Як організувати хостинг сайтів у хмарі. Гайд користувача

  1. Головна
  2. Блог
  3. Хмарні сервіси
  4. Як організувати хостинг сайтів у хмарі. Гайд користувача
Категорії

Поки що не придумали нічого більш надійного для роботи сайтів, ніж розміщення їх у хмарах. Та як організувати хмарний хостинг і що для цього потрібно? З чого почати та на які важливі аспекти звернути увагу? Ми регулярно отримуємо такі запити від клієнтів і допомагаємо швидше зорієнтуватися у вирішенні цієї задачі за допомогою розгорнутих матеріалів у блозі Tucha. А наразі зібрали всі корисні статті в одній, аби під рукою завжди був покроковий гайд. Користуйтеся!

Чому найкраще розміщувати вебпроєкти у хмарі
Вебпроєкти у хмарі

Головне, що потребує сайт, коли йдеться про вибір хостингу, — це безпечне розміщення даних та стабільність роботи. Саме цим вимогам відповідають хмари. Віддалені сервери, розташовані у сертифікованих дата-центрах, забезпечують посилений захист інформації від вилучень, доступів сторонніх осіб і зловмисників. Крім цього, таке рішення забезпечує:

  • відмовостійкість системи, гарантований рівень доступності послуг 99,0-99,9% залежно від територіального розташування потужностей;
  • стабільний доступ до даних 24×7 як з будь-яких пристроїв, так і з різних куточків світу;
  • просте розширення конфігурацій у разі потреби;
  • заощадження фінансів на облаштуванні та утриманні ІТ-обладнання;
  • найкращу технічну підтримку від кваліфікованих і чуйних фахівців Tucha.

Ще більше про те, чому сайт має жити у хмарах, а не на локальних машинах, читайте в окремій статті.
Якщо йдеться про вибір хостингу для інтернет-магазинів, рекомендуємо дізнатися детальніше про всі переваги хмар саме для e-shop, а також про те, у чому користь такого рішення на різних етапах роботи онлайн-магазинів.

Як вибрати потрібний сервіс для роботи

Хмари відмінно підходять для розміщення як простих сайтів-візитівок і лендінгів, так і корпоративних порталів та інтернет-магазинів з великими щоденними навантаженнями. Залежно від виду проєктів, а також від потреб кожного окремого клієнта, ми і допомагаємо підібрати необхідне рішення.

Загалом, для початку можна орієнтуватися на такі показники:

  • Для невеликих вебсайтів і тих, що мають помірне навантаження, зазвичай підходить звичайний shared-хостинг на базі сервісу TuchaHosting. Про особливості та можливості цього сервісу є окрема корисна стаття у блозі.
  • Для сайтів з підвищеними навантаженнями та суттєвою кількістю відвідувачів рекомендуємо вибирати віддалені сервери, що доступні завдяки сервісам TuchaBit, TuchaBit+, TuchaFlex+, а також в окремих випадках — TuchaMetal. Нещодавно ми підготували наочну статтю-навігатор цими сервісами, де розповіли про різницю між ними.

Якщо потрібно розмістити у хмарі вебсайт, що працює на CMS «Бітрікс: Управління сайтом», підійдуть сервіси TuchaBit, TuchaBit+ і TuchaFlex+.

Як організувати хостинг

Звісно, найпершим кроком для цього є прийняття рішення про розміщення проєкту у хмарі. Після ознайомлення з усіма перевагами рекомендуємо дотримуватися такого алгоритму дій:

  1. Визначитися з провайдером, якому можна впевнено довірити важливі дані. При цьому значення мають усі показники: територіальне розташування та рівень захищеності дата-центрів, якість сервісів і рівень технічної підтримки, наявність додаткових інструментів захисту даних, відгуки клієнтів і партнерів тощо. Чек-лист допоможе не пропустити жоден з цих важливих пунктів.
  2. Підібрати влучний сервіс разом з фахівцями з команди хмарного провайдера, про що ми розповідали вище.

Заздалегідь зорієнтуватися у тому, скільки коштують різні конфігурації сервісів, допоможуть спеціальні калькулятори на сайті. Тим паче вже є наочні приклади розрахунку вартості хостингу, наприклад, для невеликого сайту на базі різних сервісів. А якщо йдеться про розміщення проєкту на CMS «Бітрікс: Управління сайтом», також є спеціальна стаття з прикладом розрахунків.

Наші фахівці зі служби підбору рішень завжди готові надати особисті консультації, враховуючи потреби, побажання та наявний бюджет замовників.

  1. Заздалегідь визначитися, які додаткові послуги та інструменти для роботи із сайтом потрібні. Скажімо, SSL-сертифікати для підтвердження безпечного з’єднання з сайтом, про які ми докладно писали тут не так давно. Також рекомендуємо потурбуватися про регулярне створення резервних копій файлів і баз даних сайту та їх зберігання завдяки сховищу TuchaBackup.

Є ще один важливий інструмент, який вже включено у вартість користування сервісами TuchaBit, TuchaBit+ і TuchaFlex+. Це повні знімки кожного диска віртуального сервера (snapshots). У разі непередбачуваних збоїв програмного забезпечення вони стануть у пригоді для відновлення диска машини в тому стані, в якому він був на момент створення знімка. Ми регулярно створюємо snapshots та зберігаємо дві останні копії з них.

  1. Власне перенести сайт у хмару, що включає в себе реєстрацію (або трансфер) домену, випуск SSL-сертифіката, копіювання файлів сайту та перенесення дампу бази даних, перевірку виконаної роботи та інше. Послідовно про всі ці етапи дізнавайтеся з докладної статті про міграцію сайтів на базі різних CMS.

Важливо! Послугу перенесення в нашу хмару вебпроєктів, що працюють на базі будь-якої системи керування вмістом, фахівці Tucha надають безкоштовно.

Про технічну підтримку

Надійна технічна підтримка та оперативний зворотний зв’язок від провайдера — не менш важливі чинники для роботи проєктів, ніж якісні сервіси. Клієнтам, що працюють на віддалених серверах, Tucha пропонує чотири види технічної підтримки на вибір:

  • Базова — безкоштовний вид, за якого ми відповідаємо за працездатність фізичної інфраструктури і сервера безпосередньо. Доступу до системи клієнта при цьому виді не маємо.
  • Постійне адміністрування сервера передбачає, що ми беремо машину на постійний облік для моніторингу роботи, оскільки маємо реквізити доступу до неї. Вартість користування складає 50% від вартості сервера, але не менше ніж 30 євро/місяць та не більше ніж 300 євро/місяць.
  • Погодинне адміністрування сервера, за якого фахівці Tucha мають доступ до сервера замовника на час проведення разових робіт всередині системи. Послуга коштує 20 євро/годину.
  • Підтримка по гарантії, що надається безкоштовно на визначених умовах і діє для віртуальних серверів, на яких розміщуються вебсайти, вебсайти разом з електронною поштою, доменні зони та файли. 

Якщо замовник обирає сервіс TuchaHosting, у такому разі ми відповідаємо за працездатність і доступність shared-хостингу, своєчасні оновлення та надання оперативної допомоги у вирішенні питань щодо роботи у хмарі.

Підсумок

Організувати хостинг сайтів у хмарі — це рішення, яке гарантовано виправдає сподівання, якщо вибрати відповідального провайдера та довірити йому цю задачу. А з нашим практичним путівником і допомогою досвідчених фахівців усе точно вийде належним чином якнайшвидше!

Будемо раді вирішити саме вашу задачу з розміщення вебпроєктів на віддалених серверах. Пишіть нам на електронну адресу sales@tucha.ua або телефонуйте за номером +380 44 583-5-583. Tucha завжди поруч.

Поділитися:
Статті по темі

Віддалені сервери — поняття не нове, але часом їх вибір може здатися непростою задачею. Віртуальні та фізичні, гнучкі конструктори і ті, що складаються зі збалансованих наборів ресурсів, з дата-центрами в Україні або за кордоном... Чим усі вони відрізняються та на чому зупинити вибір? Ділимося головною інформацією про сервіси Tucha, на базі яких доступна оренда віртуальних та фізичних серверів. Стаття допоможе краще зорієнтуватися та більш усвідомлено визначити, який саме із сервісів підійде для вирішення тієї чи іншої задачі.

Вибір віддалених серверів стає все ширшим. Як серед усього різноманіття вибрати найбільш влучне рішення для своєї задачі? Пропонуємо разом розібратися у видах віддалених серверів, які ми пропонуємо до оренди своїм клієнтам, і з’ясувати, в яких випадках найбільш корисними будуть віртуальні машини з їх вагомими перевагами, а коли є сенс звернути увагу на фізичні сервери.

Наш партнер, веб-студія «Червоний хамелеон», підготував корисну статтю про те, на що варто звертати увагу при виборі хостингу для веб-сайтів на базі платформи «Бітрікс: Управління сайтом». У статті детально розібрані мінімальні та рекомендовані параметри сервера, представлені наші рекомендації як хостинг-провайдера і роздуми партнера як розробника сайтів. 

Чим же відрізняються між собою різні види хостингу, в чому їх переваги і недоліки і, нарешті, як вибрати краще рішення для конкретного завдання? Давайте розберемося...

Команди, які чітко та злагоджено працюють разом, досягають кращих результатів, генерують більше ідей та швидше реагують на зміни. А все це — підвищує ефективність роботи бізнесу.
Те, наскільки зручно, швидко та без затримок відбувається взаємодія в команді, чимало залежить від інструментів, які залучає команда для організації роботи. Та для того щоб отримати максимум користі, ми пропонуємо організувати роботу фахівців та потрібних їм інструментів (тобто програм, вебзастосунків, систем і даних) у хмарах від Tucha. Розповідаємо, як можна залучити хмари до роботи бізнесу та підвищити ефективність взаємодії між співробітниками.

Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись