Марина Бурданова: Спираємось на можливості, які є тут і зараз

  1. Головна
  2. Блог
  3. Інтерв'ю
  4. Марина Бурданова: Спираємось на можливості, які є тут і зараз
Категорії

Сьогодні українському бізнесу доводиться вкрай непросто. Та є чимало компаній, які попри всі виклики продовжують працювати та приносити користь клієнтам, і одна з них — це компанія БВК-Софт, що спеціалізується на автоматизації бізнесу. Для того щоб дізнатися, що допомагає бізнесу продовжувати діяльність в умовах змін і нестабільності, ми поспілкувалися з Мариною Бурдановою, керівницею відділу продажів компанії БВК-Софт. Під час бесіди обговорили питання щодо змін у веденні бізнесу, особистої трансформації та бачення майбутнього України.

Трансформація бізнесу в умовах війни

Пані Марино, розкажіть докладніше про напрям діяльності БВК-Софт:

Марина Бурданова

Наша компанія спеціалізується на комплексному обслуговуванні підприємств, а саме — здійснює підтримку програмної продукції для ведення бухгалтерського та податкового обліку, формування й відправки звітності. Крім підтримки існуючих програмних продуктів, БВК-Софт здійснює розробку індивідуальних конфігурацій під задачі замовників та їх подальший супровід, проводить навчання користувачів. Також ми готові провести інтеграцію систем з іншими програмними продуктами для автоматизації та налаштувати торговельне обладнання для спільної роботи з обліковими системами.

2022 рік став часом початку повномасштабної війни. Через які етапи розвитку за цей період пройшла компанія БВК-Софт?

У цей непростий період основною задачею було принаймні зберегти співробітників та деяку частину клієнтів. Тому на розвитку компанії ми не фокусувалися — не було ресурсів як людських, так і фінансових.

Поділіться головними викликами, які постали перед бізнесом впродовж 2022-го року? Які з них були найскладнішими?

Головним викликом, який постав перед нашою компанією, став від'їзд ключових співробітників за кордон та обвал оборотів майже на 90% від попередніх показників.

Які конкретні кроки для продовження роботи виявилися найбільш дієвими для того, аби бізнес продовжив працювати далі?

Продовжити діяльність у складний час нам допомогло урізання заробітної плати співробітникам на 50% та інші зменшення поточних витрат компанії. Наразі ми намагаємось повернутись до довоєнного часу, але ще не повернулись остаточно за оборотами та рівнем заробітної плати команди.

Що принципово нового з’явилося в роботі компанії, порівнюючи з тим, як це було до повномасштабного вторгнення?

Компанія БВК-Софт є франчайзинговою компанією, тому в питаннях цінової політики ми залежні від головної організації. Були підвищені ціни на продукти та сервіси, зокрема через повернення ПДВ на послуги та продукти в ІТ-сфері, і це дуже вплинуло на кількість наших клієнтів — вона зменшилась за рахунок замовників, які пішли від нас в бік неліцензійного обслуговування (тобто в тінь).

Про особисті зміни

Які особисті навички та якості допомагають Вам не опускати руки?

Рухатися далі допомагає розуміння: на мені — відповідальність за весь бізнес, а саме за людей та клієнтів, тому що я є співвласником компанії і безпосередньо залучена до операційного процесу.

Де зараз Ви берете натхнення, сили та нові ідеї для роботи?

Ось з цим проблема: сил зараз майже немає. Поки що складно уявити, що буде далі і куди рухатись.

Про ведення бізнесу сьогодні

Як змінилися звернення від замовників до Вашої компанії, з якими задачами вони звертаються наразі?

Сьогодні клієнти компанії БВК-Софт користуються лише найбільш необхідними сервісами та послугами, не вкладаючи кошти в розробку програмного забезпечення. Великих проєктів немає — усі намагаються втримати бізнес на плаву.

Як, за Вашими спостереженнями, зараз ідуть справи у партнерів? Яку роль у підтримці Вашої компанії вони відіграють сьогодні?

У всіх партнерів так само зростає вартість послуг через велику інфляцію зокрема, тож усі один одного розуміють. Деякі партнери продовжують підтримувати нас інформаційно.

Про перемогу та майбутнє

Яким вбачаєте майбутнє України після перемоги?

Дуже хочеться вірити, що все буде добре вже найближчим часом. Я розумію, що попереду буде багато інвестицій і різних цікавих міжнародних проєктів з відновлення та розвитку України в різних сферах. Але зараз у найближчій перспективі це не здається можливим. Тому ми спираємося на можливості, які є тут і зараз, щоб ті співробітники, які залишились у нас працювати, змогли підтримати свої родини принаймні на довоєнному рівні. Але, звісно ж, ми також думаємо і про майбутні перспективи.

На сьогодні про планування на термін більший за один місяць не йдеться

 


 

Які б складні етапи не спіткали сучасний український бізнес, вони неодмінно пройдуть, і на зміну їм прийде перемога та відбудова. А поки маємо продовжувати працювати в тилу та підтримувати захисників, аби світлі часи настали якнайшвидше.

Дякуємо пані Марині за бесіду та всій команді БВК-Софт за надійну співпрацю. Бажаємо сил і натхнення, аби втілити у життя найкращі сподівання!

Поділитися:
Статті по темі

Нещодавно мали нагоду віч-на-віч поспілкуватися з Володимиром Басистим, головним ІТ-фахівцем компанії Sysadmin.ua. Наводимо головне про дієві практики, рекомендації та власний досвід партнера.

Як хмари допомагають у посиленні захисту даних та чому наші партнери рекомендують використовувати їх в роботі своїм клієнтам? Щоб дізнатися відповіді на ці питання, скористалися нагодою поспілкуватися з партнеркою Мариною Бурдановою, керівницею відділу продажів компанії БВК-Софт. З пані Мариною ми активно співпрацюємо вже досить давно, і нещодавнє спілкування присвятили обговоренню теми посилення безпеки даних.

Безпека інформації — важливе питання сьогодення. Як захистити свої дані? Які практики впроваджують в роботу компанії та що рекомендують робити своїм клієнтам? Обговорили актуальну тему з нашим давнім і надійним партнером Сергієм Басовим, технічним директором ТОВ «ТСПС». 

Як посилити безпеку зберігання даних? Питання, що не лише не втрачає актуальність, а набуває все більшого значення: загроз стає більше, а хакери — ще досвідченішими. Проте й інформаційна просвіта серед користувачів зростає, до чого ми також активно долучаємось.

Про виклики та можливості, які приніс 2023 рік, — відверто, практично і виключно на основі власного досвіду партнерів Tucha. А головне — дуже корисно!

Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись