Переваги використання VPS на SSD

  1. Головна
  2. Блог
  3. Хмарні сервіси
  4. Переваги використання VPS на SSD
Категорії

Останнім часом терміни «віртуалізація», «віртуальний сервер», «хмарні обчислення» можна зустріти скрізь — з упевненістю можна сказати, що це наймодніший тренд в ІТ-сфері. З'явилося це явище не просто так — сучасна інфраструктура вимагає гнучких рішень, з швидким масштабуванням, простим адмініструванням і доступом з будь-якої точки земної кулі. Саме тому все більша кількість компаній вибирають рішення на основі віртуалізації, а робоче ПО, дані та іншу необхідну інформацію переносять в хмару.

Переваги використання віртуальних серверів і хмарних рішень

Якщо раніше людині для доступу до робочих файлів був потрібен фізичний доступ до робочого місця, то тепер завдяки хмарним технологіям це не потрібно — все, що необхідно, доступно з будь-якого пристрою з виходом в інтернет. Це дозволяє глобалізувати процес — немає потреби перебувати постійно в офісі для виконання поставлених задач, можна залучати фахівців з усього світу.

 

Раніше ресурсомісткі програми потрібно було тримати на робочих машинах, аналогічно зберігалися терабайти баз даних, архіви та багато іншого, наразі, завдяки хмарним обчисленням, це не потрібно — все зберігається і адмініструється на віртуальному сервері з швидким доступом. Це дозволяє розвантажити парк офісного обладнання, залишивши персоналу легкі клієнтські ПК, а все важкі обчислення і об'ємні дані доручити серверу.

 

Крім того, хмарні сервіси — це абсолютно нова бізнес-модель: над одним проектом можуть одночасно працювати десятки і навіть сотні людей, і кожен з них завжди буде працювати зі свіжою версією. Гнучке налаштування прав доступу дозволяє легко розмежувати ролі кожного співробітника в процесі, без загрози втрати або пошкодження кінцевого результату. Без хмари це в принципі було б неможливо, а тепер є буденністю для тисяч компаній по всьому світу.

 

Найбільш часто подібні рішення реалізуються за допомогою віртуального приватного сервера — VPS. За потужністю і продуктивності ці рішення нагадують виділений сервер, проте набагато зручніше в налаштуванні і обслуговуванні, а при правильному виборі хмарного провайдера — і набагато надійніше. Все частіше в подібних серверах використовуються SSD-диски — твердотільні накопичувачі нового покоління, які дозволяють збільшити швидкість обміну даними в десятки разів у порівнянні зі звичними жорсткими дисками. Крім того, істотно підвищується кількість одночасно користувачів, що обслуговуються одночасно. Це робить їх ідеальним вибором для хмарних сервісів.

Чому SSD краще HDD і чи варто переплачувати?

Найбільш часто VPS на базі SSD критикують за більш високу вартість. Дійсно, оренда такого сервера обійдеться трохи дорожче, але що ви отримуєте натомість? Сучасні програми стають все більш вимогливими до продуктивності: розміри файлів і баз даних зростають, швидкість обчислень також збільшується. Кількість користувачів , що одночасно використовують додаток, може досягати декількох тисяч, і всі вони повинні обслуговуватися без простою, збоїв і втрати даних. Звичні жорсткі диски стають «пляшковим горлечком» — навіть найпродуктивніші з них, об'єднані в RAID-масиви, не можуть забезпечити необхідної продуктивності, і дискова підсистема стає слабким місцем у вашому сервері. Незадоволені користувачі, повільна робота додатків, втрачені дані — все це ризики високонавантажених систем з застарілими HDD.

 

SSD повністю вирішує проблеми зі швидкістю і стабільністю роботи. Приріст в швидкості обробки інформації може досягати декількох десятків разів у порівнянні зі звичайними жорсткими дисками, а різниця в одночасному обслуговувані клієнтів ще більш вражаюча. Навіть найбільш продуктивні і навантажені системи будуть ідеально працювати на VPS з SSD. Забудьте про «гальма», зниклі дані, збої і простої в роботі — це варто того, щоб трохи переплатити!

 

Крім того, вибір правильного хмарного провайдера дозволяє звести до мінімуму ті недоліки, якими володіють твердотільні накопичувачі. Вартість серверів постійно знижується за рахунок розробки та впровадження нових моделей дисків — з великим об'ємом, а значить, меншою питомою вартістю зберігання даних. Знос обладнання повністю контролюється провайдером — SSD-диски, що вичерпали свій ресурс, замінюються в фоновому режимі, без простоїв і необхідності зупинки роботи сервера. Крім того, є створення та зберігання резервних копій (цю послугу, до речі, можна замовити у нас) і відновлення даних з них, а також за допомогою образів диска (snapshot). Таким чином, використання VPS на базі SSD практично позбавляється всіх недоліків і стає єдино правильним вибором для будь-яких цілей.

Де замовити свій VPS сервер?

Незважаючи на те, що сьогодні на ринку свої послуги хостингу пропонують десятки компаній, великих і малих, зробити правильний вибір досить складно — або невідповідна ціна, або малий вибір конфігурацій обладнання, або малий спектр послуг... Ми врахували всі мінуси конкурентів, а тому пропонуємо найбільш вигідні та зручні умови. Судіть самі:

  • безпрецедентна надійність — дата-центр розташований в Європі, а це значить, що ваші програми і дані захищені як від технічних збоїв, частих в нашій країні, так і від юридичних особливостей, проблем в законодавстві і т.п .;
  • повна гнучкість — у вас немає необхідності вибирати конфігурацію з обмеженого числа пропонованих варіантів, можна скористатися зручним конструктором і підібрати саме той варіант, який вам підходить. Можна вибрати продуктивність CPU, обсяг оперативної і постійної пам'яті, а також операційну систему. Крім того, якщо ваші вимоги до системи зміняться, змінити конфігурацію можна максимально швидко;
  • справедлива ціна — оплата тільки тих ресурсів, які необхідні для роботи ваших додатків, без переплат і прихованих націнок;
  • постійна доступність — ми гарантуємо доступність VPS 99.9% часу. Ви можете підключитися до хмари в будь-який час дня і ночі, з будь-якої точки світу і отримати доступ до своїх програм і файлів. А це означає повну свободу, мобільність і глобалізацію вашого бізнесу;
  • допомога в міграції — ви завжди можете розраховувати на допомогу наших фахівців в міграції ваших додатків. Ми допоможемо перенести всі програми і дані в хмару швидко і акуратно, щоб не порушувати бізнес-процеси компанії.

Не відкладайте на завтра можливість зробити роботу стабільною, швидкою і комфортною за допомогою VPS на SSD. Складайте персональні конфігурації і звертайтеся за грамотною консультацією, ми завжди раді допомогти!

Поділитися:
Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись