом Присяжнюком. Під час бесіди дізналися про те, яка історія стала поштовхом до відкриття власної справи, з якими викликами зіштовхнулася група компаній під час карантину і чому хмарні рішення стають просто незамінними. Про складові успіху та заходи для розвитку бізнесу — у нашому інтерв’ю.

Про початок кар’єри

З чого починався Ваш бізнес?

Ярослав Присяжнюк

Жоден бізнес не розпочинається без ідеї! Потрібно витратити багато часу для вивчення та реалізації ідеї з погляду на технічну частину та попит продукту. І ось таку ідею нам підкинув випадок: кілька разів зіткнувшись з контролюючими органами особисто, я побачив величезні черги цих бідолашних людей, які витрачають купу часу для отримання необхідної інформації. А коли сам достукався до потрібного мені фахівця та відчув на собі «рівень» обслуговування, виникла ідея полегшити життя собі та іншим людям якісним сервісом.

Ми з дружиною, як молоді та запальні особистості, одразу прийняли рішення розвивати цю ідею. Провівши аналітику ринку, зрозуміли, що попит дуже великий, і захотілося докласти всіх сил та ресурсів для того, щоб кожен наш клієнт сказав: «Вони прекрасно знають мої потреби, вони чітко бачать, чого я хочу, і тому я віддаю свої гроші саме цій компанії».

Про бізнесовий шлях

Чи завжди помилки — це негативний досвід? Поділіться своїми факапами, які обернулися корисними уроками та допомогли зрости:

Я не люблю слово «факап» і ніколи його не використовую. Все, що відбувається в робочому процесі, — досвід: неоціненний (бо приносить користь, яку неможливо оцінити) і коштовний (бо за нього треба було заплатити).

Я не мислю категоріями кризових моментів. Є виклики, які змушують думати по-новому та розширювати свідомість. Вони надають сил і рухають бізнес уперед. Якщо ти зі своєю командою не намагаєшся вистрибнути з зони комфорту, то реалізувати ідею стає місією, яку не можна виконати.

Не шкодую про помилки, тому що вони зробили команду «Укрзвіт» такою, яка вона є сьогодні, — сильною, впевненою і дружною.

Потрібно з відкритими обіймами зустрічати все, що несеться назустріч, і не боятися. Шлях і досвід кожного — унікальний та різний, бути готовим до всього неможливо!

Що зрештою стало складовими успіху саме для Вашої команди?

Формула успіху досить проста — це люди, з якими я працюю. З деякими працюю вже понад 10 років. Також ми регулярно набираємо нових менеджерів. Я роблю акцент не на досвіді роботи, а на бажанні працювати, тому що без нього досвід роботи нікому не потрібен.

Важливим є талант: завжди зазначаю особливості кожного фахівця та «витягую» талант на поверхню.

І, звичайно, ціль. Немає цілі — немає результату!

Потрібно з відкритими обіймами зустрічати все, що несеться назустріч, і не боятися

Про вплив карантину на роботу

Назвіть проблеми, з якими зіштовхнулася Ваша компанія під час пандемії. Що допомогло їх подолати?

Найбільшою та найважливішою задачею в період пандемії для мене була і лишається безпека наших спеціалістів та клієнтів. Здоров’я моєї команди — це було найбільшою проблемою, тому що все інше вирішити не так проблематично.

Які заходи та форми роботи вживаєте, аби бізнес розвивався в сучасних умовах?

Сьогодні наші основні задачі — автоматизувати бізнес і зробити робочий процес максимально комфортним як для працівників, так і для клієнта. Головним є донести до клієнта те, що електронний документообіг — це економія часу та коштів.

Ми завжди йдемо в ногу з часом та світовими трендами, а наразі такими є саме електронний документообіг та хмарні рішення.

Яку роль у працездатності Вашого бізнесу та бізнесу клієнтів відіграють хмарні рішення?

Хмарні рішення стали справжнім «рятувальним кругом» для багатьох у період офлайн-колапсу. Це стало порятунком для клієнтів, та й для нас також. Завдяки хмарним рішенням ми маємо швидкий доступ до купи інформації та можемо працювати з будь-якої точки планети. Це дуже розширило можливості, а ще — дало змогу розраховувати на швидкість, оперативність та надійність, особливо щодо іноземних клієнтів. Не можу сказати, що таку думку легко донести кінцевому користувачу, але все йде до того, що з часом усі прийдуть до хмарних сервісів!

Завдяки хмарним рішенням ми маємо швидкий доступ до купи інформації та можемо працювати з будь-якої точки планети

Про партнерство

Наскільки важливою є роль партнерства у розвитку бізнесу? Чим керуєтесь при виборі партнерів особисто Ви?

У цьому питанні вже є відповідь: партнерство — це і є розвиток. Це можливість розвивати свій бізнес в точках, недоступних вам особисто, та можливість розширювати сферу впливу.

Партнер повинен бути надійним, а все інше вже можна вирішити разом!

Поділіться власними враженнями від співпраці з Tucha. Чи змінилися вони за час нашого партнерства? 

Tucha — надійний партнер! Ми розпочинаємо активну діяльність, наразі тільки нарощуємо оберти, і разом з таким партнером не страшна жодна криза. Хочу лише побажати собі та іншим партнерам такої взаємодії.
Навіть якщо все інше тягне назад, слід рухатися тільки вперед!

Партнер повинен бути надійним, а все інше вже можна вирішити разом!


 

Дякуємо Ярославу та всій команді групи компаній «Укрзвіт» за плідну співпрацю! Бажаємо здоров'я, натхнення, цікавих проєктів та подальших успіхів у їх реалізації.

А ми вже готуємо нові інтерв’ю для вас, друзі. Не пропустіть оновлення у блозі Tucha!

Поділитися:
Статті по темі

Нещодавно мали нагоду віч-на-віч поспілкуватися з Володимиром Басистим, головним ІТ-фахівцем компанії Sysadmin.ua. Наводимо головне про дієві практики, рекомендації та власний досвід партнера.

Як хмари допомагають у посиленні захисту даних та чому наші партнери рекомендують використовувати їх в роботі своїм клієнтам? Щоб дізнатися відповіді на ці питання, скористалися нагодою поспілкуватися з партнеркою Мариною Бурдановою, керівницею відділу продажів компанії БВК-Софт. З пані Мариною ми активно співпрацюємо вже досить давно, і нещодавнє спілкування присвятили обговоренню теми посилення безпеки даних.

Безпека інформації — важливе питання сьогодення. Як захистити свої дані? Які практики впроваджують в роботу компанії та що рекомендують робити своїм клієнтам? Обговорили актуальну тему з нашим давнім і надійним партнером Сергієм Басовим, технічним директором ТОВ «ТСПС». 

Як посилити безпеку зберігання даних? Питання, що не лише не втрачає актуальність, а набуває все більшого значення: загроз стає більше, а хакери — ще досвідченішими. Проте й інформаційна просвіта серед користувачів зростає, до чого ми також активно долучаємось.

Про виклики та можливості, які приніс 2023 рік, — відверто, практично і виключно на основі власного досвіду партнерів Tucha. А головне — дуже корисно!

Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись