Володимир Бадіров: Хмари — влучне рішення для бізнесу будь-якого масштабу

  1. Головна
  2. Блог
  3. Інтерв'ю
  4. Володимир Бадіров: Хмари — влучне рішення для бізнесу будь-якого масштабу
Категорії

Володимир Бадіров — ІТ-фахівець і засновник компанії New Evolution, що спеціалізується на системній інтеграції: розробці проєктів під потреби замовників, впровадженні їх в роботу та подальшому супроводі. 

Як і для всіх українців, початок повномасштабної війни став справжнім викликом і поставив на паузу діяльність бізнесу партнера. Проте компанії New Evolution вдалося продовжити роботу та зберегти клієнтів, і цьому значно посприяв сформований підхід команди до роботи з клієнтами та здатність шукати гнучкі рішення. В інтерв’ю пан Володимир поділився тим, як змінилася його професійна діяльність з початку 2022-го року, як хмари допомагають бізнесу у сучасних умовах та якою в перспективі може бути наша країна після перемоги, на думку партнера. 

Трансформація діяльності в умовах війни

2022 рік став часом початку повномасштабної війни. Через які етапи розвитку за цей період пройшла Ваша компанія?

Володимир Бадіров

2022 рік для всіх українців був дуже не простим. Скажімо так, це був рік певного відсіювання, перевірки витримки. Напевно, найважливіше, що нам дав цей рік, — це віра в себе, у свої можливості та в компанії, з якими ми співпрацюємо, а також в український бізнес і людей. З 24-го лютого 2022-го року ми всі об’єдналися один навколо одного та допомагаємо кожен чим може.

Поділіться головними викликами, які постали перед бізнесом та Вами особисто впродовж 2022-го року? Які з них були найскладнішими?

Війна — це сам собою один великий виклик. Найважливішим на початку повномасштабного вторгнення було втриматись, втримати бізнес, а також підтримати того, кого можеш, і вірити в перемогу.

Чи зупиняли Ви на певний період професійну діяльність? Якщо так, як поверталися до роботи?

Діяльність компанії New Evolution безпосередньо пов’язана з активністю наших клієнтів, тому ми підлаштовувались під їх роботу. У перші місяці, звісно, все зупинилося, роботи не було ніякої, і ми, як і всі, очікували, що буде далі, підтримували один одного морально, наскільки це було можливо. Вірили в те, що скоро все зміниться, і з часом так і сталося: вже у другій половині 2022-го року ми почали більш інтенсивно працювати, допомагати нашим клієнтам і партнерам відновлювати роботу бізнесу. І наразі продовжуємо співпрацювати з усіма.

Що принципово нового з’явилося в роботі компанії, порівнюючи з тим, як це було до повномасштабної війни?

На даний час особливо нового нічого не з’явилося. Навпаки, довелось трішки, так би мовити, «відкотитись» до попередніх років роботи, коли ми займались менш прибутковими, але при цьому більш трудомісткими справами, які займають більше часу. Проте сьогодні в цьому є потреба у наших клієнтів, тому ми повернулись до старого формату. Водночас плануємо повернути і надалі тримати щонайменше той рівень, що був до повномасштабного вторгнення.

Як за останні півтора року змінилися Ваші професійні ролі?

Дещо додалися нові обов’язки через нестачу співробітників: доводиться займатись додатковими процесами, які можуть виконувати й інші колеги, але наразі на це не вистачає вільних рук у команді.

Рухатися далі допомагає віра в перемогу і в краще майбутнє. Ми вже витримали найгірше — початок повномасштабного вторгнення, даємо відсіч росіянам і далі рухаємося в цьому напрямі. Саме надія допомагає не зупинятись і триматись

Про ведення бізнесу сьогодні

Як змінився підхід компанії New Evolution до залучення нових клієнтів?

У питанні здійснення продажів особливо нічого не змінилося. Загальний підхід нашого бізнесу до клієнтів полягає у наданні якісної допомоги, постійному пошуку альтернативних методів у роботі з клієнтами та гнучких рішень, що передусім дозволило нам триматися на плаву у цей непростий час. Також працює сарафанне радіо, і це — найкраща реклама для нас, тож нові клієнти приходять здебільшого за рекомендаціями. 

Компанія New Evolution стала більш гнучкою та ще більш клієнтоорієнтованою, намагаємося підтримувати клієнтів чим можемо

Про користь хмар

•    Як давно Ваша компанія прийшла до використання хмар у роботі?

Загалом компанія New Evolution пережила декілька років певних трансформацій, пов’язаних з організацією віддаленої роботи. А ще — розгалуження та децентралізацію підприємства, що, в свою чергу, потребує або ускладнення локальної ІТ-інфраструктури, або винесення ключових засобів ведення бізнесу у хмари. Зокрема платформи обліку, вебсистеми для роботи бізнесу — все це може легко розміщуватись на віддалених серверах і працювати безперебійно з будь-якої точки світу, що є влучним рішенням для бізнесу будь-якого масштабу. 

Поділіться перевагами залучення віртуальних серверів для розміщення програм і даних бізнесу:

У зв’язку з тим, що в умовах обстрілів або тимчасової окупації територій серверне обладнання чималої кількості компаній знаходилось локально в офісах, фахівці зрозуміли, що простіше, вигідніше і надійніше працювати з програмами та даними у хмарах. Також, якщо дані для роботи розміщуються десь в серверних безпосередньо в офісах, а співробітники знаходяться по домівках, організувати віддалену роботу — задача не з простих. І саме хмари вирішують ці питання.

Тому серед головних причин використовувати хмари — безперебійна робота з програмами та даними, їх додатковий захист і можливість резервного копіювання інформації. А ще завдяки хмарам немає потреби ускладнювати локальну ІТ-інфраструктуру підприємства.

Найбільш популярний запит наразі — це перенесення IT-інфраструктури у хмари, щоб допомогти забезпечити бізнесу безперебійну роботу. Особливо хмарні рішення актуальні в умовах, коли немає світла, інтернету, зв’язку

Про перемогу та майбутнє

Яким наразі є Ваш горизонт планування?

У горизонті планування саме перемога є тією лінією, з якою ми чекаємо певних змін як у веденні бізнесу, так і в економіці країни. Є великі сподівання на те, що після перемоги у нас буде велика перебудова всього. Відбудовувати все в тому стані, в якому було, — сенсу немає, адже вже є більш сучасні технології у підході до ведення бізнесу, наприклад. До того ж очікуємо на залучення іноземних інвестицій та ведення бізнесу не в масштабі безпосередньо України, а в інтеграції з Європою та за участі світової економіки. Сподіваюсь, це зіграє нам на руку і ми отримаємо багато додаткових можливостей, використання яких піде на користь нашій країні та всьому світу.

Яким вбачаєте майбутнє України після перемоги?

Напевно, вбачаю Україну однією з передових держав не лише в галузі IT, а у всіх напрямах діяльності: бізнес, виробництво, підприємництво, соціальна сфера. 

Наразі наша країна є певною заготовкою для дуже швидкого та потужного старту еволюційного розвитку. Ми проходимо етап еволюційного становлення — індустріального, економічного, політичного. І перемога — це наш фінішний прапорець, який надасть пряму дорогу до побудови такої країни надалі.

Сьогодні ми підтримуємо бізнес і багато уваги приділяємо військовій допомозі, але поки не можу розповісти про всі напрями. Самі розумієте

 


 

Досвід наших партнерів з компанії New Evolution підтверджує: хмари є незамінним рішенням для роботи сучасного бізнесу, що допомагає посилити безпеку інформації та забезпечити фахівцям зручний доступ до неї з найвіддаленіших куточків світу. 

Ми щиро дякуємо партнеру за плідну співпрацю та запрошуємо на консультацію всіх, хто також бажає впровадити хмари в роботу свого бізнесу!

Поділитися:
Статті по темі

Нещодавно мали нагоду віч-на-віч поспілкуватися з Володимиром Басистим, головним ІТ-фахівцем компанії Sysadmin.ua. Наводимо головне про дієві практики, рекомендації та власний досвід партнера.

Як хмари допомагають у посиленні захисту даних та чому наші партнери рекомендують використовувати їх в роботі своїм клієнтам? Щоб дізнатися відповіді на ці питання, скористалися нагодою поспілкуватися з партнеркою Мариною Бурдановою, керівницею відділу продажів компанії БВК-Софт. З пані Мариною ми активно співпрацюємо вже досить давно, і нещодавнє спілкування присвятили обговоренню теми посилення безпеки даних.

Безпека інформації — важливе питання сьогодення. Як захистити свої дані? Які практики впроваджують в роботу компанії та що рекомендують робити своїм клієнтам? Обговорили актуальну тему з нашим давнім і надійним партнером Сергієм Басовим, технічним директором ТОВ «ТСПС». 

Як посилити безпеку зберігання даних? Питання, що не лише не втрачає актуальність, а набуває все більшого значення: загроз стає більше, а хакери — ще досвідченішими. Проте й інформаційна просвіта серед користувачів зростає, до чого ми також активно долучаємось.

Про виклики та можливості, які приніс 2023 рік, — відверто, практично і виключно на основі власного досвіду партнерів Tucha. А головне — дуже корисно!

Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись