Трансформація українських підприємців. Слово партнерам Tucha

  1. Головна
  2. Блог
  3. Інтерв'ю
  4. Трансформація українських підприємців. Слово партнерам Tucha
Категорії

З початком повномасштабної війни українські компанії щодня доводять, що вони непохитні та безстрашні. Кожен підприємець долає внутрішні та зовнішні перешкоди, а також знаходить рішення зі, здавалося б, безвихідних ситуацій. Саме такими є і наші партнери.

Підбиваючи підсумки 2022-го року, складно говорити про кількісні показники або будувати конкретні плани на майбутнє, оскільки головною цінністю сьогодні є саме життя. Тож ми поставили партнерам кілька запитань про те, як для них змінили світобачення події цього року:

  • Що є рушійною силою для Вас, аби працювати та вести бізнес далі?
  • Яке головне усвідомлення принесла повномасштабна війна?
  • Що побажаєте іншим підприємцям та всім українцям загалом у 2023-му році?
Олексій Башаро
Олексій Башаро, технічний директор Компас ІТЦ

Про рушійну силу.

Для мене головна рушійна сила сьогодні — це прагнення миру в нашій країні! А також бажання бути поруч зі своєю родиною, мати змогу ввечері збиратись після роботи та обговорювати справи.

Про головне усвідомлення.

Головне усвідомлення полягає в тому, що треба постійно «боротись» за свою незалежність! Це може бути виказано сплатою податків, належною якістю сервісу, мовою тощо. Ми достойні жити в гарній і квітучій країні.

Також повномасштабна війна принесла усвідомлення того, що використання хмарних ресурсів має свій сенс. І дуже зручно мати доступ до хмари з будь-якого місця для ведення бізнесу.

Побажання на 2023 рік.

Головне побажання наразі для всіх українців — це ПЕРЕМОГА! Всі її чекають. І вона буде!
Слава Україні! Слава ЗСУ!

Анжела Заіченко
Анжела Заіченко, директорка Абіс+

Про рушійну силу.

Чинником, який наразі допомагає рухатися вперед, є переконання: ми будемо працювати в будь-якій ситуації та надавати допомогу і підтримку нашим клієнтам! І заради наших співробітників!

Про головне усвідомлення.

Гордість за Україну, наш народ та ЗСУ — ось яке усвідомлення прийшло в цьому році! Нас не зламати!

Побажання на 2023 рік.

Бажаю в наступному році нашої якнайшвидшої перемоги, миру та відновлення економіки України.

Віктор Цой
Віктор Цой, директор Sillanium

Про рушійну силу.

Нині рушійною силою є відповідальність за ту команду, котра з нами стільки років. Та азарт, як би це не виглядало дивно. «А чи зможу я, незважаючи ні на що, продовжувати бізнес?». Відбувається така собі гра з реальністю.

Про головне усвідомлення.

Впевнений в головному: треба боротися. Не складати лапки. Поки ти борешся, є шанс вижити і перемогти: обставини, ворога. Змирився — це початок кінця.

Побажання на 2023 рік.

З огляду на наше сьогодення, побажань на наступний рік декілька. 

Перше — це вижити. Психологічно і фізично. Зберегти себе попри все.

Друге. Робити будь-що: бути найманим працівником, вести свій бізнес, волонтерити, працювати на городі, захищати країну. Не так важливо, що саме ви будете робити. Важливо себе максимально зайняти справами в цих умовах.

І третє. Не очікувати. Не очікувати одного прекрасного дня, коли все скінчиться. Просто жити цим конкретним днем, який настав сьогодні зранку.

Ліна Кущ
Ліна Кущ, головна бухгалтерка ЛАН

Про рушійну силу.

Рушійним чинником є просте питання, з якого починається день: «Хто, якщо не ми?».

Про головне усвідомлення.

Гуртом ми — сила, і я пишаюсь, що я — Українка! Це найміцніше усвідомлення, яке принесла повномасштабна війна.

Побажання на 2023 рік.

Моє побажання буде таким: тримаймося, бо ми варті перемоги!

Євген Деркач
Євген Деркач, директор Ciframe

Про рушійну силу.

Нині основною мотивацією в роботі є адаптація до змін. Через ці зміни проходить не тільки наш бізнес, а й усі бізнеси, для яких ми надаємо послуги. Ця адаптація дає відчуття нових можливостей, але не вважаю, що є сенс зараз будувати якісь плани.

Про головне усвідомлення.

Це усвідомлення того, наскільки бізнес недооцінював ризик початку повномасштабної війни.

Побажання на 2023 рік.

Бажаю, щоб в кінці наступного року підприємці мали можливість, сили і натхнення собі щось бажати та планувати на 2024 рік.

Марина Бурданова
Марина Бурданова, керівниця відділу продажів БВК-Софт

Про рушійну силу.

З початком повномасштабного вторгнення ми та наші клієнти опинилися в дуже складних умовах. Тому вирішили якомога швидше зібратися у складі тих, хто залишився в Києві, та налагодити підтримку користувачів, оскільки потрібно було зберегти та підтримати хоча б кістяк співробітників, а також не загубити клієнтів. Було дуже важко, всім. Але в нас вийшло вийти хоча б на 30% того обсягу, що був до війни. Наразі нових клієнтів не з'явилося, але наші постійні клієнти почуваються більш впевнено. Це видно по їх роботі, дехто навіть розширив свій бізнес. Ми всі адаптуємось до реалій сьогодення і це добре.

Про головне усвідомлення.

Повномасштабна війна принесла усвідомлення того, що в жодному разі не можна опускати руки. Людський ресурс необмежений, якщо є підтримка близьких та колег. Важливо радіти сьогодні й зараз простим речам, на які ми навіть не звертали уваги до війни. Наш найбільший скарб — це родина і безкорисна допомога навіть незнайомих нам людей.

Побажання на 2023 рік.

Звісно, що найбільше побажання — це найшвидша перемога України в цій війні. Наша країна дуже багата на ресурси, особливо людські, їх треба зберігати обов'язково. Нас попереду чекає розквіт як в бізнесі, так і в інших сферах життя, я в цьому впевнена. Тому закочуємо рукава та працюємо, бо роботи в нас наступного року буде дуже багато, адже Україна буде відновлюватись шаленими темпами з допомогою партнерів та інших країн зокрема.

 


 

Звісно, у наших партнерів (та й у нас самих) було багато планів на цей рік, якими ми могли б обмінятися у цьому інтерв’ю, якби не війна. Але те, що партнери продовжують працювати, а інтерв'ю — відбулося, вже свідчить про те, що український бізнес продовжує рухатися вперед, адже це єдиний і можливо правильний шлях. Сьогодні підприємці тримають свій фронт — економічний. Тож зараз не час зупинятися: маємо якомога активніше підтримувати ЗСУ, працювати на користь країні та перемозі. І все неодмінно буде Україна!

Дякуємо партнерам за співпрацю та участь у спільних проєктах. Дякуємо захисникам за можливість продовжувати свою справу. Разом до перемоги!

Поділитися:
Статті по темі

Як хмари допомагають у посиленні захисту даних та чому наші партнери рекомендують використовувати їх в роботі своїм клієнтам? Щоб дізнатися відповіді на ці питання, скористалися нагодою поспілкуватися з партнеркою Мариною Бурдановою, керівницею відділу продажів компанії БВК-Софт. З пані Мариною ми активно співпрацюємо вже досить давно, і нещодавнє спілкування присвятили обговоренню теми посилення безпеки даних.

Безпека інформації — важливе питання сьогодення. Як захистити свої дані? Які практики впроваджують в роботу компанії та що рекомендують робити своїм клієнтам? Обговорили актуальну тему з нашим давнім і надійним партнером Сергієм Басовим, технічним директором ТОВ «ТСПС». 

Як посилити безпеку зберігання даних? Питання, що не лише не втрачає актуальність, а набуває все більшого значення: загроз стає більше, а хакери — ще досвідченішими. Проте й інформаційна просвіта серед користувачів зростає, до чого ми також активно долучаємось.

Про виклики та можливості, які приніс 2023 рік, — відверто, практично і виключно на основі власного досвіду партнерів Tucha. А головне — дуже корисно!

Нещодавно ми провели онлайн-зустріч з Аллою Петриченко, засновницею української платформи для створення інтернет-магазинів Shop-Express. В інтерв’ю партнерка розповіла про те, які виклики постали перед її командою впродовж повномасштабної війни, як компанії вдалося обернути їх собі на користь та в чому головні переваги використання хмарних рішень для бізнесу.

Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись