Типи хостингу: переваги і недоліки

  1. Головна
  2. Блог
  3. Хмарні сервіси
  4. Типи хостингу: переваги і недоліки
Категорії

Сьогодні все добре знають про хостинг і багато про нього чують, є безліч різних типів і видів хостингу і веб-сервісів. Все це існує для конкретних вимог, потреб, завдань і цілей. Про це вже написано тисячі статей з теоретичними та практичними порадами, описані вимоги і можливості, технічні деталі. І щоб прийняти правильне рішення про те, який тип хостингу потрібен саме вам, потрібно багато часу і зусиль. Як правило, порівняння різних видів веб-хостингу забирає значну кількість часу. Ми хочемо заощадити ваш час, тому давайте розберемося в цьому питанні більш детально.

Що таке хостинг?

Хостинг — послуга, яка забезпечує обчислювальну продуктивність і дисковий простір для потреб замовника з доступом в Інтернет. Але це тільки вершина айсберга. Ми цікаві, тому нам потрібні додаткові характеристики. Наприклад, ми хочемо десь зберігати свої дані (резервні копії, документи, фотографії), мати власний віддалений сервер або сайт, який працює 24 години на добу сім днів на тиждень. Потім ми хочемо оптимізувати те, що у нас є, тому ми повинні використовувати загальні ресурси або хмари. Якщо турбуватися про безпеку, то потрібен окремий або виділений сервер. До того ж не будуть зайвими і спеціальні сервіси, доречні для нашої діяльності.

В результаті можна виділити наступні типи веб-хостинг-сервісів:

  • Повнофункціональний хостинг — це хостинг, який включає в себе оренду клієнтом частини або цілого веб-сервера.
  • Веб-хостинг — хостинг, який дозволяє будь-якому клієнту зробити свій сайт доступним в Інтернеті (опублікувати сайт в Інтернеті).
  • Спеціалізований веб-хостинг — послуга, яка надає деякі ресурси з особливими можливостями на певній платформі.
    Хостинг з певним форматом контенту - наприклад, відео, музикою, зображеннями, документами.
  • Інші види хостингу.
Види повнофункціонального хостингу

Colocation-хостинг (центр розміщення, хостинг, розміщений на одному сервері) - це коли ви розміщуєте власний реальний сервер в спеціальному дата-центрі. Ви платите тільки за оренду місця і отримуєте повний контроль над сервером: обладнанням, операційною системою, програмним забезпеченням.

Виділений хостинг — ви орендуєте цілий фізичний сервер, ні з ким не розділяючи його в спеціальному дата-центрі. За сервер вноситься орендна плата, ви не можете замінювати обладнання самостійно, але маєте повний доступ і можете вибрати на сервері операційну систему.

Віртуальний виділений сервер, VDS або Virtual Private Server (VPS-хостинг) - ви отримуєте віртуальний сервер, платите орендну плату за вірутальних центр. У вас є логін і пароль (наприклад: Windows - Administrator; Linux, FreeBSD - root).

Хмарний хостинг — ви отримуєте надійний і масштабований хостинг на основі кластерних серверів з розподіленим навантаженням. У вас практично необмежені можливості вибору. У будь-яких хмарних сервісах існує безліч опцій, які відповідають вашим вимогам.Модели обслуживания:

  • Програмне забезпечення як послуга (SaaS): CRM, електронна пошта, віртуальний робочий стіл, зв'язок, ігри.
  • Платформа як послуга (PaaS): час виконання, бази даних, веб-сервер, інструменти розробки.
  • Інфраструктура як послуга (IaaS): віртуальні машини, сервери, зберігання, розподіл навантаження.

Моделі розгортання:

  • Приватна хмара.
  • Публічна хмара.
  • Гібридна хмара.
  • Інші (суспільна хмара).

Ми, в свою чергу, пропонуємо вашій увазі послугу VPS-серверів в хмарі з розміщенням даних в Європі і віртуальні сервери збалансованої конфігурації за хорошою ціною в Україні.

Виды полнофункционального хостинга

Малюнок 1. Види повнофункціонального хостингу

Типи веб-хостингу

Якщо ви хочете викласти свій сайт в Інтернеті, вам необхідний веб-хостинг. Веб-хостинг зберігає всі сторінки вашого сайту і робить їх доступними для користувачів, комп'ютери яких підключені до Інтернету. Існує безліч типів веб-хостингу, таких як:

Безкоштовний хостинг — ви отримуєте місце для сайту з обмеженим набором сервісів, яке дуже часто підтримується рекламодавцями. Найбільше такий вид хостингу підходить для невеликих сайтів, створених заради забави. Як правило, якщо вам знадобиться більше послуг, їх доведеться купувати на тому ж «безкоштовному хостингу». Якщо ви не цікавитеся роботою сайтів і не хочете спостерігати гучну рекламу на вашому ресурсі - це не ваш вибір.

Shared-хостинг (віртуальний хостинг) — цей тип підходить для невеликого сайту, який не вимагає значних обчислювальних потужностей і швидкості. Ви повинні розуміти, що поділяєте ресурси з іншими користувачами сервера.

Кластерний хостинг - це більш професійний вибір в порівнянні з безкоштовним і віртуальним хостингом, але для нього потрібні спеціальні знання і виконання певних обов'язків.

Реселлер-хостинг (від анг. «Перепродаж») — це хороший варіант, якщо ви хочете заробити гроші, продаючи хостинг або надаючи і підтримуючи веб-сайти під одним панеллю керування. Якщо ви веб-фахівець, тоді це хороший вибір.

Ми пропонуємо кілька варіантів веб-хостингу, з яких ви можете вибрати найбільш зручний для вас.

Типы веб-хостинга

Малюнок 2. Типи веб-хостингу

Спеціалізований веб-хостинг

Якщо у вас є багато розумних, цікавих ідей і думок, якими ви хочете поділитися, власне неабияке думку або дивовижна точка зору, зверніть увагу на ці види веб-хостингу.

  • Блог (коментарі).
  • Guild-хостинг.
  • Вікіхостінг.
  • Хостинг додатків.
  • Соціальна мережа.
Хостинг в залежності від формату контенту

Можна вибрати один з цих типів, якщо ви володієте великою кількістю різноманітних матеріалів, вам необхідно зберігати певні типи файлів, ділитися даними, робити резервне копіювання інформації.

Інші види хостингу

Ці типи більше підходять професіоналам, які добре розбираються в цій тематиці:

Ми спробували коротко розповісти про всі типи хостингу, але розуміємо, що вибрати з такої кількості варіантів найбільш прийнятний досить складно, навіть якщо ви справжній професіонал. У будь-якому випадку, завжди краще проконсультуватися з людьми, які спеціалізуються безпосередньо на цих завданнях. Ми з радістю поділимося своїм досвідом, відповімо на питання, що стосуються вибору хостингу і не тільки, і допоможемо зробити правильний вибір. Знайомтеся з відгуками і пишіть нам на sales@tucha.ua або телефонуйте +380 44 583-5-583. Будемо раді якісно вирішити вашу задачу!

Поділитися:
Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись