Хмарні технології для керівників

  1. Головна
  2. Блог
  3. Хмари для бізнесу
  4. Хмарні технології для керівників
Категорії

Хмарні технології і сервіси на їх основі все більш щільно входять в наше повсякденне життя, причому навіть в ті сфери, де ще не так давно ні про що таке навіть не підозрювали. Хмарні обчислення дозволили переосмислити офісну роботу і по-новому поглянути на процеси ведення бізнесу. Надійність і відмовостійкість хмарних рішень, які базуються на сучасних технологіях, багаторазової реплікації і якісна підтримка, звели до мінімуму можливі втрати через раптово зниклі дані. Системні адміністратори отримали зручний та гнучкий інструмент і переклали частину роботи на плечі фахівців технічної підтримки хмарних рішень, виконавці отримали ультрамобільність, адже вони тепер все менше прив'язані до фізичного офісу і можуть працювати звідки завгодно. Завдяки хмарним технологіям змінилася робота кожного — від простого клерка до топ-менеджменту. І якщо зміни для простих службовців очевидні і лежать на поверхні, то переваги, які забезпечує грамотно організована хмара для керівництва, варто розкрити додатково.

Хмарні рішення і менеджмент — які переваги

 

У будь-якій компанії керівники розділені за сферами відповідальності — топ-менеджмент відповідає за управління компанією в цілому, менеджмент середньої ланки (мідл-менеджмент) — за окремі команди або продукти. І для кожної з цих груп хмарні рішення забезпечують свої переваги.

Для керівника напряму головне завдання правильно організувати роботу ввіреної йому команди. Спланувати і управляти доступними ресурсами і людьми, а також ефективно взаємодіяти з іншими відділами компанії. Безсумнівно, все це краще організувати в єдиному інформаційному полі, яке забезпечує хмара. Просте розмежування прав доступу до даних, потрібним для виконання поставлених завдань, якісно доповнює функціонал менеджера, а з роботою звичних програмних додатків в хмарі можна не прив'язуватися до конкретного робочого місця.

ТОП-менеджмент економить час — головний непоправний ресурс. Напевно багато хто може пригадати ситуацію, коли ставиться завдання оновити парк робочих комп'ютерів або заміни вийшов з ладу обладнання. Які кола пекла доводиться пройти і скільки часу на це вбити. Весь процес схожий з сюжетами радянських фейлетонів про бюрократію: визначення обладнання — збір пропозицій — узгодження — затвердження — замовлення — очікування оплати — доставка — введення в експлуатацію. Тепер всі етапи можна помножити на час для їх проходження і врахувати втрати від простою співробітників і зупинки роботи додатків. І це тільки основні етапи, в залежності від обладнання і корпоративній ієрархії їх число може збільшуватися. У підсумку — чим менше такого обладнання, тим більше економія часу на внутрішній бюрократії.

 

6-35

 

Для вищого керівництва хмарні рішення - це ще й зручний інструмент, який дозволяє постійно контролювати будь-які процеси, які відбуваються в компанії. Якщо раніше необхідно було збирати звіти, порівнювати їх, вдаватися до інших методів контролю, то тепер все під рукою — статистика, продуктивність, причому в зручній формі. Це дозволяє аналізувати поточні результати, робити прогнози, коригувати стратегію розвитку в залежності від потреб ринку, причому робити це максимально швидко — так, як було б без хмарних технологій неможливо. Крім того, завдяки доступу звідусіль керівник отримує небачену раніше гнучкість і мобільність - приймати рішення можна відразу ж, не чекаючи повернення з ділової поїздки або із зустрічі.

Невід'ємним перевагою залишається відмовостійкість і можливість відновити дані при виникненні форс-мажорних обставин. Впевненість в тому, що «в разі чого» можна відновити роботу в найкоротший термін, складно переоцінити.

 

Як хмарні рішення допомагають досягати поставлених цілей

 

Для прийняття виваженого і правильного рішення дуже важливо мати перед собою цілісну картину ситуації. Сучасний темп життя настільки швидкий, що відстежувати всі зміни, що відбуваються в компанії і навколо неї, керівнику стає непросто. Звичайно, якщо він не використовує хмарні технології. Саме вони дозволяють орієнтуватися в тому, що відбувається в компанії, налагоджувати співпрацю різних департаментів, інтегрувати різні команди і проекти. Швидкість прийняття рішень з використанням хмарних технологій дозволяє адекватно реагувати на потреби ринку і їх зміни і відповідно коригувати курс компанії.

Хмарні рішення допомагають в стислі терміни реалізовувати нові інфраструктурні проекти, починаючи з етапу планування і закінчуючи їх реалізацією. Крім того, хмарні технології, правильно впроваджені, дозволяють непогано економити на прискорення виконання робіт, що веде до підвищення продуктивності і додатковим прибуткам. При цьому стартові інвестиції, які необхідно вкласти для міграції в хмару, порівняно скромні і окупаються дуже швидко. Саме тому багато провідних компаній, причому не тільки з ІТ-сфери та споріднених їй, активно переходять на сучасні хмарні рішення, і тенденція зберігається вже не перший рік.

Грамотний керівник завжди повинен в дрібницях знати, що відбувається в його зоні відповідальності, будь то команда з 5 чоловік або компанія з декількох тисяч співробітників. Хмарні технології надають необхідні ресурси для роботи, і можливість задіяти різного роду інструменти для ефективного контролю на будь-якому етапі. Можливість створювати інтегровані цифрові простору, де об'єднані як виконавці, так і керівництво, дозволяють підвищити продуктивність роботи, якість підсумкового продукту і, відповідно, задоволеність клієнтів.

 

Висновок

 

Використання сучасних технологій при їх правильному розгортанні та впровадженні незмінно веде до підвищення продуктивності і стосується всіх співробітників — від рядових виконавців до топ-менеджменту. Хмарні рішення дають керівництву незамінні інструменти, які роблять ведення бізнесу більш гнучким, еластичним, безпечним, дозволяють економити і оптимізувати робочий процес. Не дивно, що відсоток компаній, які перейшли на хмару, постійно зростає, причому у всіх сферах діяльності.

Переконатися в вищевикладеному просто, читайте відгуки тих, хто вже йде хмарним шляхом і вибирайте свою конфігурацію для комфортної роботи. Незмінно ви можете розраховувати на грамотну консультацію при виборі послуг і чуйну підтримку на всіх етапах впровадження і використання хмарних сервісів Tucha.

Поділитися:
Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись