Віталій Діхтяр: Без хмар і без Tucha працювати надалі неможливо

  1. Головна
  2. Блог
  3. Інтерв'ю
  4. Віталій Діхтяр: Без хмар і без Tucha працювати надалі неможливо
Категорії

Наприкінці червня наша команда відвідала Полтаву, де ми зустрілися з кількома партнерами Tucha, зокрема й з ІТ-фахівцем Віталієм Діхтярем. Окреслили подальші перспективи партнерства і поговорили про бізнесове життя-буття. Віталій розповів, коли та як розпочався його кар’єрний шлях, які фатальні помилки траплялися у цей період та які інструменти допомогли подолати їх наслідки та запобігти повторенню у майбутньому. Також наш партнер поділився думкою про незамінну користь хмар для сучасного ведення бізнесу. Особливо цінні поради Віталій надав початківцям в ІТ-галузі, які бажають розвиватися і ставати професіоналами. Словом, вийшло змістовно, рекомендуємо до прочитання.

Про себе та компанію:

Розкажіть трішки про себе і про те, з чого розпочинався Ваш кар’єрний шлях: 

Віталій Діхтяр

Мені 36 років, і вже понад 15 з них я займаюся наданням IT-послуг різним компаніям. Після закінчення Полтавського військового інституту зв’язку я починав свій кар’єрний шлях з адміністрування локальних мереж, встановлення операційних систем Windows та інших подібних задач. Згодом перейшов до реалізації більш складних проєктів.

Поділіться задачами Ваших клієнтів, які Ви успішно вирішуєте завдяки хмарним технологіям:

У сучасному світі немає нічого більш важливого за інформацію, особливо за інформацію підприємств. Саме тому вона має зберігатися тільки у безпечних місцях. Зокрема ми розміщуємо у хмарах бухгалтерію та важливу документацію, втрата якої була б дуже критичною для компаній. Також у хмарах розміщуємо вебсайти своїх клієнтів.

У сучасному світі немає нічого більш важливого за інформацію, особливо за інформацію підприємств. Саме тому вона має зберігатися тільки у безпечних місцях

Факапи і життєві уроки:

Про які важливі речі Ви хотіли б знати на початку своєї кар'єри?

На початку шляху я хотів би знати, скільки буде коштувати Bitcoin зараз. :) А якщо серйозно, наразі дуже складно відповісти на це питання. Скоріше, я міг би дати пораду: вивчайте програмування, вивчайте англійську мову і розвивайтеся маленькими кроками. Не варто хапатися за все й одразу, бо в ІТ-сфері складно охопити все одночасно.

Помилки, яких Ви припустилися на професійному шляху, і що корисного здобули завдяки їм: 

Такою помилкою є нехтування плануванням свого робочого дня. Без планування у нашій галузі нічого робити, тому що надходить дуже багато задач, і в короткі терміни їх треба вирішити. І якщо їх не вирішиш вчасно, то це випливає в авральні стресові ситуації, з яких вийти в один момент неможливо. А ще є й інші клієнти, у яких в цей час також з’являються задачі, тому без планування можна просто луснути, як кулька. 

Ще одна помилка — зберігання даних на тому ж локальному диску, на якому розміщується операційна система з даними. Одного разу у нас в компанії трапився інцидент з вірусом Петя, який завдав багато шкоди багатьом підприємствам по всій Україні. Тоді втратилася вся інформація та бухгалтерські дані. На щастя, в той час я зберігав свої резервні копії на домашньому FTP-сервері, відповідно, вдалося витягти звідти важливі дані, які ми втратили. Якби я тоді знав про Tucha, все було б інакше: я б зберігав усю інформацію у хмарі та не переймався через її безпеку.

Про які речі Ви з часом перестали турбуватися?

Я перфекціоніст, який звик тримати речі в ідеальному порядку та все нотувати у блокноті. Тому, на жаль, не можу сказати, що перестав турбуватися абсолютно через усі речі. Але я став більш спокійним, коли знаю, що моя інформація безпечно зберігається на хмарних серверах і сховищах та додатково зашифрована для посилення безпеки.
 

Вивчайте програмування, вивчайте англійську мову і розвивайтеся маленькими кроками. Не варто хапатися за все й одразу, бо в ІТ-сфері складно охопити все одночасно

Які корисні звички допомагають Вам досягати своїх цілей?

Найперше це звичка прокидатися дуже рано. Якщо IT-фахівець буде спати до обіду, то він нічого не встигне однозначно. Наша робота досить специфічна — іноді доводиться працювати допізна. Словом, не обійтись без вміння організовувати власний час, тобто тайм-менеджменту. 

Серед інших корисних звичок — обов’язкове читання книжок, спілкування з іншими фахівцями, всебічний розвиток себе як спеціаліста.

Якби я тоді знав про Tucha, все було б інакше: я б зберігав усю інформацію у хмарі та не переймався через її безпеку

А читанню якої саме літератури надаєте перевагу?

Я читаю не лише професійну, а й художню літературу. Дуже подобається фантастика, книги з психології та саморозвитку. Щодо конкретних авторів, полюбляю творчість Стівена Кінга. 

Поділіться порадами з початківцями, як реалізувати себе в обраній професії:

Треба поставити собі конкретну ціль, яку ви хотіли б реалізувати. Наприклад, якщо бажаєте стати професійним розробником програмного забезпечення, то необхідно розвиватися і вивчати мову програмування, починаючи з Assembler. Важливо не боятися пробувати. Якщо людина зупиняється в певний момент, потім їй буде дуже важко зробити ще які-небудь кроки до своєї мети. Якщо ви будете ставити маленькі конкретні цілі та йти до них невеликими кроками, то ви досягнете великих висот.

Я став більш спокійним, коли знаю, що моя інформація безпечно зберігається на хмарних серверах і сховищах та додатково зашифрована для посилення безпеки

Про Tucha і партнерство:

Як Ви познайомилися з нами?

Мій колега, з яким я тісно співпрацюю, дивився на те, яким чином я зберігаю свої дані, та довго сміявся, адже моя система зберігання даних була далекою від ідеалу. Саме він і порекомендував мені познайомитися із сервісами Tucha. Я був дуже вражений широким спектром послуг, які надає компанія, і вирішив скористатися сервісами.

Поділіться враженнями від партнерства з Tucha:

Моє враження від співпраці дуже позитивні. Передусім хочу виділити технічну підтримку. Якщо я звертаюся за вирішенням певного питання, фахівці вашої компанії відповідають електронною поштою або дзвінком дуже швидко — менше ніж за 10 хвилин. Я дуже задоволений сервісами Tucha.

Якщо я звертаюся за вирішенням певного питання, фахівці вашої компанії відповідають електронною поштою або дзвінком дуже швидко — менше ніж за 10 хвили

Про хмари:

Назвіть міфи про використання хмарних рішень, які виявилися неправдою: 

Перший міф полягає у тому, що хмари — це дуже дорого. Ні, це не так. Дорогими ці послуги були тоді, коли жорсткі диски коштували, скажімо, тисячу доларів за 1 гігабайт. Зараз же це дуже доступно, є різні хмарні сервіси за прийнятною ціною. 

Другий міф полягає у безпеці зберігання даних. Досить багато директорів та власників різних компаній хвилюється через те, що їх інформація зникне або може статися витік даних. Це неправда, оскільки до всієї інформації, яка розміщується у хмарі, доступ має тільки клієнт і більше ніхто. 

Зрештою, з цим також пов'язаний ще один міф — про складність користування хмарними послугами. Насправді для ІТ-фахівця налаштування розміщення, скажімо, резервних копій у хмару займає не більше п’яти хвилин, але це точно забезпечить спокійний сон надалі.

До всієї інформації, яка розміщується у хмарі, доступ має тільки клієнт і більше ніхто

Які існують причини застосовувати хмари в бізнесі?

Хмари — це швидке рішення для організації роботи. А ще — це безпечно для даних та зручно для фахівців, які можуть працювати віддалено. Хмари заощаджують час, нерви та фінансові ресурси, адже спеціальні системи зберігання даних коштують досить дорого. 

Крім цього, вони надають безліч можливостей: можна розмістити сайт чи зберігати інформацію на FTP-сервері. Я вважаю, що без хмар і без Tucha нам працювати надалі неможливо. ;-)

Поділіться порадою з тими, хто ще не перейшов у хмари:

Я раджу всім якнайшвидше переходити у хмару, адже ми не знаємо, що буде завтра. Наприклад, можуть з’явитися ще які-небудь віруси, дані зашифруються, а ми залишимося без резервних копій цих даних. Зберігати свої резервні копії разом з усіма даними — це не дуже розумно, як і розміщувати дані локально. Рекомендую всі резервні копії зберігати у хмарі, насамперед у Tucha.

Рекомендую всі резервні копії зберігати у хмарі, насамперед у Tucha

 


 

Дякуємо Віталію за зустріч і вичерпну бесіду. Бажаємо цікавих проєктів, вдячних клієнтів і більше вільного часу для занять, що надихають. Повне відеоінтерв'ю з Віталієм дивіться на нашому YouTube каналі.

А ми вже готуємо нові інтерв’ю для вас, друзі. Стежте за оновленнями та використовуйте досвід партнерів Tucha у своїй роботі!

Поділитися:
Статті по темі

Як хмари допомагають у посиленні захисту даних та чому наші партнери рекомендують використовувати їх в роботі своїм клієнтам? Щоб дізнатися відповіді на ці питання, скористалися нагодою поспілкуватися з партнеркою Мариною Бурдановою, керівницею відділу продажів компанії БВК-Софт. З пані Мариною ми активно співпрацюємо вже досить давно, і нещодавнє спілкування присвятили обговоренню теми посилення безпеки даних.

Компанія Smart працює у місті Кам’янець-Подільський та спеціалізу-ється на автоматизації бізнес-процесів, продажі та супроводі систем документообігу та подачі звітності, наданні інших поширених ІТ-послуг. Під час нещодавньої бесіди Юрій Завальський, керівник компанії, розповів про один з найбільш частих запитів від клієнтів — організацію віддаленої роботи, для вирішення якого корисні хмари. Також партнер з власного досвіду розповів про дієві способи залучення клієнтів, роль партнерів у веденні бізнесу та поділився порадою щодо того, як не втрачати натхнення вести діяльність далі.

Під час нещодавнього візиту до Львова ми відвідали нашого давнього та надійного партнера — компанію Auspex і мали нагоду особисто поспілкуватися з її керівником Ігорем Королем. Ігор розповів про істинні цінності та місію своєї компанії, а також про власний шлях у кар’єрі з його помилками та уроками. Крім цього, партнер поділився успішним досвідом використання хмарних рішень і окреслив бізнес-задачі, вирішенню яких щонайкраще сприяють хмари. Вийшло щиро та, як завжди, корисно.

Інтерв’ю з партнерами — чудова нагода обмінятися корисним досвідом щодо ведення бізнесу. Цього разу ми дистанційно поспілкувалися з Нестором Копитком, співзасновником і директором з маркетингу компанії Zrobleno Solutions. Партнер розповів, про що хотів би знати на початку свого бізнесу, як долає перешкоди зараз та що насправді криється за хмарними міфами.

З рекламним агентством «Прайд» ми співпрацюємо з 2013 року, і за цей час партнерство переросло в міцну дружбу. Нещодавно ми поспілкувалися із засновником і керівником компанії Євгеном Рясним. Під час бесіди Євген поділився історією створення своєї справи та можливостями агентства, а також розповів, як підходив би до відкриття бізнесу сьогодні. Про корисні якості для досягнення цілей, хмарні міфи та практичне застосування хмар у роботі — у нашому новому інтерв'ю.

Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись