Костянтин Філенко: Використовуйте хмарні рішення — це спростить життя та заощадить час і гроші

  1. Головна
  2. Блог
  3. Інтерв'ю
  4. Костянтин Філенко: Використовуйте хмарні рішення — це спростить життя та заощадить час і гроші
Категорії

Продовжуємо дізнаватися більше про наших партнерів та обмінюватися бізнес-досвідом. Цього разу ми віддалено поспілкувалися з Костянтином Філенком, приватним підприємцем. Партнер розповів, з чого починався його шлях в ІТ-сфері, а також поділився порадами щодо того, яких речей варто уникати, а яким, навпаки, вчитися, щоб стати цінним фахівцем. Про практичне застосування хмар та їх користь для безпечної роботи з програмами і даними — у нашому інтерв'ю.

Про себе та компанію:

Розкажіть трішки про себе і про те, з чого починався Ваш кар'єрний шлях:

Костянтин Філенко

Мені 37 років, близько 20 років пов'язаний зі сферою ІТ-технологій, з невеликими перервами на інші види діяльності. Закінчив Київський політехнічний інститут, спочатку працював у комп'ютерному клубі, згодом — у невеликій місцевій мережевій компанії, підключаючи домашніх користувачів до Інтернету. Далі спробував себе в 3D-моделюванні. Після пішов в ІТ-аутсорсинг, чим до сьогодні й займаюся.

Поділіться задачами Ваших клієнтів, які Ви успішно вирішуєте завдяки хмарним технологіям:

Основними задачами є розміщення у хмарі серверів для віддаленої роботи різного роду бухгалтерських програм типу «клієнт-сервер» (1С:Підприємство, M.E.Doc тощо). Використання поштового і вебсервера. Резервування даних.

Факапи і життєві уроки:

Про які важливі речі Ви хотіли б знати на початку свого кар'єрного шляху?

Найважливіша річ — це не розпилятися на все поспіль, що, як тобі здається, може принести багато грошей. Необхідно зрозуміти, що подобається (це буде те заняття, яким ти готовий займатися безкоштовно), і ставати в ньому професіоналом. Гарні знайомства та фінансова стабільність самі вас знайдуть.

Необхідно зрозуміти, що подобається (це буде те заняття, яким ти готовий займатися безкоштовно), і ставати в ньому професіоналом

Яких помилок Ви припустилися на професійному шляху і що корисного здобули завдяки їм?

Намагаюся не запам'ятовувати помилки, просто роблю висновки та відпускаю ситуацію (принаймні намагаюся). Головне — це важливість вчитися у професіоналів, працювати з професіоналами і ставати профі самому. Інакше втрачається дуже багато дорогоцінного часу. Також чим раніше ви почнете оптимізувати свій час, тим більше задач ви будете робити — так званий тайм-менеджмент в дії.

Про які речі Ви з часом перестали турбуватися?

Це однозначно підняття віддаленого сервера, бекап сервера та інше. З цим ви, Tucha, справляєтеся на відмінно.

Які корисні звички допомагають Вам досягати своїх цілей?

Звички вчасно зберігати дані, робити регулярно бекапи, резервувати порожнє місце, аналізувати логи. А ще — не забувати знаходити час на друзів і рідних вам людей.

Поділіться головною порадою, як реалізувати себе у професії:

Головної поради немає, унікального способу не існує: хтось може робити одні і ті ж дії та досягати абсолютно різного результату. Просто потрібно не боятися себе реалізовувати та постійно працювати над собою.

Потрібно не боятися себе реалізовувати та постійно працювати над собою

Про Tucha, партнерство і хмари:

Розкажіть, як Ви познайомилися з Tucha та які у Вас враження від партнерства:

Познайомився я з вами через знайомого, сарафанне радіо в дії. Враження чудові, нарікань немає.

Поділіться порадою з тими, хто ще не перейшов у хмари:

Раджу всім тим, хто не має достатньої суми на купівлю серверів, облаштування серверної, наймання персоналу з обслуговування, використовувати хмарні рішення — це спростить вам життя та заощадить час і гроші.

З Tucha я познайомився через знайомого, сарафанне радіо в дії. Враження чудові, нарікань немає

 


 

Дякуємо Костянтину за бесіду та активне партнерство. Бажаємо подальших успіхів у всіх справах!

А ми продовжуємо готувати нові інтерв'ю з партнерами Tucha. Слідкуйте за оновленнями у блозі, щоб нічого не пропустити!

Поділитися:
Статті по темі

Нещодавно мали нагоду віч-на-віч поспілкуватися з Володимиром Басистим, головним ІТ-фахівцем компанії Sysadmin.ua. Наводимо головне про дієві практики, рекомендації та власний досвід партнера.

Як хмари допомагають у посиленні захисту даних та чому наші партнери рекомендують використовувати їх в роботі своїм клієнтам? Щоб дізнатися відповіді на ці питання, скористалися нагодою поспілкуватися з партнеркою Мариною Бурдановою, керівницею відділу продажів компанії БВК-Софт. З пані Мариною ми активно співпрацюємо вже досить давно, і нещодавнє спілкування присвятили обговоренню теми посилення безпеки даних.

Безпека інформації — важливе питання сьогодення. Як захистити свої дані? Які практики впроваджують в роботу компанії та що рекомендують робити своїм клієнтам? Обговорили актуальну тему з нашим давнім і надійним партнером Сергієм Басовим, технічним директором ТОВ «ТСПС». 

Як посилити безпеку зберігання даних? Питання, що не лише не втрачає актуальність, а набуває все більшого значення: загроз стає більше, а хакери — ще досвідченішими. Проте й інформаційна просвіта серед користувачів зростає, до чого ми також активно долучаємось.

Про виклики та можливості, які приніс 2023 рік, — відверто, практично і виключно на основі власного досвіду партнерів Tucha. А головне — дуже корисно!

Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись