Переваги роботи 1С-Бухгалтерія в хмарі

  1. Головна
  2. Хмарні рішення
  3. Переваги роботи 1С-Бухгалтерія в хмарі
Категорії

Хмарні сервіси все більше завойовують популярність в офісах. Потужності хмарних сховищ ростуть, а з ними зростає і кількість застосувань. Одним з відносно свіжих трендів є перенесення 1С-Бухгалтерія в хмару. Про те, чи варто це робити, які вигоди це дасть як звичайному користувачеві, так і керівнику, ми і поговоримо в цьому матеріалі.

Перенесення 1С в хмару: за і проти

 

Якщо інфраструктура офісу тільки створюється, причому відразу з використанням хмарних сервісів, то тут навіть не виникає питань: бухгалтерію, як і інші додатки, однозначно варто виносити в хмару. Але що робити, якщо офіс давно працює, 1С-Бухгалтерія давно налаштована і має солідну базу даних? Старий принцип сисадмінів каже: якщо працює - не чіпай. Проте використання хмарної бухгалтерії забезпечує значну кількість переваг, які можуть переважити скромні клопоти з переносом. Отже, основні плюси використання бухгалтерії в хмарі наступні:

  • мобільність — одне з найважливіших переваг. Тепер співробітники не прив'язані до робочого місця, адже отримати доступ до бази можна з будь-якої точки світу за наявності доступу до мережі інтернет. Це дозволяє оперативно отримати інформацію або внести зміни, перебуваючи поза офісом: вдома, у відпустці або відрядженні. При цьому вам навіть не знадобиться ніяке додаткове програмне забезпечення - сучасні операційні системи дозволяють працювати з хмарної бухгалтерією без додаткових налаштувань і установки зайвого ПО;
  • масштабованість — якщо виникає необхідність роботи більшої кількості співробітників, які повинні одночасно працювати з базою даних 1С, конфігурацію сервера можна розширити за кілька хвилин. Адміністратор БД як і раніше може оперативно вносити зміни в конфігурацію, відкриваючи або обмежуючи доступ до бухгалтерії співробітникам, в залежності від потреб;
  • спільна робота над одним проектом — кожен із співробітників, звідки б він не підключався, завжди працює з єдиною базою. Тобто, виключені моменти, коли у когось виявляться більш старі, неактуальні дані - загальна єдина база 1С, збережена на сервері, забезпечує актуальність даних для всіх користувачів. Це дозволяє відмовитися від складних операцій по синхронізації даних між різними робочими місцями і відділами, що є звичайною справою при використанні локальної 1С-Бухгалтерія;
  • продуктивність — відомо, що великі бази 1С вимагають серйозних обчислювальних ресурсів. Для локальної бухгалтерії доводиться виділяти потужний сервер, і все одно в роботі можуть проявлятися затримки і «гальма». Потужна інфраструктура хмарного сервісу здатна оперативно забезпечити 1С необхідної обчислювальною потужністю відповідно до поточної потребою в ресурсах, що дозволяє виключити подвисания системи;
  • безпеку і збереження даних — хмарне програмне забезпечення працює на потужному обладнанні, з постійним контролем і під наглядом кваліфікованих адміністраторів, зі стабільним інтернет-каналом і електроживленням. Крім того, бази даних можна регулярно зберігати в хмарний бекап, що дає додаткову гарантію збереження. Також бази захищені і від фізичних втручань - сервери розміщені за кордоном, тому їм не страшні стали вже звичними в наші дні рейдерські атаки та інші активності недоброзичливців. Обмін даними між терміналами і сервером рекомендовано здійснювати в зашифрованому вигляді, що практично виключає злом і розшифровку переданих даних на ділянці між хмарою і клієнтом;
  • переносимість та сумісність — в будь-який момент ви можете припинити використовувати хмара, взяти останню збережену базу даних і почати використовувати її на локальній версії 1С без додаткової конвертації або інших операцій;
  • мінімальні стартові витрати — все, що необхідно, — це абонентська плата за використання віртуального сервера для 1С. Решта послуг - з обслуговування фізичного обладнання, оновлення на ньому серверного ПО, підтримці його працездатності знаходяться в зоні відповідальності провайдера. Також за вельми помірну плату можна замовити послуги системного адміністрування віртуального сервера для 1С, якщо в компанії немає профільного спеціаліста;
  • кроссплатформенность — якщо в разі використання локальної версії 1С ви прив'язані до тієї ОС, під яку вона поставляється (найчастіше Windows), то в разі використання хмарних систем у вас повна свобода вибору. Термінали можуть працювати під управлінням Windows, Linux, MacOS, також є підключення і за допомогою смартфонів і планшетів під управлінням Google Android або iOS.

 

З мінусів можна відзначити тільки необхідність первинної настройки робочих місць при перенесенні в хмару, а також потреба в постійному і стабільному інтернет-з'єднанні, що, в принципі, на сьогоднішній день не може вважатися проблемою, так як інтернет зараз критично важливий практично для будь-якого робочого процесу .

Переваги бухгалтерії в хмарі для користувачів

 

Для співробітників використання хмарної бухгалтерії - це істотне полегшення щоденної роботи. Наприклад, адміністратор 1С-Бухгалтерія замість метання між робочими місцями співробітників зможе спокійно виконувати всі роботи віддалено.

Для бухгалтерів, економістів, менеджерів компанії використання 1С в хмарі також дає незрівнянно більшу свободу дій (в рамках політик безпеки компанії, звичайно ж): тепер співробітники не прив'язані до свого робочого місця, а можуть працювати з базою з будь-якій зручній точки - будинки, кафе , пляжу, конференц-зали або готелю. Крім того, хмарний сервіс працює 24 години на добу, тому термінова робота може бути виконана миттєво, а не завтра або з понеділка, як часто буває. Можливість спільної роботи, висока продуктивність, прозора синхронізація даних також позитивно впливають на якість виконуваної роботи.

 

Переваги хмарної бухгалтерії для керівників

 

Не менш вигідним виглядає перенесення бухгалтерії в хмару і для керівників. Для них, в першу чергу, важлива безпека. Тільки уявіть, що з якоїсь причини (необережність співробітника, технічний збій, вірус, вилучення сервера) вся база бухгалтерських документів компанії пропадає. Найчастіше для фірми це кінець діяльності і розорення. У разі використання хмарних рішень такий розвиток подій зведено до мінімуму - можливість регулярного копіювання, надійне обладнання і територіально віддалений дата-центр убезпечать ваші дані.

Представники СМБ часто грішать зневагою базовими рекомендаціями інформаційної безпеки. Обладнати і підтримувати працездатність повноцінної серверної коштів недостатньо, тому найважливіші робочі додатки, в тому числі і 1С, часто розміщуються на персональних робочих комп'ютерах фахівців або керівника, або той же ПК виконує роль сервера. Напевно, не варто перераховувати всі можливі фактори, які здатні при такому підході паралізувати роботу всієї компанії або привести до повної втрати інформаційної бази. При роботі в хмарі всі можливі рецидиви з обладнанням, здатні зупинити роботу, нівелюються використанням професійного устаткування і надійністю дата-центру (в своєму роді суперсерверной), а ймовірність втрати даних зводиться до мінімуму завдяки широким можливостям щодо створення резервної копії інформації.

Простота масштабування - також важливий аргумент на користь хмари: ви без зусиль зможете змінити конфігурацію, просто відправивши заявку на розширення службі технічної підтримки, яка доступна 24 години на добу і сім днів на тиждень. Нарешті, для керівника мобільність навіть більш важлива, ніж для лінійних фахівців, а з хмарою всі необхідні дані завжди під рукою, де б не перебувала.

 

Можна не сумніватися, що винос бухгалтерії в хмару - це якісний крок вперед для будь-якого бізнесу, який прагне йти в ногу з часом.

Залежно від потреб бізнесу, ми пропонуємо зручні тарифні плани на швидкісних дисках для малого бізнесу на базі сервісу TuchaFlex+ - для середнього та великого бізнесу. Залишилися питання? Звертайтеся до нас за додатковою інформацією та грамотної консультацією, ми завжди на зв'язку!

Поділитися:
Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись