Техпідтримка 24×7 | +380 44 583-5-583 | support@tucha.ua

Рекомендую саме хмарні сервіси як спосіб зберігання інформації. Досвід Олени Чухрій, Астер-Консалтинг

  1. Головна
  2. Блог
  3. Інтерв'ю
  4. Рекомендую саме хмарні сервіси як спосіб зберігання інформації. Досвід Олени Чухрій, Астер-Консалтинг
Категорії

Нещодавно мали нагоду поспілкуватися з Оленою Чухрій, керівницею відділу продажів компанії Астер-Консалтинг, що спеціалізується на автоматизації бухгалтерського та управлінського обліків на підприємствах України за допомогою програм лінійки BAS. Обговорили тему безпеки даних: в інтерв'ю партнерка розповіла про важливість хмар для посилення захисту інформації, їх переваги у зручності та досвід використання хмарних технологій серед своїх клієнтів.

Короткий бліц
  • Компанія Астер-Консалтинг надає повний комплекс послуг: впровадження, супровід, доопрацювання, навчання у програмах BAS, а також здійснює різноманітні синхронізації з програмами обліку BAS. Має власне готове рішення для швейного бізнесу — програмний модуль «Швейка 8». Компанія є членом Спілки Автоматизаторів Бізнесу.
  • 3 Tucha є партнерами 2 роки.
  • Для клієнтів Астер-Консалтинг хмари — це можливість безпечно зберігати дані та мати доступ до сервера 24×7.
Про вибір хостингу для програмних продуктів і безпеку даних

Безпека та захищеність програм і даних при розміщенні на віддалених серверах: як часто клієнти Астер-Консалтинг звертають увагу на ці показники?

 

Останнім часом наші клієнти більше стали цікавитися безпекою своїх даних, зокрема при розміщенні програм на віддалених серверах. Часто ми чуємо такі питання: 

  • Чи може хтось зламати орендований сервер та отримати доступ до облікових даних програми?
  • Де будуть зберігатися архіви даних? Чи безпечно їх зберігати на тому ж сервері хостера, де розміщується сама програма? 
  • Чи робить провайдер бекапи даних?
Олени Чухрій, Астер-Консалтинг

Я особисто рекомендую клієнту зберігати архіви баз не тільки на орендованому сервері, а й десь в іншому місці. Бо якщо клієнт втрачає ліцензійну програму на сервері, то ми завжди відновимо її для нього, але архівів його даних у нас нема. Збереження архівів — це зона відповідальності замовника. Тому я рекомендую одразу обговорити з нашим партнером-хостером питання автоматичного створення архівів баз даних та їх зберігання. 

Також, наприклад, нещодавно один з клієнтів, якому ми виконували інтеграції BAS, спитав, чи безпечно зберігати базу даних у хмарах і чи ніхто не продасть або не викраде цю інформацію. Зі свого боку ми звертаємо увагу на те, що наші партнери, на серверах яких розміщуємо дані, — перевірені часом, мають багаторічний досвід роботи, а співпраця побудована на основі офіційного договору. Крім цього, додатково зазначаємо, що ми не маємо доступу до сервера клієнта, а увійти туди можемо лише за його запитом і дозволом. 

Як Ви пояснюєте клієнтам важливість захисту даних при роботі з програмним забезпеченням?

Зазвичай рекомендую клієнтам одразу звертатися до хостерів-професіоналів, які знаються на питаннях посилення захисту даних і беруть ці задачі на себе.

Що зазвичай вибирають клієнти Астер-Консалтинг — локальні фізичні сервери або віддалені хмарні сервери?

З мого досвіду, близько 80-90% наших клієнтів впродовж останніх років вибирають саме хмарні сервери. І наша компанія також використовує їх у роботі.

Я часто говорю клієнтам про те, що локальні фізичні сервери в офісі зараз майже ніхто не використовує, адже всі хочуть безпечного зберігання даних та професійне технічне обслуговування 24×7.

За Вашим досвідом, якою є роль хмар у посиленні захисту інформації?

Мені на думку спав такий приклад. Зберігати дані на локальному фізичному сервері, який стоїть десь під столом в офісі, досить небезпечно в наші часи. Можуть статися різні форс-мажори: ракетні обстріли, відключення електроенергії, затоплення тощо. Тому вибір на користь оренди віддаленого сервера у професіоналів — це правильне та очевидне рішення. 

В яких галузях зазвичай працюють клієнти, які розміщують програмні продукти BAS у хмарах?

Клієнти Астер-Консалтинг, які розміщують програми BAS у хмарах, — це здебільшого різні торгівельні та виробничі компанії, а також власники інтернет-магазинів.

За якими критеріями вибирають хмарного провайдера клієнти та на які показники рекомендуєте звертати увагу особисто Ви?

Зазвичай клієнти звертають увагу насамперед на вартість послуг і швидкість реагування технічної підтримки. Ще один з важливих критеріїв — це надійність і безпечне розміщення даних.

Зі свого боку я рекомендую звертати увагу на досвід роботи хмарного провайдера на ринку, а також на професійні поради від інших спеціалістів.

Яку роль в безпечній роботі з даними відіграє якісна технічна підтримка з боку хмарного провайдера?

Якісна підтримка має дуже велике значення для наших клієнтів! Своїх партнерів ми обираємо саме за цим критерієм. Зазвичай клієнти Астер-Консалтинг задоволені роботою наших партнерів-хостерів.

У нас був негативний досвід з одним з хостерів, коли клієнту не приділяли достатньо уваги з технічних питань. На щастя, проблему було вирішено, а клієнт перейшов до іншого провайдера.

Про роботу у хмарах

Як давно Ви рекомендуєте хмари від Tucha своїм клієнтам?

Наша компанія співпрацює з Tucha вже майже 2 роки. Обрали вас за надійність, досвід та професіоналізм.

Які аргументи Ви зазвичай наводите клієнтам на користь розміщення програм і даних у хмарах від Tucha? 

Зазвичай основний аргумент, який я наводжу клієнтам на користь хмар, — це можливість мати швидкий доступ до сервера з будь-якої точки світу, де є інтернет. Також завдяки хмарам немає потреби утримувати в штаті системного адміністратора, постійно контролювати роботу сервера в офісі, купувати генератори для безперебійної роботи тощо.

А загалом, рекомендую звертатися до спеціалістів Tucha, щоб отримати всю вичерпну інформацію щодо хмарних сервісів і технічної підтримки.

Які відгуки Ви отримуєте від клієнтів щодо роботи у хмарах?

Усі наші клієнти задоволені таким видом зберігання даних. Це безпечно, швидко, надійно, а також є технічна підтримка 24×7.

Рекомендую саме хмарні сервіси як спосіб зберігання інформації. Це сучасне рішення, яке на часі в Україні

 


 

Дякуємо Олені за бесіду та всій компанії Астер-Консалтинг за співпрацю!

Друзі, нехай досвід наших партнерів допоможе прийняти рішення на користь хмарних технологій, щоб посилити захист даних та отримати нові можливості для розвитку бізнесу! Дізнавайтеся більше про переваги хмарних рішень на сторінці Tucha в Instagram. А для персональної консультації залишайте запит, і ми підберемо для вас найкраще рішення.

Поділитися:
Статті по темі

Які виклики сьогодні є найактуальнішими в питаннях захисту інформації? Як користувачі впливають на безпеку даних та яких помилок слід уникати, щоб запобігти їх витоку? Як хмари сприяють посиленню захисту програм і даних бізнесу? Реальними прикладами та конкретними рекомендаціями поділився Олександр Дєньгін, досвідчений ІТ-фахівець. Запрошуємо до прочитання, щоб дізнатися цінну інформацію та поради від нашого давнього партнера.

Безпека при роботі з даними — сьогодні це і ціль, і інструмент для надійної роботи кожного бізнесу. Дмитро Сандула, який спеціалізується на системному адмініструванні, поділився своїм досвідом захисту даних та розповів про ключові кроки й інструменти, що допомагають йому у вирішенні цієї задачі. А саме, партнер наголосив на важливості створення надійних паролів, використання двофакторної автентифікації, шифрування даних та навчання співробітників заходів безпеки. Запрошуємо до прочитання, щоб дізнатися більше про захист ваших даних.

Разом з партнерами ми продовжуємо обговорювати важливу тему для кожного бізнесу — безпеку при роботі у хмарах. Під час зустрічі з нашою надійною партнеркою Оленою Шаталіною розглянули питання щодо захищеності даних, які турбують клієнтів групи компаній Fort.Group і те, як у вирішенні цих питань допомагають хмари. Повна версія відеоінтерв’ю є на YouTube-каналі, а тут наводимо головну інформацію з нашої бесіди з керівницею відділу продажів Fort.Group.

Як захистити дані бізнесу від атак, несанкціонованих доступів, випадкового видалення та інших ризиків? Наша рекомендація — працювати у хмарах від Tucha та дослухатися до порад технічних експертів. Партнер компанії Tucha, системний адміністратор Сергій Бархударьянц, поділився власним підходом до посилення безпеки даних своїх клієнтів і розповів

Нещодавно мали нагоду віч-на-віч поспілкуватися з Володимиром Басистим, головним ІТ-фахівцем компанії Sysadmin.ua. Наводимо головне про дієві практики, рекомендації та власний досвід партнера.

Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись