Послуга розширеної підтримки віртуального сервера

  1. Головна
  2. Блог
  3. Техпідтримка
  4. Послуга розширеної підтримки віртуального сервера
Категорії

Купуючи виділений VPS сервер, клієнти здебільшого ігнорують додаткові опції, серед яких і розширена підтримка (адміністрування віртуального сервера). Проте це дуже неправильне рішення, оскільки fully managed VPS (віртуальний сервер з повною підтримкою) дозволить зберегти чималу кількість коштів та нервових клітин. Про те, що таке розширена підтримка, чим вона може бути корисною рядовому користувачу та адміністратору, йтиметься у цій статті.

 

У чому різниця між fully managed та unmanaged моделями

 

Коли ви стаєте клієнтом тієї чи іншої хостинг-компанії, разом з місцем на сервері, ресурсами процесора, об'ємом оперативної пам'яті та набором ПЗ ви отримуєте той чи інший рівень підтримки від адміністраторів компанії-хостера. За замовчуванням, встановлення та налаштування програмного забезпечення, оптимізація сервера, встановлення оновлень, підтримка користувачів здійснюється силами замовника. Але в тому разі, якщо до тарифного плану входить розширена підтримка, вам не доведеться займатися встановленням ОС та необхідних програм, це буде задачею хостинг-компанії. Це і називається fully managed сервер.

 

Кому вигідно використовувати розширену підтримку

 

Щоб мати можливість самостійно обслуговувати сервер, компанія повинна мати у штаті кваліфікованого системного адміністратора, котрий у режимі 24×7 буде займатися підтримкою ресурсу. Проте далеко не кожній організації вигідне таке рішення. Тому ми, зазвичай, рекомендуємо всім тим своїм клієнтам, у котрих немає штатного спеціаліста або спеціалізованої довіреної компанії, послугу розширеної підтримки, яку можна замовити разом з основним пакетом послуг.

 

Звичайно, fully managed VPS – послуга платна. Проте, враховуючи переваги, які вона надає, більшість клієнтів обирає саме цю форму обслуговування. Найпростіше зрозуміти переваги системи, якщо розглянути її у прикладах типового використання хостингу від нашої компанії. 

  • Інтернет-магазини. Найчастіше серед клієнтів замовляють послугу розширеної підтримки саме онлайн-підприємці. Для того щоб інтернет-торгівля була успішною, треба бути впевненим у стабільності сайту, через який здійснюються покупки. У цьому разі розширена підтримка – це гарантія швидкої реакції на будь-яку проблему, котра виникає всередині системи, та її оперативне усунення. В результаті – запобігання або мінімізація часу простоювання, а для інтернет-магазину це, у прямому сенсі, збережені гроші. 
  • Невеликі компанії, що просувають свої послуги через інтернет. Чимало невеликих проектів та стартапів на початкових стадіях розвитку просто не мають у штаті адміністраторів, котрі могли б слідкувати за станом сервера, налаштовувати його та виправляти проблеми під час їх виникнення. Для таких клієнтів замовити fully managed VPS – найкраще рішення: якісне обслуговування за мінімальні кошти.
  • Будь-які інші проекти, які не бажають вдаватися до тонкощів налаштування серверів та відповідного ПЗ. Якщо ви не впевнені у власних силах або просто не бажаєте розпорошувати зусилля на підтримку серверів, замовляйте послугу розширеної підтримки VPS та забудьте про можливі проблеми з адмініструванням або налаштуванням сервера. 

 

Що входить до послуги

 

Перед тим, як замовити розширену підтримку, необхідно знати, що до неї входить – тільки так можна сформувати думку, потрібна ця послуга чи ні. Ми включаємо до поняття fully managed VPS такий перелік робіт:

  • проведення оптимізації сервера та окремих його додатків. У результаті сервер працює швидше, а значить, нижче ймовірність збоїв у процесі роботи;
  • професійне встановлення оновлень. Програмне забезпечення сервера завжди буде актуальним;
  • постійний моніторинг продуктивності сервера. Можна не хвилюватися через збої або простоювання у роботі VPS, якщо вчасно додавати необхідні ресурси;
  • контроль безпеки. Ми слідкуємо за тим, щоб шкідливе ПЗ не могло отримати доступ до вашого сервера та його даних, які на ньому розміщені;
  • регулярне резервне копіювання критичних даних. Важлива інформація завжди доступна для відновлення;
  • цілодобова професійна підтримка. Якщо виникла позаштатна ситуація, на неї реагує не просто черговий, а кваліфікований фахівець, який може швидко розібратися та усунути проблему.

 

Оскільки розширена підтримка працює без перерв та вихідних у режимі 24×7, це дозволяє досягти майже 100% доступності сервера. 

 

Важливо пам'ятати, що, після того, як буде підключена послуга fully managed VPS, не варто самостійно вносити які-небудь зміни до конфігурації сервера. Найкраще робити це через фахівців компанії. Розширена підтримка – це зручно, просто та надійно, рекомендуємо!

 

Скільки коштує розширена підтримка

 

Не так вже й багато, якщо порівнювати з тією цінністю, котру отримує клієнт за свої гроші. Для більшості сервісів вартість розширеної підтримки складає 50% від вартості сервера, що адмініструється, але не менш ніж 30 Євро/місяць. Таким чином, за ціною від 1 Євро/добу ви отримуєте у свою компанію цілу команду фахівців високої кваліфікації, які роблять все, щоб ваш сервер працював бездоганно. Погодьтесь, це того варте. 

 

За більш детальною інформацією звертайтесь, будь ласка, до наших фахівців. Ми завжди вам раді та із задоволенням відповімо на всі запитання. 

До скорого зв'язку! 

Поділитися:
Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись