Алла Петриченко, Shop-Express: Радимо клієнтам саме хмарні рішення

  1. Головна
  2. Блог
  3. Інтерв'ю
  4. Алла Петриченко, Shop-Express: Радимо клієнтам саме хмарні рішення
Категорії

Нещодавно ми провели онлайн-зустріч з Аллою Петриченко, засновницею української платформи для створення інтернет-магазинів Shop-Express. В інтерв’ю партнерка розповіла про те, які виклики постали перед її командою впродовж повномасштабної війни, як компанії вдалося обернути їх собі на користь та в чому головні переваги використання хмарних рішень для бізнесу.

У блозі наводимо окремі фрагменти бесіди, а з повною версією можна ознайомитись у відеоінтерв’ю, що розміщується наприкінці сторінки. 

Про себе та компанію

Алло, розкажіть трішки про свою компанію: що таке платформа Shop-Express, за яких умов виникла потреба створити такий продукт, хто є користувачами:

Раніше ми були індивідуальною студією, розробляли довго кожен інтернет-магазин. Потім зрозуміли, що треба будувати платформу, і так створилась українська платформа Shop-Express. Вона призначена для легкого та швидкого створення брендових інтернет-магазинів для того, щоб кожен український виробник або продавець міг продавати товари в Інтернеті, будувати власний бренд і масштабуватись. Отже, користувачами є українські виробники та продавці брендів взуття, аксесуарів, дитячих іграшок, жіночого і чоловічого одягу, товарів для агросектору тощо. Також платформа має функціональність, яка потрібна для того, щоб інтернет-магазин був успішним на міжнародному ринку.

Трансформація бізнесу в умовах війни

Поділіться головними викликами, які постали перед бізнесом та Вами особисто впродовж повномасштабної війни? Які з них були найскладнішими?

Алла Петриченко

Викликами стали безпека наших співробітників, необхідність вистояти та розвиватися. І нам вдалося зберегти всю команду — ми не втратили жодного спеціаліста. 

Необхідність масштабуватися в ці буремні часи також стояла, і ми змогли це зробити. Впродовж минулого року ми змогли значно збільшити кількість клієнтів і добудувати нові функції для платформи. 

Також викликом було підтримати наших партнерів і збільшити їх кількість, для того щоб єднатися і разом надавати більш якісний кінцевий продукт клієнтам. Тому в період минулого року і впродовж поточного ми змогли разом з партнерами запустити декілька важливих соціально-економічних програм для розвитку електронної торгівлі для українських підприємств. Це також був виклик: як почути один одного, як об’єднатись, як знайти спільні зусилля, не впасти духом і такі програми запустити з користю для клієнтів.

Поділіться порадою з українськими підприємцями щодо того, як не втрачати сил і натхнення вести бізнес далі:

Вірити в перемогу і пришвидшувати її. Кожного дня ми виробляємо товари, будуємо, відкриваємо магазини, продаємо, навчаємо, донатимо, і робимо все це для того, щоб перемогти. Тож продовжуємо робити те, що найкраще виходить, і посилювати свої позиції в ніші, в якій працюємо. 

Також рекомендую шукати способи, як оптимізуватись, щоб не робити власноруч постійно одну й ту саму роботу, а вибирати спеціальні інструменти, і таким чином заощаджувати час. 

Рекомендація для підприємців така: посилювати експертизу, продовжувати роботу і шукати способи оптимізуватись

Про ведення бізнесу сьогодні

Як змінився підхід компанії Shop-Express до залучення нових клієнтів?

Підхід до здійснення продажів певно змінився. До повномасштабного вторгнення платформа була розрахована на споживачів більш кастомно, але саме за останні півтора року ми зробили підхід до кожного клієнта ще більш особистим. Тож персоналізований підхід, розбудова брендового інтернет-магазину кожного підприємця, який працює на базі платформи, — це те, що змінилось.

Яку роль у підтримці бізнесу сьогодні відіграють партнери? Чи змінилося значення партнерства впродовж останніх кількох років?

Роль партнерства точно зросла. Ми зрозуміли на прикладі наших клієнтів, що діяльність інтернет-магазинів нерозривно пов’язана з діяльністю партнерів, які надають сервіси та постійно їх підтримують. Наприклад, це хмарні сервіси, системи інтернет-еквайрингу, логістичні сервіси та інші. 

Підтримка серед партнерів один одного має величезне значення

Про користь хмар для бізнесу

Окресліть значення та роль хмарного хостингу в роботі інтернет-магазинів:

Основними перевагами хмарних сервісів є висока доступність на рівні 99,9%. Це гарантія того, що сайт буде працювати і не буде «падіння», як у разі роботи на локальному фізичному сервері. Хмара суттєво нівелює цей ризик. 
Також перевагою хмар є те, що ресурси сервера можна легко масштабувати. Наприклад, у магазинів, які мають піки продажів перед святами або в період маркетингових активностей, значно та стрімко зростає кількість відвідувачів, і витримати пікову кількість замовлень — це також виклик, з яким справляється саме хмара. 

Наскільки часто Ви рекомендуєте хмари клієнтам, які звертаються до Вас за порадою щодо вибору хостингу для програм і даних?

Великі бренди, наші клієнти, часто запитують про те, де їм розмістити, наприклад, бухгалтерію — у хмарі або на локальному фізичному сервері? Вони розуміють, що в них досить великі потреби і часто доводиться користуватись бухгалтерією. Ми, звичайно, радимо саме хмарне рішення. Або ж віддалений офіс — це також сучасність, і радимо виробникам, продавцям розміщувати свої офіси віддалено у хмарах. 

Хмарні ресурси можна легко масштабувати, завдяки чому інтернет-магазин відпрацює навіть під час пікових напливів відвідувачів

Про перемогу та бачення майбутнього

Що від початку повномасштабного вторгнення змінилося у стратегії ведення бізнесу та який горизонт планування Ви маєте наразі? 

Останні півтора року принесли нам розуміння того, що платформу не можна зупиняти в розвитку. З’явилися нові групи підприємців, які потребують продукту. Це внутрішньо переміщені особи, люди, які втратили роботу або змінюють спеціальність, проходять навчання та хотіли б стати підприємцями. 

Також новою і дуже важливою місією є підтримка та розвиток ветеранських бізнесів. Представники цього напряму бізнесу не хочуть щось довго розробляти, отримувати результат через декілька місяців, потім доплачувати розробникам за допрацювання. І це великий виклик.

Розкажіть про те, як компанія Shop-Express допомагає підтримувати економіку України в умовах повномасштабної війни:

Підтримуємо економіку доступними інтернет-магазинами за невеликою вартістю. Наша роль — надавати та підтримувати інтернет-магазини, а виробники та продавці будуть легко збільшувати продажі, масштабуватись, сплачувати податки і таким чином розвивати економіку України.

Після перемоги Україна точно буде вільною країною з європейськими цінностями. Це буде економічно розвинена країна, яка не боїться бути новатором на ринку. Країна з великою кількістю стартапів, які відомі у всьому світі. Для цього працюємо разом!

 


 

Дякуємо Аллі та команді Shop-Express за інтерв’ю та співпрацю. Бажаємо втілення у життя задуманих планів та подальшого розвитку компанії.

Друзі, а якщо ви в пошуках надійного хостингу для вебсайтів, програм і даних для роботи всього офісу або окремих відділів, як-то бухгалтерії, будемо раді вирішити вашу задачу. Залишайте запит на безкоштовну консультацію просто зараз.

Працюймо разом далі та докладаймося до наближення перемоги!

Поділитися:
Статті по темі

Нещодавно мали нагоду віч-на-віч поспілкуватися з Володимиром Басистим, головним ІТ-фахівцем компанії Sysadmin.ua. Наводимо головне про дієві практики, рекомендації та власний досвід партнера.

Як хмари допомагають у посиленні захисту даних та чому наші партнери рекомендують використовувати їх в роботі своїм клієнтам? Щоб дізнатися відповіді на ці питання, скористалися нагодою поспілкуватися з партнеркою Мариною Бурдановою, керівницею відділу продажів компанії БВК-Софт. З пані Мариною ми активно співпрацюємо вже досить давно, і нещодавнє спілкування присвятили обговоренню теми посилення безпеки даних.

Безпека інформації — важливе питання сьогодення. Як захистити свої дані? Які практики впроваджують в роботу компанії та що рекомендують робити своїм клієнтам? Обговорили актуальну тему з нашим давнім і надійним партнером Сергієм Басовим, технічним директором ТОВ «ТСПС». 

Як посилити безпеку зберігання даних? Питання, що не лише не втрачає актуальність, а набуває все більшого значення: загроз стає більше, а хакери — ще досвідченішими. Проте й інформаційна просвіта серед користувачів зростає, до чого ми також активно долучаємось.

Про виклики та можливості, які приніс 2023 рік, — відверто, практично і виключно на основі власного досвіду партнерів Tucha. А головне — дуже корисно!

Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись