А ви вмієте зберігати Secret? Шифрування даних на диску і сервері

  1. Головна
  2. Блог
  3. Техпідтримка
  4. А ви вмієте зберігати Secret? Шифрування даних на диску і сервері
Категорії

Хмарні технології дозволяють надійно приховати критично важливі дані на віддалених серверах і захистити їх регулярним резервним копіюванням. А для того, щоб ще більше убезпечити доступ до цих даних, варто потурбуватися про шифрування каналів та даних. Сьогодні ми хочемо розповісти вам про програму Secret Disk — одне з рішень, яке дозволяє забезпечити шифрування даних: що являє собою програма, за яким принципом працює і, головне, яку користь принесе вашому бізнесу.

Що це і як працює?

Secret Disk — це програмне забезпечення для Windows, яке шифрує будь-які дані на комп'ютері, сервері або знімному диску.

Як це працює? Все дуже просто. Вам віддають дистрибутив продукту і детальну інструкцію зі встановлення, консультують. Також ви отримуєте токен (ключ) з USB-роз'ємом або на смарткарті, в ньому розміщена ліцензія на використання продукту. Щоб після шифрування перейти до захищеного диска, вам потрібно буде скористатися токеном (вставити його в USB-порт) та ввести пароль (пін-код) — тобто пройти одразу два етапи аутентифікації. Без токена зловмисник навіть не дізнається, що на диску є зашифровані дані, сам факт цього теж шифрується. І навіть заволодівши токеном, але не знаючи пароля, при поточній потужності серверів процес розшифровки (у випадку з Secret Disk єдиний варіант — навмання підібрати потрібну комбінацію) затягнеться на багато років.

Secret Disk у хмарі

Почнемо з вигаданого, але водночас дуже життєвого прикладу. Уявіть, що один хитрий житель села Вілларібо взяв і розкрив агентам з села Віллабаджо (за щедру винагороду, зрозуміло) секретний рецепт миючого диво-засоба. Як результат — плодами багаторічної праці вчених Вілларібского мийно-миючого університету тепер активно користуються конкуренти, і не просто користуються, а щосили продають його під власною етикеткою. Несправедливо.

Ви і самі, напевно, знаєте, що важливою інформацією легко можуть «не за призначенням» скористатися люди, які отримали доступ до неї цілком легально, наприклад, разом з доступом до свого робочої середовища на корпоративному сервері. На цей випадок і передбачено таке рішення — Secret Disk Server NG. Видайте токени до всього масиву даних тільки довіреним співробітникам, іншим персонально задайте той рівень доступу, який відповідає їх посадовим обов'язкам, це допоможе менше турбуватися про те, що в колективі заведеться слабка ланка.

Кейси

Нижче для прикладу розглянемо кілька кейсів з успішного застосування Secret Disk в реальному житті.

  • Зберігання даних на ноутбуці. Ноутбук — відмінне рішення для тих, кому потрібна потужність та мобільність одночасно. Так, воістину геніальний винахід людства. Єдиний недолік переносних комп'ютерів — вони часто губляться або крадуться. Звичайно, саму машину теж шкода, але пережити її втрату якось можна, а ось втрата критично важливої ​​інформації часом може обійтися компанії в астрономічні суми. Вихід — шифрувати всі важливі дані за допомогою Secret Disk, і навіть якщо ви втратите ноутбук безповоротно, про те, що ваші напрацювання потраплять в чужі руки, можете не хвилюватися.
  • Передача комп'ютера на сервісне обслуговування. Аналогічна з попередньої ситуація. На жаль, будь-яка техніка не вічна і час від часу потребує ремонту або апгрейду. Як виходили з цієї ситуації раніше — забирали все важливі дані на інші комп'ютери або навіть знімали жорсткий диск. Тепер досить зашифрувати дані — і жодні цікаві очі до них не доберуться та навіть не запідозрять про їх можливе існування.
  • Шифрування баз даних (1С, Outlook тощо). Говорячи про розмежування доступу до інформації на сервері, окремо варто згадати і бази даних. Secret Disk шифрує їх в реальному часі. При зверненні до даних через зовнішню програму, наприклад, клієнта 1С, програма видає тільки готові результати, а не всю базу. Тобто непрохані гості, бажаючи поцікавитися, отримають просто чистий розділ. Оскільки база даних спілкується тільки з додатком Secret Disk, а не зберігається в явному вигляді, вона при цьому захищена ще й від шкідливого коду.

Наступний плюс в механізмі захисту від інсайда — не в міру цікавих сисадмінів і бухгалтерів, які могли б після зміни роботи шантажувати керівника компанії доступними їм секретами.

Ось, власне, і все. Технічні подробиці про Secret Disk ви можете дізнатися на сайті розробника. Скільки коштує та як купити, запитуйте у нас. І, як завжди, звертайтеся до нас з питань безпечного хмарного зберігання даних та інших навколохмарних рішень 24×7.

Поділитися:
Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись