Дмитро Бузанов: Виконуйте свою роботу якісно!

  1. Головна
  2. Блог
  3. Інтерв'ю
  4. Дмитро Бузанов: Виконуйте свою роботу якісно!
Категорії

Із Дмитром Бузановим ми плідно співпрацюємо вже декілька років. Компанія партнера працює віддалено та надає своїм клієнтам послуги бухгалтерського аутсорсингу, а ми допомагаємо надійно розмістити програми та дані клієнтів партнера у хмарі.

В інтерв'ю Дмитро докладно розповів про те, чим корисні хмарні сервери для роботи та чому він впевнено рекомендує їх своїм клієнтам. А ще — чому з часом перестав турбуватися про контроль роботи співробітників. Одним словом, поспілкувалися з користю.

Про себе та компанію:
Бузанов

Розкажіть трішки про себе та свою компанію: як давно Ви відкрили свій бізнес, хто Ваші клієнти:

Наша компанія займається наданням бухгалтерських послуг з 2008 року. Основні клієнти — це підприємства малого та середнього бізнесу різного профілю діяльності: торгівля, сфера послуг, виробничий напрям, будівництво, туризм. Одним словом, практично немає обмежень щодо видів діяльності. Єдине, що не співпрацюємо з великими компаніями, які не використовують послуги аутсорсингу в принципі.

Як у роботі з клієнтами Ви використовуєте хмари?

Замовники орендують хмарний сервер, на якому встановлюється необхідне для роботи ПЗ. Наприклад, це можуть бути експедиторські програми, «1С:Підприємство», M.E.Doc та інші додатки для роботи офісу, веббраузер тощо.

Розміщення даних клієнтів у хмарі забезпечує оперативний цілодобовий доступ до інформації з будь-якої точки світу та, як наслідок, можливість для співробітників працювати у зручний для них час.

Розміщення даних клієнтів у хмарі забезпечує оперативний цілодобовий доступ до інформації з будь-якої точки світу та, як наслідок, можливість для співробітників працювати у зручний для них час

Факапи та життєві уроки:

Про які важливі речі Ви хотіли б знати на початку свого бізнес-шляху?

Корисними були б знання про можливості інформаційних технологій, а також побудову роботи в колективі в умовах віддаленої роботи.

Дистанційна робота для Вашої команди — звичний формат або до цього підштовхнув карантин?

У віддаленому форматі ми працюємо близько 15 років, тому карантин майже нічого не змінив у цій системі.

Що допомагає впродовж тривалого періоду підтримувати самоорганізацію співробітників та якість роботи команди на високому рівні?

Загалом я починав працювати один, потім поступово додавалися інші люди. Якщо я розумію, що співробітник (скажімо, той же головний бухгалтер) переріс аутсорсинг, то навіщо його тримати? Ми відпускаємо, і я тільки радий за людину, не бачу у цьому великої проблеми. Щодо самоорганізації та самоконтролю, дійсно, не всі можуть самостійно вибудовувати собі віддалений графік роботи. Комусь потрібен офісний режим. Це залежить від людини, тому той, хто не може працювати віддалено, просто йде в офіс. Також пропонуємо роботу тим людям, які раніше працювали віддалено в інших компаніях. Так згодом і сформувалася команда. Я зі свого боку контролюю роботу та виконую глобальні функції головного бухгалтера.

Яких помилок Ви припустилися на професійному шляху та які корисні уроки винесли з них?

Основною помилкою можу назвати небажання делегувати повноваження на початковому етапі роботи. Завдяки цьому я отримав величезний досвід. Коли людина працює головним бухгалтером та є єдиним фахівцем у компанії, вона, власне, і всю роботу виконує сама, і все сама ж і перевіряє. Якщо компанія росте (неважливо, працює вона в офісі або віддалено), то рано чи пізно приходиш до того, що неможливо охопити всі задачі. Потрібно передавати частину комусь іншому. Спочатку я прагнув перевіряти ще раз кожну дію за кожним співробітником, щоб переконатися, що все зроблено правильно. Але чим більшими стають обсяги роботи і кількість співробітників, тим менш реально це все перевіряти ще раз. Тому треба не боятися делегувати повноваження.

Чим більшими стають обсяги роботи і кількість співробітників, тим менш реально це все перевіряти ще раз. Тому треба не боятися делегувати повноваження

Проте для цього потрібні досвідчена команда та довіра, чи не так?

Обов'язково. Є гарний вислів: співробітники не повинні боятися начальника, вони «повинні» боятися його підвести. І в цьому ключі треба будувати роботу.

Відповідно, також перестав перейматися надмірним контролем роботи співробітників.

Які корисні навички допомагають Вам досягати своїх цілей?

Це навички самоорганізації, самоконтролю та розподілу пріоритетів у постановці задач.

Поділіться головною порадою, як реалізувати себе у професії:

Виконуйте свою роботу якісно!

Співробітники не повинні боятися начальника, вони «повинні» боятися його підвести

Про Tucha та партнерство:

Розкажіть, як Ви познайомилися з нами та які у Вас враження від партнерства:

Близько чотирьох років тому у нас був клієнт, який працював на хмарному сервері від Tucha. Ми також почали працювати з вами. Пізніше була нетривала пауза, після якої ми продовжили співпрацю. Загалом я задоволений партнерством! У мене лише позитивні враження, особливо подобається працювати з техпідтримкою. Хоча звертатися доводиться нечасто: все працює як годинник.

У мене лише позитивні враження, особливо подобається працювати з техпідтримкою. Хоча звертатися доводиться нечасто: все працює як годинник

Про хмари:

Назвіть міфи про використання хмарних рішень, які виявились неправдою:

Зараз дедалі більше людей позитивно ставляться до пропозиції перенести дані у хмару. Але ще залишилися і ті, хто вважає, що при цьому є небезпека втратити інформацію, наприклад, через несанкціонований доступ до даних. Таким пропоную перейти у хмару та переконатися у надійності хмар на власному досвіді.

Які головні причини застосовувати хмари у бізнесі?

Коли я працюю із клієнтом, однозначно рекомендую йому хмарні технології. І причини цьому — зручність, економія фінансів, якість послуг.

Колись давно ми працювали так, що базові програми на кшталт «1С:Підприємство» просто передавали один одному через файлообмінник. Зрозуміло, що паралельно працювати при цьому було неможливо. На наступному етапі клієнти встановлювали локальні фізичні сервери в офісі, на яких розміщувалися потрібні програми. Крім того, що залізні сервери треба обслуговувати, також рано чи пізно виникають перебої з електроенергією та інтернетом. Із хмарою такого практично ніколи не буває.

Вважаю, що зараз відбувається третій етап — перехід на хмарні технології. Це дешевше і зручніше.

Поділіться порадою з тими, хто ще не перейшов у хмари:

Переходьте!!!

Коли я працюю з клієнтом, однозначно рекомендую йому хмарні технології


 

Дякуємо Дмитрові за розмову та приємні відгуки! Обіцяємо продовжувати в тому ж дусі та бажаємо команді Дмитра подальших успіхів у роботі.

А ми вже готуємо нові матеріали для блогу. Слідкуйте за оновленнями!

Поділитися:
Статті по темі

Нещодавно мали нагоду віч-на-віч поспілкуватися з Володимиром Басистим, головним ІТ-фахівцем компанії Sysadmin.ua. Наводимо головне про дієві практики, рекомендації та власний досвід партнера.

Як хмари допомагають у посиленні захисту даних та чому наші партнери рекомендують використовувати їх в роботі своїм клієнтам? Щоб дізнатися відповіді на ці питання, скористалися нагодою поспілкуватися з партнеркою Мариною Бурдановою, керівницею відділу продажів компанії БВК-Софт. З пані Мариною ми активно співпрацюємо вже досить давно, і нещодавнє спілкування присвятили обговоренню теми посилення безпеки даних.

Безпека інформації — важливе питання сьогодення. Як захистити свої дані? Які практики впроваджують в роботу компанії та що рекомендують робити своїм клієнтам? Обговорили актуальну тему з нашим давнім і надійним партнером Сергієм Басовим, технічним директором ТОВ «ТСПС». 

Як посилити безпеку зберігання даних? Питання, що не лише не втрачає актуальність, а набуває все більшого значення: загроз стає більше, а хакери — ще досвідченішими. Проте й інформаційна просвіта серед користувачів зростає, до чого ми також активно долучаємось.

Про виклики та можливості, які приніс 2023 рік, — відверто, практично і виключно на основі власного досвіду партнерів Tucha. А головне — дуже корисно!

Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись