Хмара у великому бізнесі: економія та інвестиції в світле майбутнє

  1. Головна
  2. Блог
  3. Хмари для бізнесу
  4. Хмара у великому бізнесі: економія та інвестиції в світле майбутнє
Категорії

Великий бізнес — поняття, яке описує ряд найвідоміших компаній. До них відносяться і міжнародний гігант громадського харчування «McDonald's Corporation», і продавець одягу «Inditex», і автомобільний концерн «Daimler AG». До даної групи можна також додати українські корпорації. Але ось що відрізняє їх від зарубіжних? — Правильно, швидкість впровадження сучасних технологій в робочий процес, яка на порядок нижче, ніж у конкурентів з-за кордону. Тому сьогодні наша тема буде присвячена саме іноземним компаніям. І нехай сфери діяльності вищезазначених підприємств абсолютно різні, їх об'єднує саме потреба в розвитку хмарних технологій.

 

Так-так, саме хмарних! Той же термінал оплати замовлення їжі або одягу вимагає постійного оновлення цін, стягування грошей з карти покупця, а також автоматичного створення звітності про залишки. Весь процес організований за допомогою хмарних рішень, коли величезні за своїми масштабами сервера обробляють тисячі запитів в секунду. І це ми ще не говоримо про побудову самих терміналів, принципі їх роботи та інших аспектах. Великий бізнес залежимо від хмар.

 

Безліч підприємств інвестує чималі суми грошей в розвиток cloud technologies. Розумні люди розуміють, що подібні капіталовкладення допоможуть посилити позиції компаній на ринку, поліпшити їх роботу і навіть заощадити. Саме тому ми хочемо розповісти про найцікавіші проекти в сфері хмарних обчислень за останні два роки.

Роботи та хмарні сервіси

Роботы и облачные сервисы

«Fanuc» — найбільший в світі виробник роботів. Нещодавно представники компанії заявили про плани по підключенню 400 тисяч машин до хмари. Основною метою такої затії є збір інформації про функціонування роботів, а також підвищення їх продуктивності.

 

«Fanuc», «Cisco» і «General Motors» ще в 2014-му році запустили систему для аналізу обладнання та отримання інформації про його стан. Роботи першої з вищезгаданих компаній були обладнані спеціальними сенсорами, призначеними для збору даних про циклах, температурі, точності роботи і т.д. Всі дані надходили в хмару, а потім вивчалися для визначення рівня зносу основних деталей і передбачення дати їх заміни. Хмара 12 місяців допомагало персоналу «Fanuc» відстежувати потрібний період для ТО, що сприяло запобіганню простою техніки. Всі роботи «General Motors» працювали ідеально і на повну потужність, але найбільше вражають зекономлені $ 40 млн.

 

Не варто на місці і «АВВ», яка почала пропонувати своїм клієнтам пакет програмного забезпечення для моніторингу стану промислових роботів. Також ведуться роботи по створенню хмарної зарядної платформи. Вона зможе розпізнавати користувачів, приймати платежі, а також проводити якийсь моніторинг дій.

 

Якщо коротко, cloud technologies допомагають власникам роботів економити значні суми. А це є одним з опорних стовпів хмар. Адже без акценту на гроші було б складно домогтися розвитку даної технології.

Сучасний транспорт — в хмару

Современный транспорт — в облако

Літаки навіть невеликої авіакомпанії виконують близько 600 рейсів на місяць, а це близько 165 тисяч льотних годин на рік. Досить велике число, за яким слід гостра потреба в перевірці всіх вузлів кожного з бортів. Адже навіть думки про поломку літака неприпустимі!

 

Щоб уникнути неприємностей, підприємство «Rolls-Royce» інтегрувала хмарні технології «Microsoft» в свою «Service Solutions». Програма призначена для збору і аналізу великих обсягів даних (надходять на протязі польоту з тисяч датчиків). Це надає помітну допомогу в догляді за літаками, а також дозволяє економити паливо.

 

Вже згадана хмарна технологія дійсно унікальна: вона знімає значення 4600 параметрів і відправляє їх в хмару, там інформація піддається аналізу і перенаправляється одержувачу. Їм виступає механік, який тепер знає про всі поломки потрібного борту ще до його посадки. Все це допоможе не тільки в ремонті, а й знижують кількість затримок в аеропортах.

 

В автомобілебудуванні все інакше. Раніше навіть наявність ESP (електронної системи стабілізації) вважалося розкішшю, а кількість смертей на дорогах невблаганно росло. Але ось останнім часом безпеку таки вийшла на перше місце. І нехай в результаті ДТП щорічно гине близько 1,25 млн осіб, але гіганти автоіндустрії (а також розробники програмного забезпечення) намагаються зменшити цей показник.

 

У 2015-му році компанія «Ericsson» представила «Connected Vehicle Cloud» - частина автоматизованої системи для обміну даними про актуальну дорожньої ситуації між підключеними до неї транспортними засобами. «Connected Traffic Cloud» - ще одна розробка шведів, яка дозволяє демонструвати інформацію про шляхи на екран бортового комп'ютера. Виробник заявляє, що за допомогою даної технології можна дізнатися достовірну інформацію про дорожнє полотно, знаках і ДТП.

 

Подібні продукти розробляють і в «Volvo». Одна з їх систем функціонує на основі хмари і повинна попереджати про слизьких ділянках дороги. ПО аналізує дані від автомобілів «Volvo» (збираються в БД «Volvo Cars»), а потім відправляє попередження іншим транспортним засобам від шведського автогіганта. Також інформація надходить на розгляд в дорожні служби. Це допомагає доповнити дані, що надаються станціями контролю стану дорожньої інфраструктури. «Volvo» намагається зробити їзду в зимовий час безпечної, а хмарні технології істотно спрощують весь процес.

На закінчення

Великий бізнес вимагає інновацій, а вони - способів реалізації. І тут на горизонті з'являються хмарні технології. Великі компанії вважають за краще використовувати їх в своїх розробках, адже гнучкість в налаштуванні, простота і дешевизна - головні атрибути хмари. Будь то система моніторингу якості дорожнього покриття або ПО для контролю роботи роботів, хмари незамінні!

 

Ми в Tucha вже накопичили чималий досвід вирішення завдань для крупного бізнесу, як в Україні, так і за її межами. Будемо раді вирішити найкращим чином і ваші. Звертайтеся за додатковою інформацією та грамотної консультацією, ми завжди на зв'язку!

Поділитися:
Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись